Код: Избери всички
Year of production 1993-1997.
ABF is an import VW motor
it was detuned and found in the golf 3 GTI overseas
the motor is easily capable of making more power than the VR6 , it was only sold at less power because the VR6 was the flagship golf 3.
So what makes the ABF motor better than our local AAL?
It's the Manifold design and it's running on full EFI. VW has actually detuned the ABF to 150BHP. Once properly tuned the ABF motor can make 165-168BHP. The reason why VW has detuned it, is that the VR6, during those times, were making 174BHP. Not a good marketing ploy for the 2.8L VR6, when a 2L 4Cly making close to 170BHP.
П.П.
Грам не ме интересува за мотора ти как е натроен и с каква кутия е. Говорех за стокови мотори, а ти започна да нареждаш човека, който в действителност знае нещо, което дори не си предполагал, че съществува и накрая ме изкарваш мене виновен :D Е бива ли такова нещо?
Па ако щеш и на 50 градуса аванс карай. Кола може да се убие (в случая на АБФ) и от електрониката и дори от най-малките пластмаски (G60-G40) при въздушния филтър :) Волен не един път беше писал. Вземете едно ножче, изрежете си пластмаската на въздушния филтър на г40 и ви подарявам едни безплатни коне :)
Твоя може да е какъвто иска после. Точно катко може да е ABF.