Пасат Б5.5 или Форд Мондео Мк3

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Хирурга
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQP v6 2001

Re: Пасат Б5.5 или Форд Мондео Мк3

Мнениеот Хирурга » Нед 28 дек 2014 23:54

Според мен подминете Пасатите ... твърде голяма кола е за млад човек :screwy http://www.cars.bg/c959217 ето това за мен е най-оптималният вариант :th_up

katiq71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katiq71 » Пон 29 дек 2014 16:45

Здравейте, отново :)

Днеска разгледахме всички автокъщи, които набелязахме , но след всеки оглед се отказвахме от дадената кола. Или ще бъде с пукнато стъкло, или жапката, ще липсва и тем подобни проблеми. Попаднахме на коли, които даже им липсва и ръчната спирачка. Така отидохме огледахме, но нищо не харесахме. На връщане към родния ни край Пампорово, се отбихме до гр. Кърджали "малко да разгледаме и там" , попаднахме на следното Ауди А4 , което ни грамна окото "колкото се може за тези пари" , пробвахме го, но по вървежа малко куца. На 3-та едвам качваше 80 км. на-горнище. След това от автокъщата, ни казаха, че те ще поемат разходите за ремонт на турбото и спирачките не държаха, добре също така съединитела отделяше най-отгоре и това не ни хареса. Но продавача в автокъщата е приятел на моя брат, след дълги преговори и т.н. Колата реално я продаваше за 3200 лв. Но , когато казахме , че ще разгледаме в други градове и т.н. След това се съгласи да я даде на 2800 лв. Това е колата, но както казах турбото и спирачките ще ги оправят те.

http://djuni.cars.bg/c957757

Потребителски аватар
kjm
Автомобил: audi a3
Двигател: ALH

Мнениеот kjm » Пон 29 дек 2014 18:05

нищо няма да оправят просто ще замаскират всичко и след месец ще се видите в чудо

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 29 дек 2014 18:58

Мммм любимия телешки суджук вместо волан. Турбината ще я раздвижат на ръка колкото да потръгне за малко геометрията. В най-добрия случай ще я свалят и ще я почистят както трябва, но никой няма да рови за първопричината и след 2-3 месеца пак ще е на същия хал. Ще ви метнат една спирачна течност и най-много едни накладки за 30лв всичко и ще "оправят" и спирачките. :th_up

ПС: Но за толкова пари, толкова кола.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 29 дек 2014 19:01

Удобно е и антифриза да сменят защото този хич не е за този мотор :th_up

katiq71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katiq71 » Пон 29 дек 2014 19:31

Ясно, значи да се откажим? Моля Ви, дайте някакви съвети, че вече главата ни боли. Какво бихте направили, ако сте на наше место.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 29 дек 2014 19:45

Изкефи ме това "На 3-та само 80км/ч направи на горник" а колко трябва да прави? :gruebel 150? Така ли избирате кола, качвате се и ако вдигне на 3-та 200 я купувате? Така може да попаднете само на дарак, но не и на кола. Кола се купува след като се откара на сервиз. Не се заяждам, просто ми стана интересно.
А относно колата, за тези пари няма да намерите перфектна кола. По-добре вдигнете покупната цена, и може да случите на гледана кола. За тези пари които сте приготвили търсете от частно лице. А за тази само мога да кажа, да не чакате хем да ви свалят 400 лева от цената, и да очаквате да я оправят. Те ако са искали да я оправят, нямаше да разберете, че има проблем преди покупката а след нея :mhihi

katiq71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katiq71 » Пон 29 дек 2014 20:13

Нямах впредвид това, че да вдига 150 км/ч. на-горнище, но поне малко повече. На права отсетча мъжът ми, я изпъна тя повече от 130 км/ч. не можеше да вдигне. Когато се опитахме да я изфурсираме едва, едва се качи стрелката на 3000 оборота.

Добре, сега след толкова разходи, тестове и т.н. Ни останаха близо 3300 лв. Още за един що годе добър автомобил, колко пари да заделим още. Разберете ни, от автомобили нищо не разбираме. Не ни съдете без да знаете, че от тази сфера сме кръгли 0-ли. Ако е в сферата на счетоводството, аз работа това вече 20 години, но за автомобили......

katiq71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katiq71 » Пон 29 дек 2014 20:16

anonym0us - Тествахме Пасат 5-ца от 98-ма година 110 коня. Аудито е също 110 коня, но Аудито не може да стъпи и на малкия пръст на Пасата. Пасата ни хареса, но много носеше в страни "лявата страна"

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пон 29 дек 2014 20:26

Каквато и кола да постнеш тук ще бъде разколачена на момента...милионник...удряна отвсякъде...тотален гроб и т.н...Понякога човек и да не разбира грам от коли като види неговата си казва това е..от пръв поглед просто.....и си я кара години без проблеми.

valetor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valetor » Пон 29 дек 2014 20:29

За тези пари ще вземете само гробник... Търсете някоя фирмена кола от този форум или от форума на ауди. Поне ще се знае истинското й състояние.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 29 дек 2014 20:33

katq71 Не ме разбирай погрешно, нито ви съдя, нито се присмивам. Просто съм купувал кола за 3 бона и за 4-ри бона и ти казвам, разлика няма. Всички са кошари и нагоре. Да купих едната от автокъща, и от частно лице, и разлика няма, като имай на предивд, че тази от частно лице, е купувана по-скъпо преди мен, и вероятността да попада на по-голяма барака е по-сигурно защото никой не иска да купува скъпа кола а да е евтина и да не пипа нищо по нея. Докато при евтината кола нов внос и там е същото, карана е, но поне знаеш, че не е трешмелена по нашите пътища. Работата е на кантар, затова ви казвам, да вдигнете малко бюджета, дори ако се наложи да изчакате поне половин година, докато намерите (спестите парите) за 5 бона се намират къде къде по-читави коли, (не говоря за обслужени) а да нямат технически дефекти поне при покупката. За мен няма значение колата колко вдига. Аз никога не съм купувал кола с цел да я тествам колко вдига. Важното е как работи мотора, дали пали добре и да няма шумове по окачването и двигателя, и пак не е сигурно. Има коли които вдигат и 200км/ч и после мотора е родил. Не съм капазитет, да взимаш акъл от мен, но кола се кара на сервиз и се проверява, това с километрите може да те подведе, това исках да кажа. Та погледни и тази може да е вашата кола, желая ви късмет и дано ме разбереш правилно :) http://www.cars.bg/c413340?ref=203

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Пон 29 дек 2014 20:35

Охооо .. ще оправят турбината! Че и спирачки няма :)
Пасат ще търсите , ауди и пасат нямат нищо общо , едното е трактор.
Хубав пасат дизел за 3300 много трудно , не е рено все пак.

katiq71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katiq71 » Пон 29 дек 2014 21:11

anonym0us - Прав си, че кола не се избира по това колко бързо върви. Но просто, когато запалихме горе-посоченото Ауди, мотора много тромаво работеше. Иначе за 5К какви би препоръчал?

sportul - Ти също си прав, но когато нямаме възможност за толкова пари. Мъжът ми вече 2-ри месец е в неплатен отпуск, малко е трудно да се отделят пари за автомобил. А пък искам , много да зарадвам сина ми. Тази година ще бъде студент, искам да я купя преди да замине. Поне до края на януари искам, да ми направя един подарък.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 29 дек 2014 21:21

Ами зарадвайте го с някоя малка, непретенциозна и евтина за подръжка кола, с тези стари турбодизелови кошници ще зарадвате единствено майсторите по-сервизите и никой друг!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”