Golf MK4 1.9 TDI 2000г - клаксонът издава странен звук
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Golf MK4 1.9 TDI 2000г - клаксонът издава странен звук
Здравейте. Предварително се извинявам ако има подобна тема, но търсих и не намерих поне такава с моя проблем. При натискане на клаксона от волана той издава някакъв много тънък, глух и слаб звук. Първоначално си помислих, че просто е за смяна, но днес случайно се включи заводската аларма, която както знаете е именно с клаксона и той издаде напълно нормален и силен звук. Въпросът ми е от какво може да се получава така, къде да търся клаксона (казаха ми от ляво под акомулатора, но не го намирам) и евентуално как мога да разреша проблема. Благодаря предварително!
Последна промяна от Stoyanov_Vw на Пон 15 дек 2014 19:32, променено общо 3 пъти.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Re: Клаксона издава странен звук
Вероятно бутона на волана не прави добър контакт поради нагар и затова така звучи.
Само предполагам.
Онзи ден на едно такси му правихме свирката и сменихме 3-броя и всичките еднакво мучаха като препил пияница
Оказа се че бутоните на волана (3 отделни пластини) бяха замасили (хванали нагар) и до свирката не достигаше нужното напрежение. Автомобила беше рено.
Както са ти казали бибитката е под акумулатора закачена на предната броня. Ако я няма там значи е от другата страна (търсиш около халогените или мигачите). Те такова животно търсиш http://pics.data.bg/storage/pics/1880770/34047/8ffb3ff8eb655fce9e692005ed212cd6_610x0.jpg
Само предполагам.
Онзи ден на едно такси му правихме свирката и сменихме 3-броя и всичките еднакво мучаха като препил пияница

Както са ти казали бибитката е под акумулатора закачена на предната броня. Ако я няма там значи е от другата страна (търсиш около халогените или мигачите). Те такова животно търсиш http://pics.data.bg/storage/pics/1880770/34047/8ffb3ff8eb655fce9e692005ed212cd6_610x0.jpg
- Stoyanov_Vw
Извинявай, колега, забравих да спомена, че става въпрос за Golf Mk4 (2000г. aко има значение). Днес ще проверя, дано го намеря без да свалям кората на двигателя.
-
- Автомобил: golf 3 GL
- Двигател: aam 1.8
би трябвало да е зад декоративната решетка на предната броня! щом издава някакъв звук, просто се наведи отпред и някой да натисне волана! ще го чуеш къде е!
обикновено прави проблем заради хлабава връзка/маса!

- Stoyanov_Vw
Първоначално и аз така помислих, но защо от алармата се чува нормално? 

- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
Stoyanov_Vw написа:Извинявай, колега, забравих да спомена, че става въпрос за Golf Mk4 (2000г. aко има значение).
Вместо да се извиняваш колега прегледай правилата и тази тема която е най отгоре на раздела и си оправи заглавието.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=352508
- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Stoyanov_Vw написа:Първоначално и аз така помислих, но защо от алармата се чува нормално?
Алармата си има своя свирка (под кората на чистачките)

- Stoyanov_Vw
Re: Golf Mk4 1.9 TDI 2000г. 1J1 - клаксонът издава странен з
ivostefanov - надявам се сега всичко да е наред
airjohn - това обяснява доста неща

airjohn - това обяснява доста неща

- Stoyanov_Vw
Намерих го къде е ще го сваля и проверя. Изкочи друг въпрос. Нормално ли е на контакт да нямам ток на шината на подгревните свещи, а след като запаля тогава да има ток? Нещо ми убягва логиката?
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Само докато ти свети лампата на таблото (за подгрев) ще имаш напрежение на свещите. Изгасне ли лампата значи релето е изключило и вече не работят.
- Stoyanov_Vw
Да, но аз нямам ток нито докато свети лампата, нито след изгасването й. Ток идва след като запаля колата 

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Нормално е да ти подгряват след запалването, даже греенето е доста по-дълго време, отколкото преди това. Ако се заслушаш след минута-две се чува релето да изключва. Преди запалването най-вероятно също ти греят, само че за секунди, защото не е толкова студено. Просто, не си уцелил момента като си мерил.
- Stoyanov_Vw
Следователно не е нещо притеснително и да не барам? 

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Ако нямаш проблем с паленето, не си създавай такъв.
Можеш само да си премериш свещите профилактично, да няма изгоряла някоя.

- Stoyanov_Vw
Свещите са извадени и проверени една по една и работят, но проблем с паленето си имам. Първи старт едва прави 1 оборот и ми се нулира километража и стрелките почват да вибрират. Отдавам го на кофти акомулатор, но го смених с друг и отново е така. Въпреки това и двата акомулатора не са чисто нови следователно не мога да споря, че проблемът не е от тях. Общо взето съм в задънена улица
Евентуално ако някой ми подаде ток и запаля, то 2, 3, 4 старт колата пали сама, но след сериозно въртене на стартер. Изчел съм темите за проблемите на 4-ките с топлия старт и също съм в задънена улица понеже колата е чипосана и би трябвало проблемът да е отстранен с препрограмирането..
Оставам отворен към съвети за отстраняването на проблемите! 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”