Каква е разликата в окачването между Г3 ГТИ И Г3 ГТ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Achooo
Автомобил:
Двигател:

Каква е разликата в окачването между Г3 ГТИ И Г3 ГТ?

Мнениеот Achooo » Съб 20 яну 2007 23:55

Интересува ме като височина? Аз карам голф 3 гт и като правя сравнение с голф 3 гти мойта ми се вижда много по-ниска? Незнам дали пружините на колата ми са фабричните или са допълнително сменяни с други (сини са на цвят). Ако може някой да ми отговори нека да пише.
заглавието mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Re: КАКВА Е РАЗЛИКАТА В ОКАЧВАНЕТО НА ГОЛФ 3 ГТИ И ГОЛФ 3 ГТ

Мнениеот NovobranecGT » Нед 21 яну 2007 0:25

Achooo написа:Интересува ме като височина? Аз карам голф 3 гт и като правя сравнение с голф 3 гти мойта ми се вижда много по-ниска? Незнам дали пружините на колата ми са фабричните или са допълнително сменяни с други (сини са на цвят). Ако може някой да ми отговори нека да пише.

Оригиналните са черни и твърдостта им е обозначена с цветни точки върху една от навивките :wink:

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Нед 21 яну 2007 0:26

Achooo написа:Интересува ме като височина? Аз карам голф 3 гт и като правя сравнение с голф 3 гти мойта ми се вижда много по-ниска? Незнам дали пружините на колата ми са фабричните или са допълнително сменяни с други (сини са на цвят). Ако може някой да ми отговори нека да пише.

Не мисля че съм разбирач голям но ме съмнява да са фабричните прожини при положение че са Сини.. освен ако някой не ги е боядисвал :roll:

Моя голф е бая висок и е ГТ пак, даже са ме питали тук в форума така offroad ли ще го карам.. :?

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega » Нед 21 яну 2007 10:51

Зависи колега. Моето Vento GT 2.0 беше много ниско като го купих. Обаче проблема е че има супер багажник и като го понапълня и кача 2-ма души отзад и ляга на замята. Това съпер ме дразнеше. Затова отидох смених амортесьорите и пружините и сега е супер. Като не е натоварено е с малко вирната задница. Обаче като го натоваря застава на пътя много добре и цепи пътя! Много съм доволен.
Ако някой се мъчи да вдигне Венто GT, с оригинални пружини не може. Слагаш от Пасат, разлиакта е много малка само са по-високи и заспива. Вече 40 000 съм така и е мания!

koko_lozen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koko_lozen » Нед 21 яну 2007 13:47

Hertz написа:

Не мисля че съм разбирач голям но ме съмнява да са фабричните прожини при положение че са Сини.. освен ако някой не ги е боядисвал :roll:

Моя голф е бая висок и е ГТ пак, даже са ме питали тук в форума така offroad ли ще го карам.. :?

даи да ти продам сини прожинки и твоя да стане нисък :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 21 яну 2007 14:16

какви пружини предлагаш? дай на лични да не спамиме.

Потребителски аватар
Cee
Автомобил:
Двигател: AMX

Мнениеот Cee » Пон 22 яну 2007 10:54

Също така има и разлики и в окачването.По друго е защото до колкото знам на голф 3 GTI окачването позволява да и сложиш жданти 16-ки и още куп други разлики и като изключим това че гори яко !!! :):):):) А пак GT това се води луксозното купе на VW т.е те попринцип са със почти всички екстри !! :):):):)

Потребителски аватар
batsasho1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsasho1 » Пон 22 яну 2007 11:26

vlado_turboto написа:Също така има и разлики и в окачването.По друго е защото до колкото знам на голф 3 GTI окачването позволява да и сложиш жданти 16-ки и още куп други разлики и като изключим това че гори яко !!! :):):):) А пак GT това се води луксозното купе на VW т.е те попринцип са със почти всички екстри !! :):):):)

Помисли пак...

ila
Автомобил:
Двигател:

Re: Re ...

Мнениеот ila » Пон 22 яну 2007 15:09

Mega написа:Зависи колега. Моето Vento GT 2.0 беше много ниско като го купих. Обаче проблема е че има супер багажник и като го понапълня и кача 2-ма души отзад и ляга на замята. Това съпер ме дразнеше. Затова отидох смених амортесьорите и пружините и сега е супер. Като не е натоварено е с малко вирната задница. Обаче като го натоваря застава на пътя много добре и цепи пътя! Много съм доволен.
Ако някой се мъчи да вдигне Венто GT, с оригинални пружини не може. Слагаш от Пасат, разлиакта е много малка само са по-високи и заспива. Вече 40 000 съм така и е мания!

Пасатовите пружини не са ли 2 една в друга?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Re ...

Мнениеот radotom » Пон 22 яну 2007 15:54

ila написа:Пасатовите пружини не са ли 2 една в друга?

Ще ми се да бяха.... Става перфектен ресор с прогресивно действие! Мека возия при нормално каране и твърдост=>устойчивост при остър завой!

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Чет 29 мар 2007 20:16

vlado_turboto написа:Също така има и разлики и в окачването.По друго е защото до колкото знам на голф 3 GTI окачването позволява да и сложиш жданти 16-ки и още куп други разлики и като изключим това че гори яко !!! :):):):) А пак GT това се води луксозното купе на VW т.е те попринцип са със почти всички екстри !! :):):):)

:screwy

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”