GAD написа:ruskia написа:Нещо ми скърза отзад, кората ли е, пластмасите ли, кво ли не правих и не спира, смених гайките, че онези бяха ламаринени, сложих шайби, уплътних с гунапрен... Не спира и тва я. Дайте идея кво да му прилагам, че много ме дразни.
Колата е Голф2 с 2 врати
Привет, не съм убеден, че проблема ти е същия, но аз ще споделя моя опит... Карам триврато Поло и преди време пак така скърцаше много яко... Оказа се, че бравата на не-шофьорската врата не заключва плътно и при движение вибрира и уплътнението се търка в кората...
Разгледах внимателно и забелязах, че пластмасовата втулка, която бравата захапва се е поизносила... 3-4 намотки изолирбанд ми решиха проблема тотално! Мисля, че и на багажника има подобна втулка... Мисълта ми беше... Прегледаи ги тези втулки защото и там може да е проблема...
Пробвай при затворена врата следното - хващаш дръжката на вратата и разклащаш нагоре-надолу, като гледаш отгоре дали вратата се мести спрямо купето... Луфта трябва да е едва доловим, а при затваряне вратата трябва да е леко под напрежение за да не скърца... Успех!
ти си моето спасение... тамън мислех вече да почвам да взимам някакви хапчета че това тотално ме изкарва от равновесие...

все си мислех че е от кората нещо която се пада подпиралка за ръцете на този отзад..