Passat , 2007, BKP 2.0 TDI замяна на дюзи в Порше БГ
Re: Passat , 2007, BKP 2.0 TDI замяна на дюзи в Порше БГ
Здравейте Фенове на Пасат ! извинявам се за мястото на което пиша но съм нов и не се справям добре с форума. (1вият и пост) .. Сменям старият автомобил (ФИАТ) като съм си харесал един пасат 02/2007 2.0ТДИ 140к.с . Исках да попитам прословутите дюзи който сменяте на всички автомобили ли са? и ако не как да разбера този който искам да закупя дали е с старите дюзи от който всички се оплаквате или е с по-добрите. благодаря предварително !
- lukan
- Автомобил: golf 4
- Двигател: ARZ
Добре си решил да смениш колата колега. Дюзите не е казано ,че трябва да бъдат сменяни задължително. Пробега на повечето дизели е такъв , че с времето и те се износват , но както казах не е задължително и при тебе да е така.
Има модели от двигателите 140 коня с по проблемни дюзи Siemens производство което може да се провери и във Сервизите на VW се сменяват гаранционно . Може да се познаят по Кода на двигателя и оттам да се провери . Преди да вземеш пасатчето провери кода и направи едно запитване - просто превантивно за да си сигурен.
Имаче колите са добри и приятни за каране . Успех с покупката и да се похвалиш
Има модели от двигателите 140 коня с по проблемни дюзи Siemens производство което може да се провери и във Сервизите на VW се сменяват гаранционно . Може да се познаят по Кода на двигателя и оттам да се провери . Преди да вземеш пасатчето провери кода и направи едно запитване - просто превантивно за да си сигурен.
Имаче колите са добри и приятни за каране . Успех с покупката и да се похвалиш

Последна промяна от lukan на Нед 24 авг 2014 23:52, променено общо 1 път.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
дюзите може и да са сменени,но главата и масления привод може и да не са,задели си едно 5-6 хиляди за ремонти по него
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
Идеята ти е да го уплашиш или си патил прекалено много с 2.0 tdi и сега го мразиш този мотор?!?
Главата изобщо не е задължително да се пука, а масленият привод се сменя веднага още като вземеш колата.
Главата изобщо не е задължително да се пука, а масленият привод се сменя веднага още като вземеш колата.
Последна промяна от IvanMan на Вто 26 авг 2014 5:09, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
Тъкмо едния колега ме успокой ,а сега другия ме плаши.. В крайна сметка не само дюзите са проблемни в тези пасати? може ли някой да ме светне малко на тая тема.. и в крайна сметка 2.0 тди двигателя ли прави само мизерий.да се насоча към 1.9 105к.с ?
- Pagemakerboy
- Двигател:
На това тежко купе 105 коня, който ти разправя, че могат да го движат, жестоко се бъзика с теб.
За другите болежки - купуваш си кола с проверени дюзи, сменяш привода на маслената помпа и перкаш!
Разбира се, смяната на стандартните ремъци, ролки и водна помпа са си задължителни от кола без история или съмнителна такава.

За другите болежки - купуваш си кола с проверени дюзи, сменяш привода на маслената помпа и перкаш!
Разбира се, смяната на стандартните ремъци, ролки и водна помпа са си задължителни от кола без история или съмнителна такава.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Pagemakerboy написа:На това тежко купе 105 коня, който ти разправя, че могат да го движат, жестоко се бъзика с теб.
Ела да ти покажа как се движи купето на Кади Лайф със същия мотор и ДСГ

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Pagemakerboy написа:На това тежко купе 105 коня, който ти разправя, че могат да го движат, жестоко се бъзика с теб.![]()
Колега, то ясно, че има разлика между 105 и 140 коня, но и аз карам Кадди и колата си върви прилично. При Кадди по-големия проблем е челното съпротивление, така, че в Пасат нещата ще са една идея по-добре и няколко идеи по-безпроблемни с 1.9 мотора
- Pagemakerboy
- Двигател:
Ама ако искате и 75 коня обяснявайте колко са му достатъчни.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дай определение на достатъчни. Щото така можем до края на света да си спорим, ша го бъде или не Пасатко със 105 коня...Има си достатъчно сила и еластичност, за да се измъкне в критичен момент.
Последна промяна от Kalin72 на Вто 26 авг 2014 20:59, променено общо 1 път.
- actros1846
- Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
- Двигател: AFN 1999
Днес и аз смених 4 дюзи + някакъв кабел май за управлението на въпросните дюзи на BKP на пасат B6 в Аутомотор Варна
много точни хората. 
П. П. Паста е на един авер от Разград.

П. П. Паста е на един авер от Разград.
Колеги Пасата на който съм се спрял е 2007 година на 179 000 км . някаде четох че максимум 7 години е тази акция. моля споделете.
- lukan
- Автомобил: golf 4
- Двигател: ARZ
Би трявбало да важи акцията. Без кода на двигателя и данни + проверка няма как да разбереш . Вземи ги от продавача на колата на която си се спрял и със един email в VW ще провериш ,иначе просто няма как да стане.
Взимай количката и не се притеснявай
Взимай количката и не се притеснявай

- bqlovento
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дали по телефона в някое представителство на VW ще ми дадат инфирмация дали все още важи тази акция?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трябва. На мен ми дадоха и като проверят ВИН-а казват дали са сменяни вече или да идваш.
Върни се в “Дизелови агрегати”