Каква Ламбда сонда да избера?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zdr_spasov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdr_spasov » Вто 23 яну 2007 13:42

По принцип е възможно поради замърсяване дори и изправна сонда да не работи коректно. Но причина за това не е мястото, където е монтирана, а по-скоро условията на експлоатация - примерно използване на автомобила в градски условия на кратки разстояния - т.е. без да може да загрее двигателя ( респективно сондата ) до оптималната си температура. Или повреден нагревател на сондата ( ако има такъв ) ... Замърсяване на сондата може да се получи и ако гориво-въздушната смес е много богата поради повреда ня някой от елемнтите на инжекционната система ....

Забравих в предния си пост да добавя, че сонда се тества след като сме сигурни, че инжекционната система на колата е изправна.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 23 яну 2007 16:48

Аз питам от кал и мизерия,лош контакт,може и някоя жичка да се закачи и откъсне :roll:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 23 яну 2007 18:10

не жиците са дебели, добре изолирани, и точно при сондата няма много конактни площи..
самата сонда може да се замръси от масло, силикон ползван за някакви причини, издухан през ауспуха.. богата работа на мотора.. прочее...

ТРАКТОРИСТА GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ТРАКТОРИСТА GL » Вто 23 яну 2007 18:28

Това което намерих е оригинална с 4 кабела BERU с отстъпката ми е 176лв или BOSCH универсална за 110лв.

Тази универсална сонда става ли за всякакви двигатели т.е. за Японски?
Или само VW я имат тази "екстра"?

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Каква Ламбда сонда да избера?

Мнениеот kokovas » Сря 24 яну 2007 0:28

sigi написа:Това което намерих е оригинална с 4 кабела BERU с отстъпката ми е 176лв или BOSCH универсална за 110лв. ама на BOSCH-а ми казаха че трябвало да се режат и напасват кабелите с някакъв щекер :?

и аз ти препоръчвам BERU.....в смисъл че аз съм домолен от тях,а и много хора(които също ми ги припоръчаха преди това) са доволни от тях.....

Потребителски аватар
m&m16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот m&m16v » Сря 24 яну 2007 0:38

Че Беру е сериозна марка в това две мнения не може да има,а цената която си получил е повече от приятна.
За сравнение аз купувах пролетта Бош универсална 3 пинова ламбда сонда и броих 154лв с отстъпката.

Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sigi » Сря 24 яну 2007 10:44

Вече си я купих на BERU оригиналната с същия куплунг като моя само утре сам на сервиз ще я сменям и дано ми падне малко разхода :)

Потребителски аватар
zdr_spasov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdr_spasov » Сря 24 яну 2007 19:10

Успех утре с ремонта и после сподели дали и как се е променило поведението на колата и разхода на гориво ...

Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sigi » Пет 26 яну 2007 10:29

:D Готово смених я с тази на BERU и колата направо заспа :D изчистихме и старите грешки от компа които бяха около 5 на брой и всичките бяха от ламбда сондата. След това оставихме колата да поработи и започна да ми дава само 1 грешка че окабеляването на сондата не е наред и не работи нягревателя на сондата при което откачихме защото преди време един маистор ми беше сложил допалнителна маса на сондата, след като я откачихме и тази грешка изчезна и за сега всичко е наред колата варви перфектно оборотите не трепват и надявам се да се забележи и промяна в разхода 8)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”