кредит за автомобил
-
- Автомобил:
- Двигател:
кредит за автомобил
Здравейте,
Моля Ви, дайте ми съвет към кого да се обърна за кредит за кола. Към банка или бърз кредит?
Моля Ви, дайте ми съвет към кого да се обърна за кредит за кола. Към банка или бърз кредит?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: кредит за автомобил
Що за въпрос , бързите кредити са между 50 и 100 % ГПР, а банките 8-15 %. Моя съвет е ако колата е 5000 лв, ако можеш 3000 свои и 2 000 кредит. Иначе лихвата и обезценяването на колата ще си яко задна ножица.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Ако имаш сигурна работа с добро заплащане, което ти минава през някоя банка ходи питай, обиколи банките, ще им разбереш схемите. и питай и в най малки подробности за всички неща- забавяне на плащане, лихви...абе за абсолютно всичко. Аз имам кредит 11палки от 1ва инвестиционна- за 4 години по 265 на месец(още малко остана)- смятай лихвата
, ама е такава, защото завода, в който бачкам има някав договор с тая банка, за който аз не знаех и като казах къде работя(заплатата ми минава през тях) изкараха друга папка с други цифри, които ме устройват. и така. Кредита ми е потребителски.

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
martin_delchevvv написа: Към банка или бърз кредит?
наспи се помисли дано ти дойде друг акъл

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Наистина кредит за кола не е добра идея
но в никакъв случаи бърз кредит както каза колегата там лихвите са

- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Защо кредита за кола да не е добра идея, ако човека има възможност да си плаща месечната вноска? Че той е същия кредит- като и за апартамент примерно, само че с малко по-голяма лихва.
Може и на лизинг да си вземеш втора употреба, както предлагат официалните дилъри например на VW, от техните магазини. Дават лизинг от Порше Лизинг, за около 6.9%/7години, при 20% първоначална вноска...
С кредита човек си купува време, най-образно казано. Какво да направи човека - да чака още 5-10 години да събере пари и тогава да си купи кола. Ами то времето ще е минало!
А нали знаете поговорката - Носи си новите дрехи!
Може и на лизинг да си вземеш втора употреба, както предлагат официалните дилъри например на VW, от техните магазини. Дават лизинг от Порше Лизинг, за около 6.9%/7години, при 20% първоначална вноска...
С кредита човек си купува време, най-образно казано. Какво да направи човека - да чака още 5-10 години да събере пари и тогава да си купи кола. Ами то времето ще е минало!
А нали знаете поговорката - Носи си новите дрехи!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
krraynov написа:С кредита човек си купува време, най-образно казано.
Моята теория е друга. С кредита човек харчи пари, които не е изкарал (лошото е, че някои обстоятелства могат да попречат да бъдат изработени изобщо).
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, ако изкарваш пари с тази кола (примерно разнасяш стока, или пътуваш и пак изкарваш пари с нея) си струва да вложиш пари, за по-безпроблемно превозване на стоката. Но да ходиш на кафе с нея, или до работа и да виси цял ден на паркинга, според мен не си струва този риск. Колата трябва да работи за тебе, а не ти за нея. Както е и при нас. Работим за колите си, които както каза един колега в една тема, сме ги купили на разсрочено плащане, но ги плащаме чрез ремонти. С две думи MoneyPit
-
- Автомобил: Touareg V6 3.0 TDI
- Двигател: BKS 2008
- Контакти:
Влез в сайта на Алианц ...там имат специална оферта за кредит за покупка на до 4 годишна кола...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Rutsmata написа:Влез в сайта на Алианц ...там имат специална оферта за кредит за покупка на до 4 годишна кола...
Не знам защо ,но имам чуството че тук не говорим за толкова нова кола

-
- Автомобил:
- Двигател:
Бях доста предпазлив, заради отзивите от бързите кредити.Опитах с банка, но не ме одобриха. Бях си харесал Мерцедес 220 в една автокъща в Дупница и бързах да го купя. Изтеглих Аутокредит и почти го изплатих вече. Може да се каже, че лихвата е приемлива, дано всичко е наред и няма изненади.
Ако някой има опит с Аутокредит, нека споделя.
Ако някой има опит с Аутокредит, нека споделя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не взимай кредит за вещ, която ще оставиш на улицата. Вероятността да ти я откраднат не е малка - без значение колко нова/стара е колата, с каско или без. Най-неприятно ще е да останеш без колата и да плащаш кредит за нея.
Купи си такава кола, каквато можеш да си позволиш - поне кредит да не ти виси.

Интересното е ,ако автора на темата ви пита дали да си вземе апартамент за 100 бона с ипотека за 25 години какво ще го съветвате.
Когато едно нещо е силно желано и няма друг начин да го придобиеш в момента,затова са измислени и кредитите.
Дали е кола,апартамент,яхта или цял хотел на морето,въпрос на възможности и гледна точка.

Когато едно нещо е силно желано и няма друг начин да го придобиеш в момента,затова са измислени и кредитите.
Дали е кола,апартамент,яхта или цял хотел на морето,въпрос на възможности и гледна точка.
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
jordanpar написа:Интересното е ,ако автора на темата ви пита дали да си вземе апартамент за 100 бона с ипотека за 25 години какво ще го съветвате.![]()
Бих добавил, че с кредита си купуваш време... което принципно е най-скъпото нещо което някой човек може да си купи.
Разсъждавайте и малко по-практично. Когато събираме пари и станем по на 70г, - тогава ли да си купим автомобил и апартамент? Докато междувременно сме живели по квартири и сме се возили по градския транспорт и с таксита до морето и обратно?
Истината както е казано винаги е някъде по средата. Разбира се най-добре е ако можеш да си позволиш желаните и необходими за едно семейство вещи без кредити, де да можеше... Но като не можем-един кредит на разумна лихва и размер може да помогне много в такъв случай...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”