Golf mk2 project - "Black"

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Rumbata_1
Автомобил: Golf mk2 1.8 RP
Двигател:

Re: Golf mk2 project - "Black"

Мнениеот Rumbata_1 » Чет 11 дек 2014 20:58

Занимавки разни:

Изображение

Изображение

Изображение

Лепил съм ги с Хелмевект.. Хич не им "цепих басма" Имаше малко играчка по поставянето на предните кори. Трябваше тук-там да се поизреже, че много опираха във вратите и слагането им беше невъзможно...

Изображение

Свалях и задните джамове, та да мога да поставя задните кори като хората и да ги закрепя подобаващо със щипките, които стоят на рамката на прозореца.

Тука пък ми скимна да си направя още един ключодържател, но още не съм започнал със същинската части:

Изображение

Потребителски аватар
hi4umir4uu
Автомобил: Passat b7
Двигател: EcoFuel

Мнениеот hi4umir4uu » Чет 11 дек 2014 21:46

Здравей колега,
Огромен респект за това което правиш на колата си, огромно БРАВО. :bowdown :bowdown :bowdown
Понеже прочетох, че ти трябват релета и стойки за тях (неща от които нищо не отбирам) се сетих, че в къщи имам разни останали от едно ауди, ако ти вършат работа ще се радвам да ти ги изпратя и да помогна. Задните са със стойки предните без.

http://media.snimka.bg/s1/4135/034513297.jpg?r=0

Потребителски аватар
Fearless
Автомобил: VW Golf
Двигател: AZD

Мнениеот Fearless » Съб 13 дек 2014 12:10

Проекта ти е страхотен,за пореден път го казвам в темата - това е начина един човек да си глези колата :th_up :beer

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Съб 13 дек 2014 16:48

Благодаря, колеги. Радвам се, че темата ви харесва :cool То по тази кола винаги има и ще има какво да се прави, вече не знам за радост ли или за жалост... И да не е празен поста пускам малко снимки от днешната ми занимавка, като за целта леко сменихме работното място, защото аз нямам канал в гаража, а не се знаеше колко време ще се пинкам с колата, та не можех и да я оставя на вън, но за мое щастие приключихме с моя приятел за 3-4 часа.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Смених външните накрайници на рейката, смених и десен вътрешен както и маншона, че беше скъсан. Сменихме двата тампона на макферсоните, че яко се бяха показали вече. Смених и маншона на лявото каре. Поне за мое учудване тампоните на носачите бяха в много добро, да не кажа, отлично състояние. Сега някой може да ме линчува, че само от едната страна съм сменил маншон или вътрешен накрайник, но сам си поемам "риска" :a045 Само време за реглаж не остана, но в понеделник ще я закарам, та да приключвам с предницата...

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Съб 20 дек 2014 10:40

Викам си - Ще се покефя ден-два на хубавото време, то к****... От това да си измиеш колата и да завали, по-лошо е да ти се до***е след като си се изкъпал :mhihi , та ще ме прощавате за мръсната снимка:

Изображение

Един подарък от мой приятел:

Изображение

Такам, до тук с майтапа.. От 2-3 дни съм не чак толкова горд собственик на кутия за филтър на купето, навярно от ауди 80-ка б3/4 :gruebel От онзи ден е "ходене по мъките", обикалям като гламав магазините за авто части, губя времето на хората, а и те моето също, като все ми предлагат да сложа по-малък филтър и да си го застопорявам как' намеря за добре, но аз тези работи хич не ги харесвам и искам всичко да е оригинално или поне да прилича на такова... Та, много ще се радвам ако някой успее да отгатне какъв филтър точно ми трябва за тази кутия и да ми помогне с каталожен номер или магазин, от който мога да го намеря и т.н., че сън не ме лови от тази дреболия :no

Това е филтърната кутия:

Изображение

Изображение

Изображение

Размерите на вътрешната рамка, в която филтъра трябва да се помести са следните - 395/165мм, а височината на самият филтър трябва да е около 35мм.

Цялата "хава" изглежда така:

Изображение

Изображение

Ако някой има конкретно инфо, нека го сподели тук, та да е полезно и за други колеги, които искат да си сложат такава кутия за филтър на купето, че е кофти зимата с това парно да се кара... Всички гнусотии от въздуха влизат в купето и е много неприятно.

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Съб 20 дек 2014 11:21

E1963LI номер по Hengst е това. 404/164/32 мм. Малко ще трябва да го скъсиш.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Съб 20 дек 2014 11:21

Кажи ми номера от кутията и ще се опитам :wink

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Съб 20 дек 2014 11:40

Колега mitko85, самият филтър идва комплект с пластмасовата рамка, чрез която се закрепва за самата кутия. Иначе филтър по размера на кутията се намира лесно.. Нямаше да задавам подобен въпрос, ако беше само филтъра, но за жалост и рамката е важна, че иначе ще трябва после да му мисля някакво грозно застопоряване и отиде...

до golfmk1- на самата кутия няма нито номер нито нищо, единствено един надпис "FAS" и щампичка до него за вида на пластмасата. Нищо повече :no

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Съб 20 дек 2014 16:18

Тази кутията не е от Audi, а специално произведена за Golf2. Съответно и филтъра с рамката. Имам такъв комплект, на филтъра с рамката не пише никакъв номер, но от ровене из различни сайтове излиза, че трябва да е Z062101 по VAG каталога.
Не съм пробвал как ще стои на колата, тъй като си намерих оригинални кутия и чисто нови филтри.
Прикачени файлове
1IMGP1384.JPG

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Съб 20 дек 2014 16:25

Прерових и аз всичката информация в нета, а и изрушках магазините в цяла Варна, та това инфо и аз го имам, но благодаря за отговора. Филтър с този номер не става за кутията. Иска си и рамката около него.

Бях пуснал тема, че търся като твоята кутия с филтъра, но пусто да слушам други компетентни колеги, а и от голям мерак да имам такъв и аз, се набутах :banghead Сега съм с една кутия ставаща за голф 2 и една от голф 3 дет' не става за нищо, но здраве да е...

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Пон 22 дек 2014 19:46

То се видя, че оригинално няма да е ама поне да прилича на такова:

Изображение

Изображение

Сравнително добре се получи. Взех по-дълъг и малко по-тесен филтър. Резнах няколко вълнички от хармониката само покрай рамката и ги използвах като пружинка, за да се застопори стабилно филтъра в кутията, а от страни го подпрях с една ивица от микропорестата гума дето имам. Стана почети като истинско :mhihi

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 22 дек 2014 21:08

Ми то си е станало като истинско :biggrin

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Пон 22 дек 2014 21:41

Идеално се е получило, от какво е филтъра?

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Пон 22 дек 2014 22:38

Филтъра го дават за хлОпел Астра, Калибра, Корса B и Тигра, иначе е под "кодовото" име AB307 IFA, уж италиански... Размерите му бяха нещо от сорта на 405/155, около 2 сантиметра е висок. Добре се застопори дори и само с лентата от микропорестата гума. На първо четене не съм усетил нещо да се товари вентилатора или притока на въздух да е по-малък За 10 камъка толкУз :smile

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Вто 30 дек 2014 16:49

За тази година толкова, догодина повече!

Едни стелчици Petex, от които в крайна сметка останах приятно изненадан, след като днес пристигнаха и си ги взех. На предходното возило (голф 3) имах оригинални гумени стелки вотекс и чесно казано тези по почети нищо не отстъпват по фаца, огъване на гумата, имат съвсем лек мирис на каучук, но все пак са чисто нови, а за качество ще говорим по-натам.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Отдолу са със шипове, та да могат да се "законтрят" в мокета, но допълнително си имат отвори и за ето такива щипки:

Изображение

Остава да набарам още 7-8 такива копчета и идилията ще е пълна :smile

Заиграх се малко и с бас-рефлекса на суббуфера, че нещо ми се губеха най-ниските тонове, та сътворих следната чудесия:

Изображение

Още не съм я монтирал, но след празниците се надявам да остане време и за това.

Еми, колеги.. Това е за тази година. Весело посрещане на Новата Година, живи и здрави и полека с алкохола и преяждането :drunk

Върни се в “Моят Volkswagen”