кредит за автомобил

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
martin_delchevvv
Автомобил:
Двигател:

кредит за автомобил

Мнениеот martin_delchevvv » Чет 19 мар 2015 15:02

Здравейте,
Моля Ви, дайте ми съвет към кого да се обърна за кредит за кола. Към банка или бърз кредит?

milench0
Автомобил:
Двигател:

Re: кредит за автомобил

Мнениеот milench0 » Чет 19 мар 2015 16:27

Що за въпрос , бързите кредити са между 50 и 100 % ГПР, а банките 8-15 %. Моя съвет е ако колата е 5000 лв, ако можеш 3000 свои и 2 000 кредит. Иначе лихвата и обезценяването на колата ще си яко задна ножица.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 19 мар 2015 16:46

Ако имаш сигурна работа с добро заплащане, което ти минава през някоя банка ходи питай, обиколи банките, ще им разбереш схемите. и питай и в най малки подробности за всички неща- забавяне на плащане, лихви...абе за абсолютно всичко. Аз имам кредит 11палки от 1ва инвестиционна- за 4 години по 265 на месец(още малко остана)- смятай лихвата :icon_lol , ама е такава, защото завода, в който бачкам има някав договор с тая банка, за който аз не знаех и като казах къде работя(заплатата ми минава през тях) изкараха друга папка с други цифри, които ме устройват. и така. Кредита ми е потребителски.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 19 мар 2015 16:56

martin_delchevvv написа: Към банка или бърз кредит?

наспи се помисли дано ти дойде друг акъл :smile

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Чет 19 мар 2015 18:54

Наистина кредит за кола не е добра идея :thumb_down но в никакъв случаи бърз кредит както каза колегата там лихвите са :censored2 :banghead icon_idea

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Чет 19 мар 2015 19:07

Защо кредита за кола да не е добра идея, ако човека има възможност да си плаща месечната вноска? Че той е същия кредит- като и за апартамент примерно, само че с малко по-голяма лихва.
Може и на лизинг да си вземеш втора употреба, както предлагат официалните дилъри например на VW, от техните магазини. Дават лизинг от Порше Лизинг, за около 6.9%/7години, при 20% първоначална вноска...
С кредита човек си купува време, най-образно казано. Какво да направи човека - да чака още 5-10 години да събере пари и тогава да си купи кола. Ами то времето ще е минало!
А нали знаете поговорката - Носи си новите дрехи!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 19 мар 2015 19:10

krraynov написа:С кредита човек си купува време, най-образно казано.

Моята теория е друга. С кредита човек харчи пари, които не е изкарал (лошото е, че някои обстоятелства могат да попречат да бъдат изработени изобщо).

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Чет 19 мар 2015 19:27

Колега, ако изкарваш пари с тази кола (примерно разнасяш стока, или пътуваш и пак изкарваш пари с нея) си струва да вложиш пари, за по-безпроблемно превозване на стоката. Но да ходиш на кафе с нея, или до работа и да виси цял ден на паркинга, според мен не си струва този риск. Колата трябва да работи за тебе, а не ти за нея. Както е и при нас. Работим за колите си, които както каза един колега в една тема, сме ги купили на разсрочено плащане, но ги плащаме чрез ремонти. С две думи MoneyPit

Rutsmata
Автомобил: Touareg V6 3.0 TDI
Двигател: BKS 2008
Контакти:

Мнениеот Rutsmata » Пон 23 мар 2015 14:36

Влез в сайта на Алианц ...там имат специална оферта за кредит за покупка на до 4 годишна кола...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 23 мар 2015 20:34

Rutsmata написа:Влез в сайта на Алианц ...там имат специална оферта за кредит за покупка на до 4 годишна кола...

Не знам защо ,но имам чуството че тук не говорим за толкова нова кола :mhihi А да вземеш кредит от фирма за бързи кредити /какво благозвучно име за гнусни лихвари/ за да си купиш кола е възможно най-глупавото нещо което може да направиш ,освен ако с нея няма да прекарваш наркотици и дневната ти печалба ще е в трицифрено изражение :screwy

martin_delchevvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_delchevvv » Вто 16 юни 2015 9:39

Бях доста предпазлив, заради отзивите от бързите кредити.Опитах с банка, но не ме одобриха. Бях си харесал Мерцедес 220 в една автокъща в Дупница и бързах да го купя. Изтеглих Аутокредит и почти го изплатих вече. Може да се каже, че лихвата е приемлива, дано всичко е наред и няма изненади.
Ако някой има опит с Аутокредит, нека споделя.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 17 юни 2015 8:21

Не прави тази грешка, кредит за автомобил. Утрешния ден не ти е гарантиран.

sanita.baby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sanita.baby » Сря 17 юни 2015 12:41

Не взимай кредит за вещ, която ще оставиш на улицата. Вероятността да ти я откраднат не е малка - без значение колко нова/стара е колата, с каско или без. Най-неприятно ще е да останеш без колата и да плащаш кредит за нея. :smile Купи си такава кола, каквато можеш да си позволиш - поне кредит да не ти виси.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Сря 17 юни 2015 17:49

Интересното е ,ако автора на темата ви пита дали да си вземе апартамент за 100 бона с ипотека за 25 години какво ще го съветвате. :mhihi
Когато едно нещо е силно желано и няма друг начин да го придобиеш в момента,затова са измислени и кредитите.
Дали е кола,апартамент,яхта или цял хотел на морето,въпрос на възможности и гледна точка.

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Сря 17 юни 2015 22:44

jordanpar написа:Интересното е ,ако автора на темата ви пита дали да си вземе апартамент за 100 бона с ипотека за 25 години какво ще го съветвате. :mhihi
Когато едно нещо е силно желано и няма друг начин да го придобиеш в момента,затова са измислени и кредитите.

Бих добавил, че с кредита си купуваш време... което принципно е най-скъпото нещо което някой човек може да си купи.
Разсъждавайте и малко по-практично. Когато събираме пари и станем по на 70г, - тогава ли да си купим автомобил и апартамент? Докато междувременно сме живели по квартири и сме се возили по градския транспорт и с таксита до морето и обратно?

Истината както е казано винаги е някъде по средата. Разбира се най-добре е ако можеш да си позволиш желаните и необходими за едно семейство вещи без кредити, де да можеше... Но като не можем-един кредит на разумна лихва и размер може да помогне много в такъв случай...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”