Golf 4 - Вода в купето под стелката зад шофьора - Проблем с водонепроницаемостта

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Golf МК4 - Проблем с водонепроницаемостта

Мнениеот hooligan_sk » Нед 30 ное 2014 22:56

Минаваш през бул. Трети Март №59 (автотрейд) и си поръчваш едно ново уплътнение по номера на рамата. Текущото ти може да изглежда ок, но гумата си старее и при затворена врата вероятно не прилепва оптимално. Ще те излъжа колко струва, но за Фабия в Еуратек беше 50-60лв. :th_up

Потребителски аватар
dctr88
Автомобил: Audi 80
Двигател: 1Z

Мнениеот dctr88 » Нед 30 ное 2014 23:02

Да, толкова ми е близко този адрес, че и терлички мога да отида :mhihi
Въпроса е да разбера от какво е, ако е просто уплатнението с радост ще ги дам тях 50-60вл...

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Пон 01 дек 2014 9:37

За голф 4 уплътнението е 140 +/-

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 01 дек 2014 15:00

dctr88 написа:Да, толкова ми е близко този адрес, че и терлички мога да отида :mhihi
Въпроса е да разбера от какво е, ако е просто уплътнението с радост ще ги дам тях 50-60 лв..

Възможно е да има теч от покрива.Стича се по колонките(без да има видим теч по тавана) и стига до пода.Ако имаш шибидах вероятността е още по-голяма.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 01 дек 2014 16:14

А изобщо седи ли ти уплътнението на антената? Масово липсват на 4ките :smile

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 01 дек 2014 16:26

Уплътнението на антената не би могло да пропуска толкова много, без да намокри тавана и да е видимо icon_idea
Понеже моето външно уплътнение на антената беше изгоряло - си поръчах оригинално и го смених. След смяната почна леко да сълзи и се вижда по тавана как се е стичало по кабела за антената - т.е. няма как такова количество вода да дойде от антената, още повече саият таван да е сух!
Същото важи и за уплътнението - ако имаше ядове там, все пак мокетът щеше да е мокър и по-нагоре - откъдето се е стичало, а колегата казва че е сухо :eek
Според мен трябва да види да не се стича някак отпред?
Или да е между кората и вратата - да я свали и гледа.
Или от десния стоп...

Потребителски аватар
dctr88

Мнениеот dctr88 » Пон 01 дек 2014 22:33

Нямам шибедах(дупка в покрива).
Това лято си сменях антената, сложил съм си и ново уплатнение, то ако влизаше от там целия таван щеше да е прогизнал, той е лепен плат, веднага капчица да влезе ще си проличи.

Днес пак сутринта докато чаках да се размрази колата и изпомпвах с гъбичката новото количество вода:
вдигнах задната седалката - сухо
махнах пластмасата на страничната колона, зад колана и т.н. - сухо
по бордовете от където би трябвало да се стича на долу ако влиза през вратата - сухо
под пластмасата която е между вратата и задната облегалка от където евентуално би могло да се стече от стопа - сухо

Днес на работя цял ден я валя дъжд, бях я спрял на обратен наклон, тази част да се пада в ниско, нито капка не беше влязло никъде...

Днес пак съм я спрял нормално, алармата е навита за 2ч. по рано от обикновено, слизам пред блока на студа и на тъмното и започвам пак да търся от къде се стича... трябва да идва от някъде тази вода, и тя е много, не може да не остави видна следа....

Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

Мнениеот toni82 » Чет 04 дек 2014 22:04

Щом под наклон не влиза вода е от вратата,така водата която се стича по стъклото не подлива по ламарината с машинката и не влиза вътре.виж когато вали и отвориш вратата дали ти е мокро гуменото уплътнение на вратата над прага.

mirkoslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirkoslav » Съб 06 дек 2014 22:50

Колеги с интерес следя темата защото имам същия проблем,но при мен е наводнено на шофьорското място и зад него. От 2 дни съм разглобил голфа,ровя,търся..и нищо. Свалих пластмасите под чистачките,улеите за отводняване са чисти,но забелязах,че филтъра на купето и мокър,извадих го и ваничката пред моторчето за парното беше пълна до ръба. Викам си открих го,но пък покрай моторчето е сухо и има прах,така че...едва ли е от там. Другото,което ме кара да изключа този вариант е ,че на пасажерското място е абсолютно сухо,всичката вода е само в ляво отпред и отзад..Видях се в чудо вече с тази кола,а я имам само от 4 дни..надявам се дето се вика поне по вода да ми върви.. :x

Потребителски аватар
dctr88

Мнениеот dctr88 » Нед 07 дек 2014 16:35

И аз съм на същия хал, от няколко дена цялата лява страна на колата стой разглобена и си влиза вода, а навсякъде е сухо... вече вдигнах ръце :scare3

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 07 дек 2014 17:00

Как е момчета :icon_lol гледам че ви пушат главите нещо :mhihi :mhihi .

И аз имам същия проблем само че при мен е зад пасажерското място и все още съм на вълна леко мокро .... не се е стигало все още до гьолове! И аз не мога да намеря проблема и след такива дъждове които са "доста рядко" тази година си е мокро, само че при мен странното е че, е мокро точно на ъгъла където отива към седалката надолу не е .... ??? :gruebel :gruebel :gruebel

Последна промяна от Sashko_Trg на Нед 07 дек 2014 17:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dctr88

Мнениеот dctr88 » Нед 07 дек 2014 17:03

Добре дошъл в темата на :banghead :mhihi :mhihi :mhihi

Последната глупост която направих днес е, че пробих вратата от долу на 2 места, допълнителен дренаж, няма да се оправи, но проба-грешка.
Уплатненията ги гледах милиметър по милиметър, чистих ги, мазах ги с вазелин, по вратата остава навсякъде белег, че прилепя към уплатнението.
Не знам...

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 07 дек 2014 17:13

Като цяло няма логика проблема да не може да се констатира и оправи... но по-сервизи не знам кой ще тръгне да се занимава с такива течове... Баща ми караше Ауди 80 и имаше същия проблем, само че при дъжд ставаше направо езеро отзаде на пасажера. И така и не можахме да разберем какво се случва, защото я засили към вторични суровини !

Потребителски аватар
dctr88

Мнениеот dctr88 » Нед 07 дек 2014 17:18

За изгнило все още не може да става на въпрос, капка ръжда няма никъде... Прочети цялата тема колега, други колеги дадоха доста добри предположения от къде може да е, може при теб да е някъде там проблема.

Потребителски аватар
na4o4o
Автомобил: PASSAT B5 1998
Двигател: AFN

Мнениеот na4o4o » Нед 07 дек 2014 17:25

колега и аз имам същия проблем, като я купих има и на четирите места при краката отзад и отпред,след прелепване на предния прозорец течовете спряха,от две седмици пак установих че има теч само че странното е че е само от лявата страна отпред и отзад,пробвах всякакви варианти, компютъра го презалепих, наливах вода по лайсните на стъклата,остава единствено пак да презалепа предния прозорец, ако не се оправи следва ПРОДАВАНЕ колко и да :banghead :banghead :banghead :banghead :banghead :banghead :banghead :banghead :banghead не ми се иска,колата е пасат б5 афн седан с люк(залепен отгоре)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”