Golf MK3 1.9 D проблем съединител

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
stinkataaa
Автомобил:
Двигател:

Golf MK3 1.9 D проблем съединител

Мнениеот stinkataaa » Сря 21 яну 2015 19:13

ЗДравейте, преди две седмици купих първата си кола ГОлф 3 19Д чист дизел.
Тъй като съм още неопитен вкарах задна предавка преди да е спряла колата на цяло
и се чу едно мощно триене за няколко секунди докато я изключа. След като потеглих забелязах че педала на съединителя вибрира и при натискане около 1 см е доста хлабаж педала, след това си е плавен.
Другото което е сякаш долавям някакъв много лек и странен шум когато колата се движи.
Проблеми при смяна на предавките няма с изключение на 1ва която май и преди си влизаше малко трудно.
Моля за мнение и съвет от по-опитните колеги. Благодаря

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK3 1.9 D проблем съединител

Мнениеот emo-gar » Чет 22 яну 2015 8:59

Ще трябва да я сваляш тази кутия,а дали е съединител или зъбни колела,диф....Кутията е тип 020,предполагам код CHC или CHD.Свалянето и качването си е тегаво.За всеки случай-огледай как се движат вилката и жилото(автоматично ли е..?),както и приводите между лоста и скоростите.Има вероятност да е пробита една "чинийка" в съединителя,просто да е съвпаднал момента..,ама пак се свалят скорости за това.

stinkataaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stinkataaa » Чет 22 яну 2015 15:49

Благодаря,че се отзова !
ами не знам кода на кутията, мога да кажа кода на двигателя ( 1Y ), ако по него може да се определи
Жилото съм почти сигурен че е механично няма автоматика.Опасно ли е да я карам така?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 22 яну 2015 22:23

Тъй де,имах Венто с 1Y,та оттам са ми спомените.Жилото,откъм скоростите,ако има един гумен маншон на бронята-значи е "саморегулиращо".
Опасно е дотолкова,че да не те остави на пътя ,избягвай големи разстояния и скорости(то пък едни скорости развива...),до уточняване на проблема.
Мога да кача снимки от смяна на съединител на мотор ABS(бенз.)-абсолютно същото е до винтче.
Ето я кутията тип 020:
http://store.picbg.net/pubpic/9B/69/ae879a53dba49b69.jpg
оттук е извадена:
http://store.picbg.net/pubpic/CD/EF/f991e39d303dcdef.jpg

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Нед 25 яну 2015 18:25

Колега това с трупчето пред блока не го прави (не е за пред блока работа ако не си го правил никога). Колкото до проблема ти, ако в спряло положение влизат първа и задна съединителя си е наред.Ако не е спряла колата винаги ште хърка. За трудното влизане на първата ,продава се ремонтен комплект ,има едни втулки и едно като топка които се износват.Пак някои които го е правил трябва да ги смени тези нешта и да ги регулира правилно скоростите за да влизат лесно.Когато е загасен мотора ако пак влиза трудно първа проблема ти е в лостовия механизам.

stinkataaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stinkataaa » Пет 13 фев 2015 18:41

Благодаря за съдействието колеги,Проблема го реши един познат сменя някаква гумичка обясни ми той, ама
аз като си нямам понятие та не мога да ви препредам точно какъв е бил проблема.
Сега възникна друг :banghead проблем мига ми лампата за маслото заедно стази на акомулатора но тази на акомулатора само си свети не мига ,оправя се като я изфорсирам на празен ход и когато я карам на високи оброти от 1 месец я имам тази кола и проблемите почнаха :horror

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пет 13 фев 2015 21:17

Ремъка на динамото-или е хлабав или е скъсан.При мен когато динамото не работи ,мига лампата за масло и свети лампата с акумулаторчето.

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Пет 13 фев 2015 22:03

Може и ролката на алтернатора - има ли нетипични звуци на ниски обороти?
Оборотомера пада ли при проблема?

stinkataaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stinkataaa » Съб 14 фев 2015 8:26

Юдравей благодаря за орговора.
Ами нямам оборотомер а часовник на негово място(явно някой инженер е преценил ,че няма нужда от оборотомер) :screwy . ами не няма странни звуци върви си както преди даже се ядосах и и я изпънах със 130-140 на магистралата викам ако се счупи счупи ама си върви без проблем а лампоите си мигат и мигат

stinkataaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stinkataaa » Съб 14 фев 2015 9:34

Мисля понеселник да я карам на майстор ,че то днеска незнам дали ще попадна на трезвен такъв . Все пак празник е. Честит Трифон зарезан на всички и не карайте пили

Върни се в “Дизелови агрегати”