Golf 3 tdi AFN - теч на антифриз, тройник / фланец

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Wartburg353W
Автомобил: Vw Golf III GT
Двигател: TDi AFN 96

Golf 3 tdi AFN - теч на антифриз, тройник / фланец

Мнениеот Wartburg353W » Съб 21 фев 2015 12:48

Здравейте, става въпрос за значителен теч на антифриз, за 15-20км от максималната граница беше спаднал до това положение Изображение
Днес я поогледах и като размърдах тройника който влиза в главата и прави балончета, дано да не е от гарнитурата на главата че... :stumm

целият блок е мокър
Изображение
Изображение
Изображение
Възможно ли е проблема да е в това че смених атифриза с G13, защото преди това като я купих беше с някакъв червен?

Предложете ми качествени марки за въпросния тройник ако проблема е в него и от къде е удачно да бъде закупен също и за надежден сервиз за смяната му в и около Добрич че по-надалеч не мога да я закарам...

----------------------------------

И още един проблем който не е свързан със заглавието на темата ако не е проблем да попитам, ако е проблем ще пусна отделна тема за него.

Става въпрос за този тампон който държи гърнето при мястото на катализатора, скъса се защото е изгнил и се скъса самото гърне пак от ръжда, търсих такъв тампон в интернет но не го намерих никъде същият, някакви идеи кое как да стане, за да знам какво да кажа на майстора като му я закарам за да го отремонтира кадърно.
Изображение
Изображение
Изображение
телта не помага :mhihi :mhihi

Последна промяна от Wartburg353W на Пон 16 мар 2015 16:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: Golf 3 tdi AFN теч на антифриз.

Мнениеот vucata » Съб 21 фев 2015 14:16

Антифриза ти тече от тройника който се сменя доста лесно. Вземи нов и хубав, почисти леглото където ляга хубаво преди да сложиш новия тройник.
За тампона на гърнето отиди на майстор. Няма да ти вземе повече от 50тина кинта със смяна на тампона :th_up

Потребителски аватар
Wartburg353W

Мнениеот Wartburg353W » Съб 21 фев 2015 14:58

Благодаря, ами аз нямам условията да си го сменям сам така че ще я карам на сервиз, естествено че ще взема нов :smile но кои са хубавите?

А за почистване на мястото ще кажа на майстора в сервиза а пък той дали ще го направи съвестно е божа работа, да попитам и какво лепило трябва да се вземе или какъв силикон?

Благодаря за съвета инжектопляктор.

Последна промяна от Wartburg353W на Съб 21 фев 2015 15:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 21 фев 2015 15:11

На старата ми кола бяхме заваряли гърнета. Цаката е на стената, където тръбата влиза да се сложат няколко планки на самата тръба и да се направи нещо като конус, като другите краища се заварят на широката страна на гърнето. Каквито и гърнета да купиш, ако са по-евтини, 100% пак ще се скъса ламарината на стената, където лежи тръбата. Може да се смени и самата тръба. Имай предвид читави гърнета да търсиш, иначе ще береш ядове. На старата ми кола ги заварявах няколко пъти, ходиха и на майстор с телоподаващо. Чак накрая намерих майстор, който да направи кадърна заварка и да ми го намести като хората, че дрънкаше.

Потребителски аватар
Wartburg353W

Мнениеот Wartburg353W » Пон 16 мар 2015 15:40

Тройника/фланеца е сменен с оригинален на VW - 34лв. + 26лв за труд.

Ремонт на гърнето - 30лв

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 16 мар 2015 15:47

Колега, нищо лично но си обърни внимание на предния мост, изгнил е и някъде може да ти изиграе лоша шега. Чупят се внезапно.

Потребителски аватар
Wartburg353W

Мнениеот Wartburg353W » Пон 16 мар 2015 16:15

anonym0us написа:Колега, нищо лично но си обърни внимание на предния мост, изгнил е и някъде може да ти изиграе лоша шега. Чупят се внезапно.

Може ли да отбележиш на снимката за кое говориш че не ми стана ясно :smile

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 tdi AFN - теч на антифриз, тройник / фланец

Мнениеот anonym0us » Пон 16 мар 2015 19:42

По-принцип отвънка изглеждат здрави, но ръждата ги яде точно отвътре, защото са кухи. Аз моя го пълня с масло, което източвам след смяната. Но това го направих след като счупих един. Погледни и твоя как е, на канал или подемник. Гледа ми се, че покрай него има много ръжда, и няма как той да не е ръждясал/изгнил.
Прикачени файлове
мост.jpg

Потребителски аватар
Wartburg353W

Re: Golf 3 tdi AFN - теч на антифриз, тройник / фланец

Мнениеот Wartburg353W » Пон 16 мар 2015 20:44

anonym0us благодаря за информацията, при първа възможност ще го прегледам обстойно :th_up

А какъв да търся, от дизелова 90-110кс. или може и от други модели?

Върни се в “Дизелови агрегати”