венто TDI копче за ресет на компа ?
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
венто TDI копче за ресет на компа ?
Здравейте.Трябва да сложа копче и търсих ли търсих,но не намирам за дизелите, само информация за бензинови двигатели.Та със компа на дизела същите кабели ли са като с 1.6 или 1.8?Колата е vento 97` 1.9 TDI AHU 90 коня. И примерно в движение мога ли да ресвам или трябва да е спряла колата?В момента колата губи мощност и в движение изгасям и паля веднага и се оправя за кратко време.
- GuLiVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Копче за ресет на компа на венто TDI ?
Значи влиза в авариен режим щом прави така ,направи и диагностика и отстрани проблема и ще спре да прави така,по добре си оправи проблема на колата отколкото да слагаш такова реле ,пък и на дизел несъм чувал да е слагал някои реле за ресет, 

-
Не излиза никаква грешка.Реле няма да е,а бутон,не че има голяма разлика,но излишно поне няма да се реска.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не съм чувал за такова копче . По пътя на логиката освен да прекъснеш оперативната верига на 109 с бутон . Като се натисне-прекъсва тока, пускаш - има ток . Но за мен е глупава въобще идеята
оправи си проблема .

-
Защо да е масово при бензина и да е глупава идеята при дизела?Поне някаква причина?Проблема ми е от година-две и не мога да го оправя.
Проблема не всеки ден го прави,но тръгна ли на дълъг път задължително става.След палене и гаснене се оправя за кратко,но ако спра и откача клемите на акумулатора за няколко минути и след това проблема се появява доста по-късно.
Проблема не всеки ден го прави,но тръгна ли на дълъг път задължително става.След палене и гаснене се оправя за кратко,но ако спра и откача клемите на акумулатора за няколко минути и след това проблема се появява доста по-късно.
- samo_pechka
Щото ще тръгнеш да изпреварваш камион и ако ти "забие" по средата 

- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
nanobanano написа:Не излиза никаква грешка.Реле няма да е,а бутон,не че има голяма разлика,но излишно поне няма да се реска.
Градски голяма разлика има между бушон и реле.
samo_pechka написа:Не съм чувал за такова копче . По пътя на логиката освен да прекъснеш оперативната верига на 109 с бутон . Като се натисне-прекъсва тока, пускаш - има ток . Но за мен е глупава въобще идеятаоправи си проблема .
Прав си,така ще стане като му прекъсне оперативната верига.
Но пък за другото си много,ама много прав,че проблема трябва да се реши тотално.
nanobanano написа:Защо да е масово при бензина и да е глупава идеята при дизела?Поне някаква причина?Проблема ми е от година-две и не мога да го оправя.
Въпроса го задай на по умни хора от нас,не че ние сме малоумни

Може би за тези години не си попаднал на човек който да ти реши проблема,а може и да не си бил толкова настоятелен да се реши проблема.Знам ли

Диагностика направена както трябва съм сигурен че ще се види от къде е проблема

-
okti_1 написа:nanobanano написа:Не излиза никаква грешка.Реле няма да е,а бутон,не че има голяма разлика,но излишно поне няма да се реска.
Градски голяма разлика има между бушон и реле.
За бутон става дума.Въпроса е,че релето е все едно автоматичен бутон,но не ми трябва да се реска постоянно, тъй че бутон ме устройва.
okti_1 написа:Въпроса го задай на по умни хора от нас,не че ние сме малоумни![]()
Да де,ама защо мислите,че не е правилно при дизела,а при бензина е масово?Не знаете дали има последствия,освен че явно не е често срещана интервенция.
- samo_pechka
Прочете ли ми последният пост ?
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
+1 Глупава идея която няма да реши нищо. 

-
samo_pechka написа:Щото ще тръгнеш да изпреварваш камион и ако ти "забие" по средата
Аз точно затова искам да сложа ресет.Защото почти всеки ден ми се случва на пътя за Пловдив.А като ресетна поне ден няма да ми прави проблем,защото при откачане на клемите става точно това.
drago_tr написа:+1 Глупава идея която няма да реши нищо.
Не виждам някакви доводи,като пак давам за пример масовото ползване при бензиновите двигатели,но за там не сте противници на копчето...
Последна промяна от nanobanano на Пон 01 дек 2014 23:55, променено общо 1 път.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Напротив,ще реши проблема изцяло и тотално.
Но никой не се е замислил от тези който четат темата.
Но никой не се е замислил от тези който четат темата.
-
Сега след толкова въпроси от моя страна за причини да не се слага такова копче,да не вземете да си ги изсмучете от пръстите
Просто да не е нещо повече от минусите при бензиновите.

- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Като ти гледам въпроса,явно си по наясно със софтуера...
Ама проблема ти е хардуерен,та вземи я занеси колата на майстор и не се занимавай с копчета за ресет.(това не е Home PC)
(може да имаш нужда от почистване на турбината,неправилно управление,пробив във някой вакум или пробив във мемнраната на актуатора.....)
Та с това копче Reset дето си го замислил,нищо няма да решиш!
Ама проблема ти е хардуерен,та вземи я занеси колата на майстор и не се занимавай с копчета за ресет.(това не е Home PC)
(може да имаш нужда от почистване на турбината,неправилно управление,пробив във някой вакум или пробив във мемнраната на актуатора.....)
Та с това копче Reset дето си го замислил,нищо няма да решиш!
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Колега, съветвам те да си демонтираш всички гумени тръби от турбо системата и да ги огледаш внимателно да не би да има нещо пробито или прокъсано,
щото тия симптоми са ми до болка познати.Заради една гумена връзка, дълга я има я няма 10 санта, цепната отдолу, ме " посъветваха" да си сменя компа и то в сервиза на официалния дилър.
щото тия симптоми са ми до болка познати.Заради една гумена връзка, дълга я има я няма 10 санта, цепната отдолу, ме " посъветваха" да си сменя компа и то в сервиза на официалния дилър.
Върни се в “Дизелови агрегати”