VWGT написа:бакшишите са ми с доста нисък рейтинг (нещо като катаджийте)
Това!
Аз бих го ползвал, ако не ми се налагаше междуградско путъване горе-долу всеки ден.
VWGT написа:бакшишите са ми с доста нисък рейтинг (нещо като катаджийте)
drmilendd написа:Как ще забранят действието на компанията ми е интересно. Не става с проверки на пътя - колите нямат обозначение, нямат апарат, просто хора си се возят.
maxpayne написа:VWGT написа:
icoico написа:
http://www.rta.government.bg/images/Image/rtaoldsite/n_uredba/zap.html
Чл. 93. Водач на моторно превозно средство, който извършва обществен превоз или превоз за собствена сметка на пътници и товари без редовно издадени лиценз, разрешение, документ за регистрация или други документи, които се изискват от регламент на европейските институции, от този закон и от подзаконовите нормативни актове по прилагането му, се наказва със:
1. глоба 1 500 лв. - при първо нарушение;
2. глоба 3000 лв. - при повторно нарушение;
3. глоба 6000 лв. - при системни нарушения.
(2)Водач на моторно превозно средство, който извършва обществен превоз или превоз за собствена сметка на пътници и товари и не представи в момента на проверката издадения лиценз, заверено копие на лиценз на Общността, разрешението, документа за регистрация или други документи, които се изискват от регламент на европейските институции, от този закон или от подзаконовите нормативни актове по прилагането му, се наказва с глоба 500 лв.
НарКол написа:Ей тая проклета бюрокрация такова мамата на Европа!
icoico написа:drmilendd написа:
[size=85]Чл. 93. Водач на моторно превозно средство, който извършва обществен превоз или превоз за собствена сметка на пътници и товари без редовно издадени лиценз, разрешение, документ за регистрация или други документи, които се изискват от регламент на европейските институции...
drmilendd написа:Не съм юрист и за това питам ...
icoico написа:Само почакай таксиджийските фирми да се вдигнат на протести, както в останалите държави, където оперира Убер и пак ще си говорим
icoico написа:Допускаме, че съм станал шофер на Убер и карам клиент нанЕкъде си. В тоя момент ме спират куките и клиентът си изпява, че го возя за пари, той няма ама никакъв интерес да се крие.
VWGT написа:
maxpayne написа:icoico написа:...
Технически не е точно така, защото ти от клиенти пари не си взел и директна финансова транзакция между вас няма, нито пък може да бъде доказана в съда, защото...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 26 госта