Bora 1.8 - 125 - странен проблем със спирачките.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Bora 1.8 - 125 - странен проблем със спирачките.

Мнениеот Mega » Нед 11 яну 2015 21:37

Колеги, имам сранен проблем със спирачките. При това само в следната ситуация.

Карам на първа скорост леко (или на втора), след това давам рязка газ го края, превключвам на втора и продължавам с газ до края. Изведнъж натискам спирачките и колата почти не спира. Все едно спираш на изгасен двигател. Спираш някак си, след това няма проблем. Пробвах и от 160 да спирам, спира си. Карам я по цял ден, никакви проблеми. Само при рязко ускоряване на първа, или втора и последващо рязко спиране. Пробвах какво ли не, спира си. Прилича ми на загуба на вакуум. Ако взима вакуум от колектора, при пълна газ да не му стига? Така си го представям? Къде да ровя?

Още един въпрос, ако в движение ви загасне двигателя, имате ли няколко спирания в резерв? Питам, защото при мен няма, загасне ли, няма и спиране (нормално). Имам служебно Пежо, там на загасен двигател имам още 4-5 нормални натискания на спирачката. Идеята ми е, така ли е принципно, или наистина губя вакуум. Не помня как е било преди, никога не ми е загасвала колата в движение за да имам наблюдение. Сега я загасих нарочно за да пробвам.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Re: Bora 1.8 - 125 - странен проблем със спирачките.

Мнениеот anonym0us » Пон 12 яну 2015 0:03

При мен същия мотор, на Голф 4 когато го загася (на празна улица на равно) и волана се втвърди а спирачката става "чикор" яко тегава мога да спра само два пъти. Мога да натисна два пъти педала и до там. После няма никой.
Погледни как е течността (спирачната). Погледни маркуча който идва от дросела към вакума на спирачките да не е напукан и да смука/изпуска въздух от там.

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Пон 12 яну 2015 1:44

Огледаи маркуча които влиза в сервото,ако има някаде цепка като дадеш рязко газ мотора мърда назат и вакуума изчезва.

Потребителски аватар
Mega
Контакти:

Мнениеот Mega » Пон 12 яну 2015 18:59

Благодаря колеги, тези дни ще погледна. Гледам, че дизела е с отделна вакуум помпа. При бензина от колектора ли е, или пак има вакуум помпа?

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Пон 12 яну 2015 20:12

само дизеловите двигатели са с вакуум помпа.

Потребителски аватар
Mega
Контакти:

Мнениеот Mega » Съб 07 фев 2015 20:38

Тези дни ми остана време да отворя капака на Bora-та. Съвсем в духа на форума да споделя къде беше проблема. Оказа се точно това, което очаквах. Свалих капака на двигателя и се заслушах. Чу се леко свистене. Разместих 2-3 маркуча на вакума и този към сервото ми се разпадна в ръцете. Беше целия изгорял с времето. Временно сложих оребрен маркуч от газова инсталация и сега търся маркуч. Някой да има идея къде има? Трябва ми частта от серовото до първия клапан. В Порше имат, но обявиха цена от 95 лв. за целия набор до колектора. При мен проблема е в едни 25 сантиметра. Другото е здраво. В краен случай ще поръчам оригинално, но ако намеря друго ще е добре дошло. Предварително Ви благодаря.

Последна промяна от Mega на Съб 07 фев 2015 21:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Съб 07 фев 2015 21:23

Имай на предвид ,че маркуча трябва да е твърд,ако решиш да импровизираш нещо,щото иначе прави ''жабка'' от вакуума.Виж в морга ако искаш,че 95лв.за 25см.направо :eek :eek :eek

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”