VW Touran 1.9 тди 105 к.с. 2006 BKC 6-та скорост изключва
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
VW Touran 1.9 тди 105 к.с. 2006 BKC 6-та скорост изключва
Здравейте колеги от скоро имам проблем със скоростите.Колата е туран 1.9тди 105 к.с. 2006год. ,мотора е BKC.Проблема се изразява в това ,че започна да изключва 6-та предавка,случва се предимно по нанадолнище и по-точно когато не е под натоварване .Другото което ми прави впечатление е ,че има лек шум предполагам ,че и той е от кутията ,когато натисна съединителя и спира . В движение също се чува минимално виене като от лагер,предполагам ,че и той е от кутия.Как мислите ,че е по-добре да сваля и ремонтирам тази кутия или да търся такава втора употреба ? Ако сте за ремонт предложете места който сте ползвали и сте доволни ,за втора употреба какво трябва да се гледа ,от какви други коли ще стане ? Исках да запишем номера на моята кутия ,но майстора каза ,че бил отгоре и без да се свали няма как .Иначе колата няма проблем с другите скорости влизат си много плавно и нормално.В маслото има леки стружки ,което значи ,че има проблем ,но дали е сериозен ? Отворен съм към всякакви предложения,мерси предварително !
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
Re: Скоростна кутия VW Touran 6-та скорост изключва
Може и да минеш само с ремонт на кутията. Тук напоследък доста се изписа за тези кутии, ако потърсиш ще намериш инфо. Този шум се дължи на разбит лагер на паразитният вал на кутията най-вероятно, в ebay се намира цял комплект на този лагер за около 200 лв.
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Touran 1.9 тди 105 к.с. 2006 BKC 6-та скорост изключв
Колега не успявам да намеря нищо писано ,освен една тема на колега за голф 5-ца,ще съм благодарен, ако пуснеш линкове към темите .Мерси!
- manchorov
- Автомобил:
- Двигател:
Нямаш ли сервизна книжка,там на една лепенка си има кода на кутията,или на лепенката в багжника.Според мен си ремонтирай твоята.Ако ще е 2 ръка то да е рециклирана и с гаранция,и същия код като твоята.
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги някой знае ли как се сменя маслото на тази кутия ? Днес в поредния сервиз решиха да ми сменят маслото ,като отвориха пропката изтекоха около 200-300 грама ,след което включиха вакум помпа и източиха още 800-900грама -общо 1 литър и малко .След това махнаха кутията за въздушния филтър и датчика за задна и през там наляха новото масло пак около 1 литър и малко .Това ли е начина за смяна понеже му дават 2 литра ? Възможно ли е да е малко маслото и за това да изключва 6-та предавка ? Сега къде е гаранцията ,че са наляли толкова колкото трябва ?
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Колега ти хубаво сменяш масло, ама аз мисля, че точно на тези не е хубаво да се сменя, защото после се появяват проблемите. Лично аз съм бил свидетел не знам как скоростна кутия почва да вие моментално след смяна на масло. Нямам идея, защо така се получа. 

- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не знам ,но самото масло което изтече наистина си беше за смяна.
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Всъщсност си много прав. Разчетох се и открих, че всичко това с "lifetime fluid" е маркетингов трик.
Върни се в “Дизелови агрегати”