Ето ви схема на автоматични DRL дневни светлини.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Re: Ето ви схема на автоматични DRL дневни светлини.

Мнениеот boyan.chav » Сря 11 мар 2015 17:36

Здравейте.
Купих си такъв модул, но не знам точно към кои кабели на ключа за фаровете да го свържа. Колата е Голф 4. Прилагам и схема. Кой с кой трябва да свържа. Търсех схеми, ама нещо не мога да се ориентирам :rolleyes
Прикачени файлове
CAM00020.jpg
CAM00035.jpg
CAM00036.jpg
CAM00037.jpg

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Сря 11 мар 2015 19:02

тоя дрл, който си купил е за включване само на късите светлини при подаване на контакт. Както е на схемата 2та бели от дрл ги свързаваш преди буксата на крушката( кой кабел е на късите светлини трябва да замериш с мултицет)- кабелите от дрл към фаровете трябва и за 2та фара да са еднаква дължина, синия кабел свързваш към светлина за габарит( когато вкл габарит дрл спира и си минаваш на управление на фаровете от копчето, когато изкл габарит ще светнат късите и така), кафевия може и да не го вързваш- той е за програмиране на дрл. За жълтозеления на контакт - трябва да замериш на буксата на ключа на фаровете кой пин е, и връзваш там. не е толкова сложно, аз съм с дрл на 20% на дългите по такъв начин го вързах и си работи засега :th_up Ако ми беше градски щях да ти го вържа, а ти да почерпиш по една биричка, ама си на 100так от мене, така че мога да дам само бегъл акъл :mhihi

Потребителски аватар
boyan.chav
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Сря 11 мар 2015 19:10

Пише, че става и за дългите. Да, не е сложно, но нямам с какво да замеря кабелите за да знам кои от тях да отрежа. За това приложих и снимки с номерата на кабелите. Ако знае някой кои номера кабели да отрежа ще ми е в полза :wink

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Сря 11 мар 2015 19:12

НЕ РЕЖИ КАБЕЛИ!!!!!! кабела се оголва, разделя се снопа и там се навива другия кабел от дрл и след това се изолира. за 7 8 лв има китайски мултицети, купи си един винаги ще ти е от полза http://www.profesional.bg/product.php?id=5916 аз съм с такъв от няколко години - екстра е :th_up какъв модел ти е дрл-а?

Потребителски аватар
boyan.chav
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Сря 11 мар 2015 19:34

Мерси за инфото :beer Това е модула, принципа му на работа е като на описания в първото мнение на темата. И все пак ако някой знае точните номера на кабелите ще ми е в голяма полза :beer
Прикачени файлове
62855538_3_585x461_modul-za-dnevni-svetlini-drl-2-avtoaksesoari-konsumativi_rev001.jpg

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 12 мар 2015 22:44

... ааа сега видях, че става и за дълги, вчера къде съм блял(малко бях намяткан като писах :mhihi )сега гледам, че е 20% - 50%, значи фабрично трява да е настроен на 20%. Вързвай го на дългите на 20% и си ти. За инфо- при мен отиде към 15 метра кабел за монтажа на дрл-а и около 50 санта термошлаух 4мм. дрла съм го скрил под таблото и пусках дълги кабели от преди фасунгата на фаровете до вътре в купето, + и - от клемите на акумулатора и пак вътре до дрла, а за габарит сигнал и +на контакт взех от ключа за фаровете и виж къде съм го заврял http://vbox7.com/play:5e239e3ce4 :mhihi , а тоя за програмиране - при тебе кафяв, при мене сив, не съм го свързал, щото се видях в чудо докато открия + от светлинния клаксон( светкавицата с дългите) и при нужда да променям нещо му давам + от акумулатора с кабел и така :th_up

Потребителски аватар
boyan.chav
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Пет 13 мар 2015 12:37

Мaлко помощ ще ми е нужнa. Зaхрaнвaщ ток от червения Н8 ли дa вземa или от черно-кaфявия Н1? Нaмерих гaбaритите, но дългите не. Тях къде дa ги търся, под плaстмaсaтa нa волaнa ли? Имaт ли релетa преди крушките? Aко може още мaлко рaзяснения по свързвaнето. Тоците не сa ми много по моятa сферa :)

ЕДИТ: монтирах го, работи безпроблемно :beer

4on4on
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4on4on » Пет 17 юли 2015 19:40

Здравейте,

бих искал да попитам нещо. Купих и монтирах DRL модул. Връзването го направих съгласно приложената инструкция. Всичко работи безупречно, включва се изключва се както трябва. Проблема е единствено когато пресвятквам от ключа с дългите.
Когато пресвятквам освен дългите на 100% се активират и късите, които са ксенон, а това им вреди. Имате ли идеи защо би се получавало това.

non smoker
Автомобил: Golf 2 1.3 + Golf 3 1.8 Variant
Двигател: MH 1987+ AAM 1996

Мнениеот non smoker » Пон 05 окт 2015 13:26

Здравейте, и при мен се получи същото като при колегата над мен - 4on4on, само че аз съм с Голф3 двусекционен фар, и си вързах да ми пали автоматично късите, до тук добре, но като щракна от лоста за мигачите с цел присвяткане, остават да светят и дългите заедно с късите докато не щракна отново лоста за мигачите, иначе при включване на габарит или фарове от копчето за фаровете схемата отпада, т.е всичко друго работи нормално. Някакви идеи?

FEN_NA_TDI
Автомобил: VW Passat B4
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот FEN_NA_TDI » Сря 14 окт 2015 8:00

non smoker написа:Здравейте, и при мен се получи същото като при колегата над мен - 4on4on, само че аз съм с Голф3 двусекционен фар, и си вързах да ми пали автоматично късите, до тук добре, но като щракна от лоста за мигачите с цел присвяткане, остават да светят и дългите заедно с късите докато не щракна отново лоста за мигачите, иначе при включване на габарит или фарове от копчето за фаровете схемата отпада, т.е всичко друго работи нормално. Някакви идеи?
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=11&t=356751

Върни се в “Направи си сам!”