Как трябва да се прави бизнес-хубав пример !

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Как трябва да се прави бизнес-хубав пример !

Мнениеот Stivi » Сря 18 мар 2015 16:10

Не вярвах че е възможно да се случи нещо такова,но ето че е факт. В известен онлайн магазин на компютърна фирма смартфона Xiaomi Mi 3 беше обявен на цена 590лв,след няколко коментара в секцията "мнения на клиенти" писах че друг известен сайт с румънски собственици го предлага за 520лв. като очаквах поста ми да се "загуби" по трасето. Какво беше учудването ми когато го видях публикуван и последван от този :
Здравейте, Светлозар,
Благодарим Ви за подсказката. Цената ни вече е същата :).
Поздрави

И не само беше същата ами даже стана 509лв :th_up Не знам дали да споменавам името на магазина за да не се брои за реклама,но определено заслужиха моето уважение с тази реакция !

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Как трябва да се прави бизнес-хубав пример !

Мнениеот IRRITATING » Сря 18 мар 2015 16:27

Точно така не трябва да се прави.Избичват някаква зверска надценка и като ги хванат оп извинете :gruebel

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 18 мар 2015 16:40

Искаш да кажеш че ако пратиш съобщение с тази цена на други магазини които предлагат този телефон на по-висока цена и те веднага ще се почустват "хванати" и ще я свалят !? А и за какво хващане говорим когато всеки може да сравни цените с няколко кликвания на мишката,едва ли някой разчита че хората ще купят телефон за 5-600лв без да направят проучване в нета за цената !

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Сря 18 мар 2015 17:45

В интерес на истината точно на това, че има балъци разчитат...
Те не очакват да продадат 1000 телефона, 5 да шитнат на 5 лапнишарана и са с печалба като да са продали 20 на човешка цена....

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 18 мар 2015 21:38

Толкова сме свикнали всичко да ни е криво, че дори и правите неща изкривяваме ... :a045

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 18 мар 2015 21:49

Правилно колега, group®! Същото е и с хората, когато видим точен, усмихнат и искрен човек, го подлагаме на съмнение, и казваме "Тоя колко е изкуствен и подмолен"! Същото е и с всичко останало. Според мен малко сайтове могат да носят на критика, и да я приемат за правилна, без да те ругаят или въобще да не ти обърнат внимание.
ПРИМЕР: 2012г. ми пада телефона и се чупи задния панел. На всякъде в нет-а заден панел тогава за Sony Xperia U на цена 56 лева. В един сайт (сега му забравих името и има защо, ще спомена по-надоло) намирам за скромната сума от 15 лева :eek Поръчвам го Онлайн и получавам обаждане след 20 мин. - "Господине обаждаме се от сайта, за панела който поръчахте" Аз: Да!? - "Ами излезна проблем, че цената е объркана и е 25 лева"
Тогава ми идваше да ги отхвърля, но се съгласих, защото не намерих по-евтина алтернатива, а в магазините казваха, че нямат такива панели. За какво пиша това ли, защото именно ние изграждаме пазара. И затова трябва мн. да внимаваме какво си купуваме. Да постъпих лошо, като купих панела, трябваше да го откажа за да може да не вдигнат цената, но уви. А щом на китайска техника цените навсякъде са различни, представете си всеки на какви пари ги купува и колко струват действително. :c020

Последна промяна от anonym0us на Сря 18 мар 2015 21:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 18 мар 2015 21:50

@ group® +1, иначе тази политика я има от край време в голям процент от цивилизованите страни, което само и единствено е в плюс на потребителя.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Сря 18 мар 2015 22:31

IRRITATING
Ти искаш да кажеш, че работиш на абсолютният минимум и ако клиент ти каже, че има някъде по-ниска цена ти ще кажеш не мога да сваля?

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Чет 19 мар 2015 10:57

Не се впечатлявайте особено, принципно търговец и бизнес са несъвместими понятия. Бизнес прави онзи който създава, търговеца просто е узаконен "измамник" с цел да застане между вас и производителя и да прилапа колкото се може повече. От време оно е казано ".. и Господ изгодни търговците от храма.." За това с развитието на Интернет се развиха много бързо директните продажби - производителите достигат до клинетите без да има нужда от търговци. Няма такова понятие като честен търговец, идеята на неговата дейност не е такава. Тормозете нон-стоп търгашите при всяка покупка със сваляне на цените :Mr Green Fun

IRRITATING

Мнениеот IRRITATING » Чет 19 мар 2015 11:08

nurv написа:IRRITATING
Ти искаш да кажеш, че работиш на абсолютният минимум и ако клиент ти каже, че има някъде по-ниска цена ти ще кажеш не мога да сваля?

Аз ако не мога да продавам даден продукт на най-ниската цена на пазара изобщо не се захващам и няма как да ми кажат подобно нещо.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 19 мар 2015 11:38

Mihailov78 написа:Не се впечатлявайте особено, принципно търговец и бизнес са несъвместими понятия. Бизнес прави онзи който създава, търговеца просто е узаконен "измамник" с цел да застане между вас и производителя и да прилапа колкото се може повече.

Да ме извиняваш но по-голяма глупост не бях чел ! Може би според теб всички марки които продават примерно в Метро трябва да си направят по един магазин и в него да си продават само собствената продукция на много по-ниски цени :screwy

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 19 мар 2015 16:18

Не трябва да се заклеймяват търговците като мошеници - производителя си е производител, търговеца - търговец - единият не може без другия.
Странно е, че са направили такава отстъпка за този китайски телефон - явно са имали достатъчно голяма печалба, за да могат да си позволят подобно действие.
В което няма лошо - все пак цената на този китаец, на която те са го купили най-вероятно през Алибаба, много зависи от поръчани бройки, колко нов е модела и тн. :beer

nsfw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nsfw » Чет 19 мар 2015 16:23

Stivi написа:
Mihailov78 написа:Не се впечатлявайте особено, принципно търговец и бизнес са несъвместими понятия. Бизнес прави онзи който създава, търговеца просто е узаконен "измамник" с цел да застане между вас и производителя и да прилапа колкото се може повече.

Да ме извиняваш но по-голяма глупост не бях чел ! Може би според теб всички марки които продават примерно в Метро трябва да си направят по един магазин и в него да си продават само собствената продукция на много по-ниски цени :screwy

Как ще е глупост, като си е самата истина. Метро, Кауфланд, Била, Лидъл и всички останали купуват от директния производител, слагат си огромната надценка и ти го продават на често много по-висока цена отколкото би си я купил директно от производителя.
Търговеца наистина не прави нищо повече освен да увеличава крайната цена за сметка на крайния потребител, с което печели само той. Не се занимава с производство, съпътстващите бумаги и т.н. Просто купува, слага голямата надценка и продава. Това е. Никакъв бизнес нюх или нещо подобно не се изисква.

IRRITATING

Мнениеот IRRITATING » Чет 19 мар 2015 16:28

Помисли сега за всяко едно нещо дето купуваш ако трябва да отидеш до производителя колко разходи ще направиш.Искам да ти кажа и ,че 98% от производителите не продават на дребно.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 19 мар 2015 16:36

А разходите, които Била/Метро/Кауфланд имат, за да ти продадат тази стока?
Доставка, магазини, персонал, консумативи?
За да си напазаруваш днес яйца, сирене, домати, месо и хляб, до колко различни градове, села или държави ще трябва да отидеш, ако нямаше магазини? :mhihi
Недейте да генерализирате така, тъпо е. :drunk

Върни се в “ОФФ-Топик - други”