Голф 4 1.9 tdi ajm 2000г. - Проблем маховик?
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Голф 4 1.9 tdi ajm 2000г. - Проблем маховик?
Това ми прилича на не достатъчно гориво. Замерихте ли какво налягане дава горивната помпа? Или прекъсваща дюза, трябва ти читав диагностик и да гледате живи данни, точно когато се получава това придръпване, трябва да караш колата да го прави постоянно придърпването, докато сте в режим на следене на живите данни! Инак ако само се возите и си гледате некви числа на компа, нищо не правите.
- alex2811
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател: AJM 2000
Гледахме данните в движение и всичко си е в норми...горивото е достатъчно, дюзите малко различни показатели имат особено едната има голямо отклонение на празен ход, но в движение като я настъпя и се оправя. Видяхме че клапана на турбото отваря само на 60% мисля да го смъкнем и да видим как е и геометрията 

- zografski
Вероятно зацапана, може и от там да ти идват ядовете.
- alex2811
Свалихме турбината доста нагар имаше по геометрията, почти не се движеше изчистихме я всичко както трябва слагаме я на колата и ефект нулев....шибаното придръпване пак си го има

- zografski
Остава ти да смениш майстора и да отидеш при някой по-разбиращ от печки. Има и форумни майстори дето със сигурност ще изкажат своето мнение по въпроса.
- alex2811
Днес ми каза че имало недостиг на гориво турбината надувала много а горивото било малко
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Вземете за проба да смените H75 от работеща кола, преди да правите каквото и да е било по нататък. Защото клапана може и да не се окаже толкова здрав колкото си мислите.
колега гледал ли си вътрешните и по малко вероятно да са външните карета да не ти затягат,аз съм имал подобен проблем и се оказаха вътрешните карета
- alex2811
Утре ще отида да пробвам от друга кола N75 да видя дали има разлика....силно се надявам да е от него
- alex2811
Пробвах и с друг N75 няма разлика, значи моя си работи
Кажете някой читав сервиз в Русе да отида да я видят от къде има недостиг на гориво?
Кажете някой читав сервиз в Русе да отида да я видят от къде има недостиг на гориво?
просто ме гложди стойността на третата дюза (+0,95),не е ли твърде много?моите и те са за сервизиране че най-голямата стойност ми е +0,55.аз го имам същото придърпване и IFIDIK ми беше казал на първо четене ,че е от маховика, но можело и от дюза.ако трябва прескочи до варна и да ти я погледне по-обстойно мисля че ще се прибереш с поправен звяр 

iiTDI написа:Здравей, колега
90% не е маховик, да не кажа, че не е! Маховика има други признаци - рязко подаване и отпускане на газта при малките предавки се чува едно тракане/удряне като изхабено каре и др.
И при мен ги имаше тези работи на същия двигател!
Смених маховика не поради тази причина, ами защото се счупи лагер помпата. Така и така щеше да се отваря - смених всичко! Лашкането/придърпването пак го имаше.... и ако не бъркам се получава по осезаемо когато си натиснал педала до долу след което го отпуснеш малко... изчакаш и пак го натиснеш?! Познах ли? Ако е така купи си ново турбо и си ти човека - средна част за 420лв!(Маховика обаче остава за смяна :))
Провери си и помпата - може да засмуква въздух. Ако връщащата нафта е с въздух в маркуча - трябва/хубаво е да смениш и ремонтен комплект на дюзите - 80лв!
от къде се намира средна част на такава цена?
- alex2811
Здравей те отдавна не съм писал но все още не съм решил проблема
Тука в Русе ходих в един от най добрите сервизи за дюзи и помпи и там ми споделиха че са имали такъв проблем пак при голф 4 смъква ли са дюзите всичко по тях са сменили като О пръстени, дефтунки, разпръсквачи абе абсолютно всичко което може да се смени по дюзите после са ги проверявали на стенд регулирани са както трябва слагат ги на колата палят и пак си го има шибаното придърпване....демек най вероятно не е от дюзите и никой не знае от къде е този проблем

Тука в Русе ходих в един от най добрите сервизи за дюзи и помпи и там ми споделиха че са имали такъв проблем пак при голф 4 смъква ли са дюзите всичко по тях са сменили като О пръстени, дефтунки, разпръсквачи абе абсолютно всичко което може да се смени по дюзите после са ги проверявали на стенд регулирани са както трябва слагат ги на колата палят и пак си го има шибаното придърпване....демек най вероятно не е от дюзите и никой не знае от къде е този проблем

Мога да те посъветвам да смениш дебитомера моя също даваше добри резултати при тест но след смяна нещата си дойдоха на мястото.От една морга тествах 6бр докат намеря подходящ с добри стойности.
Върни се в “Дизелови агрегати”