Ремонт парно Голф 3 + Снимки и Видео за модели с клима

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Ремонт парно Голф 3 + Снимки и Видео за модели с клима

Мнениеот Iezekil » Сря 03 дек 2014 22:36

Може,ама като знам как се задръстват тръбите ще е чудо да се отпушат.Пробвай извади двата маркуча към радиатора и с маркуч вързан към някоя чешма го промивай под налягане последователно през двете тръби.Същевременно ще разбереш и колко е запушено по дебита на излизащата вода.
Отделно провери ли клапата плътно ли затваря,говорим за тая най-дясната нали,към десния въздуховод дето е.

Потребителски аватар
Pachitko
Автомобил: VW Golf III ABU klima
Двигател: 1.6-75hp

Мнениеот Pachitko » Чет 04 дек 2014 15:30

Да точно нея, тя си беше напълно здрава, но премахнах дунапренът и я уплътних много добре. Пробвах я като пуснах парното докато ръката ми беше вътре в него, от клапата не влизаше студен въздух, като го завъртя на студено си отваря и затваря, клапата е ОК. Утре ще пробвам по този начин, който казваш ти и ще напиша резултата. Поздрави ! :))

ivan-
Автомобил: golf 3 GL
Двигател: aam 1.8

Мнениеот ivan- » Чет 04 дек 2014 15:53

абе, някой да е пробвал с "КАЛГОН", дето го дават срещу котлен камък, дали има ефект в двигатела? :gruebel

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Пет 05 дек 2014 7:50

Клапите ги направих ,радиаторчето го смених всичко съм събрал .Но Не се включва моторчето на нито една степен, жилото се движи нормално ,не мисля че съм забравил незакачена букса .Някакви идеи кое да проверя? Четох назад в темата за не добра маса къде се намира да я погледна и нея? :banghead

Потребителски аватар
Pachitko

Мнениеот Pachitko » Съб 06 дек 2014 15:02

Смених и радиаторче, старото не се беше задръстило ама въобще. Дадох 28лв, уж добро. Сменихме го същата работа, клапите са добре уплътнени. Ходих при още 2 майстори да видят водната помпа и на двамата мнението беше, че работи идеално, маркучите поставени както трябва държи 90 градуса и няма. Оставям го така, отказвам се, ще се седи на студено, но оставам с мнение че може радиатора да не ми е хубав. Купих си една духалка за 30 лв, дето се включва в запалката и така ще бъде цяла зима... :)

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milenkatara » Съб 06 дек 2014 21:47

А като се свали да се прави тази процедура може ли направо да се сложи климатроник ? Колата има сега климатик. Трябва ми само целия корпус на парното с моторчетата, панела за контролиране,сензора за температура и това на таблото отгоре ? Радиатора за климатика същия ли е?

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Съб 06 дек 2014 21:59

Може,ама личното ми мнение е,че климатик е по-доброто решение.
Другия колега явно се е набутал с менте.Хубаво ще е да свалиш въздуховода и да опипаш радиаторчето през клапата колко е горещо.За 28лв. няма да е като орижин,но все трябва да топли.Всъщност колко точно не ти топли парното?Маркуча входящия горещ ли е?А изходящия?
По-предния колега-провери буксата под въздуховода,дето влиза в турбината,размести я и я замери кое точно ти се губи...

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Нед 07 дек 2014 10:27

Да букса се оказа не правеше добър контакт ,влязла но не беше щтракнала.Бях сложил вече таблото а тя се пада по средата отзад и просто не я виждах, с напипване я намерих.
Процедурата със смяна на радиаторче я направих не защото имах теч ами защото преди две години когато го сменях сложих каквото имаха в магазина (спешно ми трябвашеи само това имаха)и взех топран или някакво китайско.Сега сложих ,,нисанс'' не е перфектно, но е в пъти по добро от предното което под 0 градуса просто не топлеше.
Съвета ми е да не правите компромис за 10 лева разлика и да си отваряте два пъти работа!

Потребителски аватар
Pachitko

Мнениеот Pachitko » Нед 07 дек 2014 18:14

Топли са и двата маркуча, колата загрява супер бързо, на 2 като е парното си духа топличко, но на 3 или 4, вече е хладно. Радиатор е, няма какво друго, тази седмица ще се разглобява за 2 път.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Нед 07 дек 2014 18:20

може и клапите да са...

Потребителски аватар
Pachitko

Мнениеот Pachitko » Пон 08 дек 2014 12:49

Препоръчайте ми някое добро казанче и колко г/д струват ? :)))

Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Пон 08 дек 2014 13:00

Ако питаш за радиаторчето - Valeo 70-100лв зависи от къде го намериш и дали можеш да го вземеш с отстъпка.

Потребителски аватар
Pachitko

Мнениеот Pachitko » Съб 13 дек 2014 17:10

Днес смених и 2-рото си казанче, парното е същото :biggrin :biggrin Клапите добре, всичко добре. Накрая ще се укаже водна помпа май. Значи отварям капачката на разширителния съд, тече си слабо вода от горния маркуч, но като дам газ едва се увеличава струята, а знам че на стария ми голф 2, направо пробиваше разширителния съд от струя. Та дали може да е от нея ? :love.vwclub :flag_bulgaria :th_up :th_up

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Съб 13 дек 2014 18:38

Абе то има случаи на превъртаща турбинка в оста или изядени лопатки,ама цаката е да се направи правилната диагноза,не да сменяш наред.
Та ще нахвърлям няколко по-евтини идеи тип "бабешката".
Значи принципно ако ти е малък дибита към радиатора и той бързо се охлажда,то следва,че и изходящия маркуч ще е студен,нали?Щом той е горещ,значи няма топлоотдаване в купето.
Принципно тънкото маркучле към разширитела му е малък дебита,щото му е малка дупката.На моя 1,8 и на високи обороти не е много плътна струята,на 2,0 е доста по-обилна.Когато не можеш да се ориентираш по това маркуче,пробваш по маркуча към парното.Хубаво е да е с вода системата,даже да се ръгна маркуча от чешмата в казана и тогава да се вади и дава газ другия маркуч.Струята трябва да е силна,чувал съм че мята яко-1-2метра.Ако е добре,слагаш обратно входящия и пробваш изходящия на парното същата процедура,да не дава разлика.Това е малко трудоемко,но най-сигурния отговор за това как ти е помпата,без да се сваля.
И за газта както казах,ако имаш изпарител е възможно водата да се върти и връща през него по-голямата част,вместо през изпаритела.Тогава го изолираш и караш на бензин за проба.

Потребителски аватар
v1lkov
Автомобил: vw passat B4
Двигател: ABS

Мнениеот v1lkov » Сря 17 дек 2014 19:37

Клапите могат и да се оправят и с залепящо се ал. Лента. Става много добре

Върни се в “Направи си сам!”