Здравейте колеги !
За пръв път се осмелявам да пиша и ако бъркам нещо прощавайте..
Сега на проблема: От вчера колата започна да губи мощност в диапазона от 1800-900 оборота до около 3200-300 оборота помислих си проблем с турбината , но НЕ ...почетох из форума за въпросната система http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=250909 доста прочетох за нея , но за проблеми като моя нямаше нищо (или поне аз не намирам) ??? Лявата стрелка на снимката пред казанчето с антифриз има букса до колкото разбрах е за тази система откачих въпросната букса и проблема изчезна мощността се върна няма никакви ядове после я закачих пак и всичко на ново ....Та имам вече някаква представа за какво служи системата , но как да си реша проблема остава загадка ?? Да поясня само когато се появи проблема я качвах на компютър грешки не показа сигурно защото обороти не менеше при работа на празен ход ! Ще бъда благодарен ако ме насочи някой как да отстраня проблема :)
Golf MK4 1.8T AGU проблем със EVAP системата
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
Re: голф 4 1.8т AGU проблем със EVAP системата
И защо мислиш че проблема ти е там ?
-
- Автомобил: Golf
- Двигател: AGU 1.8T 1999
Ами клоня на там понеже в момента в който изключих буксата на въпросната система проблема изчезна изминах 50-60 км с изключена букса после я включих и всичко се върна има ли вероятност да се е задръстило нещо с годините.. Четох че там някаква клапа имало не знам
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
А диагностика прави ли.
-
да грешки няма .. което ме учуди понеже има някакъв проблем
Re: Golf MK4 1.8T AGU проблем със EVAP системата
Провери си бензиновата помпа. При мен имаше същият проблем. Най сигурно можеш да разбереш дали помпата ти е започнола да здава багажа като провериш налягането на горивото при горивната рейка която се намира над инжекциона. Там се слага уред за измерване на налягането(манометър някякъв) и се следи дали в движение, много е важно в движение, налягането няма да намалее. А най-просто е с нова помпа стига да имаш такава.
-
Re: Golf MK4 1.8T AGU проблем със EVAP системата
Колеги проблема е решен !
Оказа се задръстен горивен филтър .. Смених го и всичко е 6 няма спад в мощността няма нищо ..Само не мога да разбера каква е връзката горивен филтър и тази букса -ако има такава?? 2 дена карах с изключена букса и проблеми нямах .. Закачах я и докато тръгна на всяка една предавка губеше мощност .. смених филтъра и закачих буксата.. около 20-30 км навъртях от сутринта проблем няма ще видя след работа какво ще стане и ще докладвам :)
Оказа се задръстен горивен филтър .. Смених го и всичко е 6 няма спад в мощността няма нищо ..Само не мога да разбера каква е връзката горивен филтър и тази букса -ако има такава?? 2 дена карах с изключена букса и проблеми нямах .. Закачах я и докато тръгна на всяка една предавка губеше мощност .. смених филтъра и закачих буксата.. около 20-30 км навъртях от сутринта проблем няма ще видя след работа какво ще стане и ще докладвам :)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”