И аз да запитам тук :)
Пратих един волан по Еконт вчера, та ходих да го взимам на 40 км от мен, че на момчето му беше спешно да го получи, един час си играх да го сваля от колата... Та на пича му трябваше някаква букса с платка за "air bag-a", пратих му го вчера и днеска ми звъни. "Ми братле, аз съм в Еконта сега, волана е тука, ама е счупен" ... Та има две букси на волана (точно това дето му трябва) и се оказва, че при транспорта са ги счупили. Не е плащал нищо, не знам как са му дали да отвори пратката преди да плати, бях цъкнал опция преглед след плащане на доставката. Както и да е, разбрахме се да я откаже, вина няма, че са увредили стоката по време на доставката. Обадиха ми се после от офиса и ми казаха да звънна на някакъв телефон да си направя рекламация. Направих това нещо, казаха че ще си направят някаква проверка и ще ми се обадят, кога точно не разбрах.
Въпроса ми е какво следва ? Чакам си да решат дали ще ми платят стоката или не... И другото нещо, с пича се бяхме разбрали да вземе това, което му трябва и да ми върне обратно волана с "air bag-a", тоест обявената цена за наложния не беше за целия волан :) Дали ще ми го върнат, или ще ми дадат парите и си остава при тях
Не че ще обеднея, ама въпроса е принципен, първо им викам по телефона кой ще върне на човека парите дето е платил за куриер (пък се е оказало, че получава счупена част)? Те ми викат ми ние няма какво да направим, то това си е за доставка... Както писах по-горе в крайна сметка се оказа, че не беше платил доставката та поне тук ще минем без разправии, но все пак.