Странно придърпване на волана

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Странно придърпване на волана

Мнениеот gti » Пон 14 мар 2005 12:15

След като вчера сложих 15 цоловите джанти се получи някакво придърпване на волана ,на ляво или на дясно,след като мина през някоя неравност.Дали е възможно да е от джантите,направи ми впечатление като ги слагах,че болтовете на предните колела се навиваха доста трудно?

Потребителски аватар
ivodemirov
Автомобил: VW Golf
Двигател: CFFB 2010

Мнениеот ivodemirov » Пон 14 мар 2005 12:55

Абе да ти кажа и моя голф придърпва така с 15" джанти, откакто съм го взел е тях и винаги съм си мислел че е нормално....карал съм и Рено Лагуна с 15" джанти - и то се държеше по същия начин. Нямам лично обяснение защо е така. :?:

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Мнениеот gti » Пон 14 мар 2005 17:39

Другото което е след като натискам спирачката и колата дърпа зверски на ляво,като пусна волана прави полувин оборот.Чудя се дали може да е от крива джанта?

Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valdo » Пон 14 мар 2005 20:06

gti написа:Другото което е след като натискам спирачката и колата дърпа зверски на ляво,като пусна волана прави полувин оборот.Чудя се дали може да е от крива джанта?

Погледни си налягането в гумите - двете предни (или двете задни) трябва да са еднакво напомпани.
Погледни грайферът дали е равномерно изтъркан - така ще разбереш дали гумата контактува с цялата си площ, или се търкаля по пътя с някой ръб. Сравни и грайферът дали е еднакво износен на двете колела.
Предполагам знаеш, че при прекалено напомпана гума тя се издува в средата и средният грайфер се износва повече, а при мека - средната част се вдлъбва навътре и се търкат повече страничните.

Дано да не казвам неща, които си ги знаеш...

Потребителски аватар
COTKO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот COTKO » Пон 14 мар 2005 23:22

Аз преди бях с 15-ки и адски ми дърпаше волана по разни наклони,сега съм с 14 и проблема го няма.Извода е ,че проблема не е в цолажа а в широчината на гумата. :roll:

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Вто 15 мар 2005 0:07

Може да е от крива джанта или от крива гума, но ти не ги ли изправя тия джанти скоро???

Потребителски аватар
BapBapuH
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BapBapuH » Вто 15 мар 2005 0:49

А проверявал ли си да не би спирачната ти система да е сдала багажа?
Въпреки че като чета тва което си написал и като знам моята кви ги прави с 15-ки.... Screwy
Проблема при мене обаче с придърпването идва от ходовата част - т.е. от тампон на носача и като дам газ става :dance:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 15 мар 2005 1:21

не си го слагай на сърце-ще свикнеш!
проблема е че колата стъпва по съвсем различен начин с 15ките.
и като няма серво да те облекчава-усещаш всичко адски яко. като си ги слагал за сефте пак е било така ама сега цяла зима си карал с по тесни и по високи гуми и си отвикнал. отделно и начина на съхранение влияе-покарай така и ще видиш как сами ще се оправят. имах същия проблем с аудито-кокошка като я покачих на 15.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”