Програма за чертане на крепежни елементи ..?
Re: Програма за чертане на крепежни елементи ..?
Познанията ми по аутокад са аматьорски не отричам. Самообучавал съм се с учебник по аутокад, но нещата по този начин стават доста трудно.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Murdocc написа:Почнахме да си мерим линийките ми се струва![]()
КОлега hooligans може ли да ми кажеш как точно се оправя разминаване което е 1/10000 от милиметъра![]()
Иначе и аз малко да по хейтя. Уж графика била. Извадката точна била от нея. Пък искаме да е красиво заоблена и пак да е точна![]()
Не, нямам намерение да си меря линиите, просто го дадох за пример!
Може ли да махнеш розовото?
Как се оправя ли? Като разместиш една или стотина линии

А се получава като се чертае в блокове и после се "взриви"
milmar написа:Грешки от типа 1/10000mm в графичните програми се получват най-често при копиране или местене на детайл, вероятно има връзка с Grid, както и при преминаване от "in" в "mm" и обратно, или нещо друго. Те не са от техническо значение, но дразнят (по-чувствителните, които се дразнят де). Сложил си размер 120mm, a ти го дава 119.99998mm примерно. Ако не се лъжа AutoCad имаше опция за закръгляване на числовите стойности на размерите.
Точно за такова разминаване говоря. В настройките може да се зададе да ги закръгля, но не препоръчвам, защото след това се натрупват много подобни грешки и става мазало (зависи за какво се използват чертежите)
vandu написа:Познанията ми по аутокад са аматьорски не отричам. Самообучавал съм се с учебник по аутокад, но нещата по този начин стават доста трудно.
Може ли да дадеш повече инфо какво се опитваш да направиш и как?
ПП: Ето код за 20 безплатни урока за аутокад
486-9964
въвежда се на kod.aula.bg
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Подобни грешки с неточни числа на размерите и минимални отклонения са не само дразнещи а и недопустими от техническа гледна точка...ако един размер трябва да е 120 не може да бъде 119.85 щото му е мръднала линията...отделно както каза колегата подобни неточности се натрупват и отклонението може да е съществено....отделно ако един размер е даден като 119.85 човека който трябва да го направи ще реши че това е номиналния размер ...вярно че може да се зададе опция в аутокада за закръгляне на размерите, но ако чертежа "влезне" директно в машината за изпълнение то тя не се интересува от числата а от това къде са изчертани контурите образно казамо... в аутокад има различни библиотеки с готови изчертани стандартни елементи...вкл и скрепителни елементи и не е необходимо да се изчертават на ръка...
Аеллеле хафте колко интересно се заформя дискусията
Кой чертае с толкова знаци след запетайката ,колеги. Конструктивните и архитектурните чертежи се чертаят в см с точност до 1см. Монтажните планове се чертаят в милиметри с точност до 1мм. Аз чертая в метри с точност до 1мм. Каква е тази излишна точност, за която пишете. Аутокад-а може да даде точност до 8 нули след запетаята. Ракетните площадки изискват по-малка точност
Или как ще стане да изчертая линия с дължина 120 и като я измеря да ми покаже 119,99998.
като ползваш блокове предварително ги завърташ спрямо обекта в който искаш да ги ползваш и виждаш дали си съвпадат или се разминават и тогава гърмиш. Всичко друго е неправилно мащабиране и от ви бягат размерите

Кой чертае с толкова знаци след запетайката ,колеги. Конструктивните и архитектурните чертежи се чертаят в см с точност до 1см. Монтажните планове се чертаят в милиметри с точност до 1мм. Аз чертая в метри с точност до 1мм. Каква е тази излишна точност, за която пишете. Аутокад-а може да даде точност до 8 нули след запетаята. Ракетните площадки изискват по-малка точност

Или как ще стане да изчертая линия с дължина 120 и като я измеря да ми покаже 119,99998.

като ползваш блокове предварително ги завърташ спрямо обекта в който искаш да ги ползваш и виждаш дали си съвпадат или се разминават и тогава гърмиш. Всичко друго е неправилно мащабиране и от ви бягат размерите
- hooligans
Би ли споделил какво чертаеш ти?
ПП:
Не пиши глупости, че някой може да ти повярва
ПП:
Murdocc написа:Конструктивните и архитектурните чертежи се чертаят в см с точност до 1см.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
В техниката има допускови полета от порядъка на 5стотни а и доста по малки...чак со 6тия занак не знам това е милионна от милиметъра ...но е абсурдно да говорим за размери с точност плюс минус милиметър...не че няма и такива но те са по-скоро изключение...
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Murdocc написа:Конструктивните и архитектурните чертежи се чертаят в см с точност до 1см.
ОК!

Ама на мен пистите, които рисувам по платките са ми със ширина 0.127 мм, нали ако дам на производителя после файла с точност 1см ще има "съвсем" малка разлика с това което съм си мислел, било като ецване, било като фрезоване

Зависи кой за какво ползва програмите за чертане.
hooligans написа:Би ли споделил какво чертаеш ти?
ПП:Murdocc написа:Конструктивните и архитектурните чертежи се чертаят в см с точност до 1см.
Хубаво бях писал, че си мерим линийките http://prikachi.com/images.php?images/756/7870756Y.jpg , ама нейсе :)
Казвам ти го като човек, който работи всекидневно с чертежи и отделно чертежите му минават през държавни институции ежемесечно
Иначе за техниката,електроника съм съгласен. Въпреки че не мога да си го обясня, как може да се създаде нещо с толкова нули след запетайката

- hooligans
Ха, ами добре, но аз продължавам да твърдя, че в архитектурата и конструкциите се работи с точност до мм!
Сега освен и аз да си пусна снимка на екрана

Сега освен и аз да си пусна снимка на екрана

- YordanGergov
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEE
Това, за което колегата ти говори и даде пример с разминаването в 4 5 знак след запетаята си няма ама нищо общо с това какво пише в забележките на чертежа.Пример: Ако трябва да сложиш "хеч" на сума ти фигури по чертежа (стотина колони да кажем) и по някаква причина контурите им са мръднали с въпросните 0,0003 и са се "отворили" така да се каже. Сам мисля че се сещаш какво става. Така че за всичко си има случай когато трябва да е по конкретен начин...
Това ти го казвам като човек, който не претендира с какво се занимава
Това ти го казвам като човек, който не претендира с какво се занимава

- stenly_r
- Автомобил: VW 1300
- Двигател: F
- Контакти:
vandu написа:С..., но графиката не е много заоблена и е грозно, ....
Наред си е всичко, това е визуализация.
Иди на view / regen и ще си я видиш заоблена
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
сума ти народ тука ще се избие за милионната от милиметъра ...един единствен колега вникна в същината и се сети къде е проблема .... браво колега...или направо да пише в командния ред "regen"
- hooligans
RE и след това enter/space е кратката команда.
- dctr88
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: 1Z
Аз мога да добавя и Rhinoceros като много добра програма за чертане.
Работя в машиностроенето и размери в милиметри почти няма. На всякъде се говори от 1 десета до 1 стотна.
Но все пак при мен идват готови чертежи, това колегите конструктори до каква точност ги правят не знам.
Но все пак при мен идват готови чертежи, това колегите конструктори до каква точност ги правят не знам.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”