Купих си такъв модул, но не знам точно към кои кабели на ключа за фаровете да го свържа. Колата е Голф 4. Прилагам и схема. Кой с кой трябва да свържа. Търсех схеми, ама нещо не мога да се ориентирам
Ето ви схема на автоматични DRL дневни светлини.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
Re: Ето ви схема на автоматични DRL дневни светлини.
Здравейте.
Купих си такъв модул, но не знам точно към кои кабели на ключа за фаровете да го свържа. Колата е Голф 4. Прилагам и схема. Кой с кой трябва да свържа. Търсех схеми, ама нещо не мога да се ориентирам
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
тоя дрл, който си купил е за включване само на късите светлини при подаване на контакт. Както е на схемата 2та бели от дрл ги свързаваш преди буксата на крушката( кой кабел е на късите светлини трябва да замериш с мултицет)- кабелите от дрл към фаровете трябва и за 2та фара да са еднаква дължина, синия кабел свързваш към светлина за габарит( когато вкл габарит дрл спира и си минаваш на управление на фаровете от копчето, когато изкл габарит ще светнат късите и така), кафевия може и да не го вързваш- той е за програмиране на дрл. За жълтозеления на контакт - трябва да замериш на буксата на ключа на фаровете кой пин е, и връзваш там. не е толкова сложно, аз съм с дрл на 20% на дългите по такъв начин го вързах и си работи засега
Ако ми беше градски щях да ти го вържа, а ти да почерпиш по една биричка, ама си на 100так от мене, така че мога да дам само бегъл акъл 
Ако ми беше градски щях да ти го вържа, а ти да почерпиш по една биричка, ама си на 100так от мене, така че мога да дам само бегъл акъл 
- boyan.chav
- Контакти:
Пише, че става и за дългите. Да, не е сложно, но нямам с какво да замеря кабелите за да знам кои от тях да отрежа. За това приложих и снимки с номерата на кабелите. Ако знае някой кои номера кабели да отрежа ще ми е в полза 
- polovera_9n3
НЕ РЕЖИ КАБЕЛИ!!!!!! кабела се оголва, разделя се снопа и там се навива другия кабел от дрл и след това се изолира. за 7 8 лв има китайски мултицети, купи си един винаги ще ти е от полза http://www.profesional.bg/product.php?id=5916 аз съм с такъв от няколко години - екстра е
какъв модел ти е дрл-а?
какъв модел ти е дрл-а?- boyan.chav
- Контакти:
Мерси за инфото
Това е модула, принципа му на работа е като на описания в първото мнение на темата. И все пак ако някой знае точните номера на кабелите ще ми е в голяма полза 
Това е модула, принципа му на работа е като на описания в първото мнение на темата. И все пак ако някой знае точните номера на кабелите ще ми е в голяма полза 
- polovera_9n3
... ааа сега видях, че става и за дълги, вчера къде съм блял(малко бях намяткан като писах
)сега гледам, че е 20% - 50%, значи фабрично трява да е настроен на 20%. Вързвай го на дългите на 20% и си ти. За инфо- при мен отиде към 15 метра кабел за монтажа на дрл-а и около 50 санта термошлаух 4мм. дрла съм го скрил под таблото и пусках дълги кабели от преди фасунгата на фаровете до вътре в купето, + и - от клемите на акумулатора и пак вътре до дрла, а за габарит сигнал и +на контакт взех от ключа за фаровете и виж къде съм го заврял http://vbox7.com/play:5e239e3ce4
, а тоя за програмиране - при тебе кафяв, при мене сив, не съм го свързал, щото се видях в чудо докато открия + от светлинния клаксон( светкавицата с дългите) и при нужда да променям нещо му давам + от акумулатора с кабел и така 
)сега гледам, че е 20% - 50%, значи фабрично трява да е настроен на 20%. Вързвай го на дългите на 20% и си ти. За инфо- при мен отиде към 15 метра кабел за монтажа на дрл-а и около 50 санта термошлаух 4мм. дрла съм го скрил под таблото и пусках дълги кабели от преди фасунгата на фаровете до вътре в купето, + и - от клемите на акумулатора и пак вътре до дрла, а за габарит сигнал и +на контакт взех от ключа за фаровете и виж къде съм го заврял http://vbox7.com/play:5e239e3ce4
, а тоя за програмиране - при тебе кафяв, при мене сив, не съм го свързал, щото се видях в чудо докато открия + от светлинния клаксон( светкавицата с дългите) и при нужда да променям нещо му давам + от акумулатора с кабел и така 
- boyan.chav
- Контакти:
Мaлко помощ ще ми е нужнa. Зaхрaнвaщ ток от червения Н8 ли дa вземa или от черно-кaфявия Н1? Нaмерих гaбaритите, но дългите не. Тях къде дa ги търся, под плaстмaсaтa нa волaнa ли? Имaт ли релетa преди крушките? Aко може още мaлко рaзяснения по свързвaнето. Тоците не сa ми много по моятa сферa :)
ЕДИТ: монтирах го, работи безпроблемно
ЕДИТ: монтирах го, работи безпроблемно

Здравейте,
бих искал да попитам нещо. Купих и монтирах DRL модул. Връзването го направих съгласно приложената инструкция. Всичко работи безупречно, включва се изключва се както трябва. Проблема е единствено когато пресвятквам от ключа с дългите.
Когато пресвятквам освен дългите на 100% се активират и късите, които са ксенон, а това им вреди. Имате ли идеи защо би се получавало това.
бих искал да попитам нещо. Купих и монтирах DRL модул. Връзването го направих съгласно приложената инструкция. Всичко работи безупречно, включва се изключва се както трябва. Проблема е единствено когато пресвятквам от ключа с дългите.
Когато пресвятквам освен дългите на 100% се активират и късите, които са ксенон, а това им вреди. Имате ли идеи защо би се получавало това.
-
non smoker
- Автомобил: Golf 2 1.3 + Golf 3 1.8 Variant
- Двигател: MH 1987+ AAM 1996
Здравейте, и при мен се получи същото като при колегата над мен - 4on4on, само че аз съм с Голф3 двусекционен фар, и си вързах да ми пали автоматично късите, до тук добре, но като щракна от лоста за мигачите с цел присвяткане, остават да светят и дългите заедно с късите докато не щракна отново лоста за мигачите, иначе при включване на габарит или фарове от копчето за фаровете схемата отпада, т.е всичко друго работи нормално. Някакви идеи?
-
FEN_NA_TDI
- Автомобил: VW Passat B4
- Двигател: 1.9 TDI AFN
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=11&t=356751non smoker написа:Здравейте, и при мен се получи същото като при колегата над мен - 4on4on, само че аз съм с Голф3 двусекционен фар, и си вързах да ми пали автоматично късите, до тук добре, но като щракна от лоста за мигачите с цел присвяткане, остават да светят и дългите заедно с късите докато не щракна отново лоста за мигачите, иначе при включване на габарит или фарове от копчето за фаровете схемата отпада, т.е всичко друго работи нормално. Някакви идеи?