Евтино гориво
Re: Евтино гориво
още една причина за ниските цени на петрола :)
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2851571/Graphene-breakthrough-trigger-electric-car-revolution-Proton-discovery-paves-way-super-efficient-batteries.html
http://bg.checkonline4you.com/sbogom-na-benzina-ispanska-bateriya-obezpechava-patuvane-ot-1-000-km/
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2851571/Graphene-breakthrough-trigger-electric-car-revolution-Proton-discovery-paves-way-super-efficient-batteries.html
http://bg.checkonline4you.com/sbogom-na-benzina-ispanska-bateriya-obezpechava-patuvane-ot-1-000-km/
Цената няма да остане така много дълго, ако зависи от САЩ. Находищата на арабите и руснаците са рентабилни при почти всякаква цена, въпреки че печелят много малко при тези цени. Енергийните източници на САЩ (шистовия газ) са скъпи и са рентабилна при цени над ~80$ на барел, освен това компаниите добиващи шистов газ са доста силно кредитирани. При задържане на настоящите цени ще има огромни проблеми с тези компании, а това ще се отрази на цялата икономика на САЩ.
Дали арабите подливат вода на Руснаците в момента по инициатива на САЩ или всъщност ще изклатят и американците, които също не могат да удържат на тези ниски цени на нефта, тъй като целият току що развит нефтодобивен сектор в САЩ ще работи на загуба и ще е пред фалит....
Дали арабите подливат вода на Руснаците в момента по инициатива на САЩ или всъщност ще изклатят и американците, които също не могат да удържат на тези ниски цени на нефта, тъй като целият току що развит нефтодобивен сектор в САЩ ще работи на загуба и ще е пред фалит....
- Vw_polo_16v
- Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
- Двигател: AFH 1996 AQX 2000
Може да не е мястото тук да задам въпрос към колеги, но възможно ли е сега след драстичните промени в цените на горивата, качеството да падне многократно??
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Та кога е било качествено горивото в България ?
Пак това прословуто качество.... Вече се убеждавам, че не можем да стоим без да търсим под вола теле. Колко от обвиняващите качеството на горивата са карали с чуждестранно такова и са намирали фрапантна разлика? Аз съм карал с гориво от почти всички европейски държави и ОСЕЗАЕМА разлика в качеството на горивото с нашите не съм констатирал. Дори се е случвало при -15 ~ -20 градуса да имам около 200-300 грама най-обикновена нафта от ОМВ без никакви добавки и съм палил без проблем.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Проблемите с горивата в България си ги повтаряме по навик от 10-15г насам. Тогава мутренски бензиностанции и вериги никнеха като гъби и често горивото се кръщаваше. Към днешна дата, това е изключение, а не правило. Големите вериги вече имат много надеждни системи за следене на автопарка и обектите си, злоупотребите са трудни и рисковани. Това че от 50 годишна рафинерия няма как да получим особено качествено гориво е друг въпрос. 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
golfer написа:[
понеже форума е доста четен и се индексира добре от търсачките, не е хубаво да се пишат неща касаещи здравето и живота на хората и то с добри чуства.
нормалните бутилки за битова газ работят с редуцил вентил за ниско налягане. Когато бутилката в газта намалее тя реално не е свършила и вътре има поне няколко литра, за разлика от автомобилните, които имат сонда до дъното тези нямат и се черпят само парите а не директно от течната фаза. Малкото остатъчно количество значи и по-малко налягане. Респективно отваш на колонката и сипваш по твоя преценка 20 литра щото си мислиш, че вътре няма никой, да де ама вече си над допустимата граница. Носиш вкъщи на топло и газта има гадното свойство да се разширява и вдига още повече налягането, тук идва тънкият момент с така споменатият вентил. Който отказва да работи, пуска малко, плюе, пламъка едва гори. "знаещите" запопочват да благославят, производители, доставчици, търговци, газ и пр..., меткат бутилката до печката да се стопли щото е логично като и е топло газта гори по-добре... и става то каквото става. 2 случая такива съм виждал. Инцидентите са реалност и стават много бързо.
Газ съм изгорил достатъчно количество, не ме е страх, но сигурността преди всичко
Цената на газта в бутилките според мен няма как да намалее рязко защото са пълнени на по-високата доставна цена на суровината. Тези, които пълнят в момента на кантар битова газ наистина е нелогично да държат висока цена. Единственият отговор за мен е , че са монополисти и така им е добре.
Всъщност налягането не зависи от количеството на течността, а от качеството и. Демек от съотношението на пропана и бутана. Ако има само един грам течен пропан в бутилката налягането ще е по-високо отколкото в друга бутилка с 10кг бутан.
В автомобилните бутилки е много по-вероятно да остане газ при "празна бутилка" отколкото в битовите.
Причина номер 1 за истерията с безопасността на бутилките е далаверата на тези, които пълнят законно.
Аз не мога да разбера тези дето ползват газ за битови нужди. Действително при днешните цени май има някаква минимална икономия (един киловатчас излиза 15ст) в сравнение с дневната тарифа. Ама нощната е по-евтина. А разликата с дневната е минимална и то при днешните цени. Допреди няколко месеца киловатчас получен от газ беше над 20ст. Тези 15ст важат само при цена 19,2лв за 10кг (19,2л). Ако няма къде да зареждате на тази цена значи на ток е по-евтино.
- Vw_polo_16v
Значи за колегата , който ме контрира и си мисли че съм си задал въпроса ей така, ще ти кажа че преди промените в цените, на млята кола като и сипвах 20 лева ходя 4 дни на работа..... сега сипвам 35лв, за да измина същият маршрут! И викаш разлика в горивата по света и у нас няма????
Пс- и много се кефя като някой ми каже на черното бяло..... задавам въпрос..... възможно ли е качеството да е по-ниско------ въпрос.... отговор-----ти търсиш под вола теле!!
ЕВАЛА ЕВРОПЕЕЦО!!
Пс- и много се кефя като някой ми каже на черното бяло..... задавам въпрос..... възможно ли е качеството да е по-ниско------ въпрос.... отговор-----ти търсиш под вола теле!!
ЕВАЛА ЕВРОПЕЕЦО!!
Страшно засичане имаш, няма що. Сигурно всеки ден температурата, трафика, пътните условия за теб са константна величина и не се променят! А затова дали 20-годишния ти е в идеално състояние и кой знае в коя дупка зареждаш, изобщо няма да питам.
- Vw_polo_16v
Трафика всяка сутрин е един и същ!!! Зареждам на Лукойл!!! Колата ми стои в гараж с горе долу постоянна температура!! Вече пълнолетната ми кола е в състояние точно каквото е било преди 3 месеца(примерно) !! Няма да спорим повече!
Успех
Успех

То няма лошо да спорим, важното е да го правим учтиво и без обиди. Пак ти казвам, за да има разлика от 80% в разхода на гориво имаш някакъв проблем с колата или бензиностанцията. Като за начало може да смениш бензиностанцията.
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
На мен ми се струва ,че бензина е с лошо качесто , почна да ми върти на студено много .Слагат вътре вода, спирт , нафта , и всякакви други химии.
- Omilron
- Автомобил: Skoda Octavia MK2
- Двигател: 2007 BKD
Аз колеги съм доволен от намалението!
Знам, че повечето си мислите, че това е за сметка на качеството, но като бивш служител на голяма верига бензиностанции не съм съгласен.
Цистерната идва с пломби, които се късат пред служителите, управителя /зам. управителя/, след което цистерната се проверява за вода задължително преди да се сипе в резервоара на обекта. Профилактика на газовите колонки се прави на всеки месец, а на бензиновите на 6 месеца. Винаги има отклонение или в полза на потребителя (нас) или в полза на обекта
Отклонението обикновенно е около 1 литър на 100 литра!
Имало е разбира се и случаи, в които има фрапантно отклонение. Колега с Голф 2 сипа 6 литра повече бензин 98 от колкото му побира резервоара. 98 рядко се пълнеше при нас и предполагам от това идва отклонението. След оплакването и направена проверка (на място) човека се оказа прав и му се възстанови ЦЯЛАТА сума за зареждането, след което веднага се направи проверка на колонката и проблема беше отстранен. Всички бензиностанции имат измервателни туби (нашата беше 20 литра) и винаги може да изисквате измерване. Ако въпросната туба не събере или прелее от тези литри си зареждате за без пари.
Като казвам бивш служител имам предвид тия "пинк понк" момчетата отвънка къде зареждат
В никакъв случай не ги защитавам тия мошеници, но откъм гориво имам наблюдения и не вярвам да лъжат. Ако си зареждате от кварталната бензиностанция на 1.90 и се оплаквате не знам. Знам че контрол ИМА! Не знам при франчайза как е ...
Поздрави!
Знам, че повечето си мислите, че това е за сметка на качеството, но като бивш служител на голяма верига бензиностанции не съм съгласен.
Цистерната идва с пломби, които се късат пред служителите, управителя /зам. управителя/, след което цистерната се проверява за вода задължително преди да се сипе в резервоара на обекта. Профилактика на газовите колонки се прави на всеки месец, а на бензиновите на 6 месеца. Винаги има отклонение или в полза на потребителя (нас) или в полза на обекта

Имало е разбира се и случаи, в които има фрапантно отклонение. Колега с Голф 2 сипа 6 литра повече бензин 98 от колкото му побира резервоара. 98 рядко се пълнеше при нас и предполагам от това идва отклонението. След оплакването и направена проверка (на място) човека се оказа прав и му се възстанови ЦЯЛАТА сума за зареждането, след което веднага се направи проверка на колонката и проблема беше отстранен. Всички бензиностанции имат измервателни туби (нашата беше 20 литра) и винаги може да изисквате измерване. Ако въпросната туба не събере или прелее от тези литри си зареждате за без пари.
Като казвам бивш служител имам предвид тия "пинк понк" момчетата отвънка къде зареждат

Поздрави!
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
А на мен ми е интересно защо не падат цените на продуктите,които като се вдигна горивото ги вдигнаха именно заради това.Или поне на такситата тарифите!После сме търсили под вола теле... ПРЕСТЪПНИЦИ!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”