Ще се оправят и задните, стига да се знае как.
Помпата си е била за смяна, щом след операцията имаш спирачки.
Липса на спирачки след намеса в "сервиз"
- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Re: Липса на спирачки след намеса в "сервиз"
Може и да е била, но при всички случаи не течеше течност. Имаше въздух малко при обезвъздушаването пред мен.
Просто като видях единия в колата ми а другия се върти около помпата, а през това време ме карат да не съм там, а при приемчика.. нещо ми намириса. Съмненията ни са, че са помпили здраво или нещо са натискали и се я "спукали". Остават само предположения, не можем да го докажем.
Аз лично на никой не бих ги препоръчал, дори за завиване на един болт на колелото, защото имах един болт от колата, който беше под централната конзола и като си взех колата мистериозно липсваше. Имам резервен, но не е там въпроса
Просто като видях единия в колата ми а другия се върти около помпата, а през това време ме карат да не съм там, а при приемчика.. нещо ми намириса. Съмненията ни са, че са помпили здраво или нещо са натискали и се я "спукали". Остават само предположения, не можем да го докажем.
Аз лично на никой не бих ги препоръчал, дори за завиване на един болт на колелото, защото имах един болт от колата, който беше под централната конзола и като си взех колата мистериозно липсваше. Имам резервен, но не е там въпроса

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Oт къде беше протекла?
- crashman
- Контакти:
От двете леви тръбички към помпата.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
хм вероятно умниците са развили тръбичките в опит да обезвъздушат помпата....според мен просто и е дошло времето..при крачно обезвъздушаване се ползва целия ход на помпата и просто се е случило...така че няма защо да обвиняваш сервиза ..няма как умишлено да ти прецакат помпата...така че не се пали толкова...има подобни съвпадения ...и на мен ми се е случвало примерно след измиване на мотор да ми се прецака температурния датчик....какво сега да обвинявам миячите че много са го мили и повредили...
- crashman
- Контакти:
Както казах имам съмнения, но е недоказуемо.
Продължавам напред, при тях повече за нищо на света!
Продължавам напред, при тях повече за нищо на света!
- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
Колега не си нито първия нито ще си последния при който след смяна на сп.течност и обезвъздушаване се оказва че помпата е заминала.Преди месец и аз смених дискове,накладки сп.цилиндърчета,маркучи и спирачни апарати ревизирани.След обезвъздушаване педала стана по мек от преди и като натискам педала леко постепенно потъва до долу.Оказа се че помпата ми е заминала.Всичко съм си правил сам.Преди това проблеми не съм имал.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Както вече казах от смяната е, в 99% да не кажа и 100% става така!
- crashman
- Контакти:
Малко ми е странно да приема това заради течността. Не искам да кажа нещо против някой, ами защото аз обичам да поддържам колата си в добро състояние. В това число смяната на "разни течности и масла", които разбирам от много хора не сменяли. Излиза, че със смяната на консуматив трябва да сменям и помпа.
Аз лично не искам да го приема, че е така, колкото и фактите да сочат това. Нещо не е наред за мен с тази констатация
Аз лично не искам да го приема, че е така, колкото и фактите да сочат това. Нещо не е наред за мен с тази констатация

- betaserk
- Контакти:
Казах и на брат си на колата да го смени, защото му е вече черно и той с два гласа каза, по добре със старата течност отколкото да сменям помпи
Спирачната течност е хигроскопична и малко или много поема влага, от влагата знаеш какво става с метала и също така течността влиза на всякъде и събира всички малки частици от износването и от триене и т.н. и става като сифон на мивка, всички боклуци се събират по сгъвките и уплътненията. След като смениш течността с нова се измива всичко това и започва да изпуска от всякъде, с една дума карана кола с години и след това само смяна на течност няма просто как да се случи, трябва да се смени и помпата и каквото друго откаже.

Спирачната течност е хигроскопична и малко или много поема влага, от влагата знаеш какво става с метала и също така течността влиза на всякъде и събира всички малки частици от износването и от триене и т.н. и става като сифон на мивка, всички боклуци се събират по сгъвките и уплътненията. След като смениш течността с нова се измива всичко това и започва да изпуска от всякъде, с една дума карана кола с години и след това само смяна на течност няма просто как да се случи, трябва да се смени и помпата и каквото друго откаже.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
crashman написа:Аз лично не искам да го приема, че е така, колкото и фактите да сочат това. Нещо не е наред за мен с тази констатация
Aз не знам как трябва да е, ама и така не е. - Заради това шопско мислене са я направили да протече, та белким вденеш, че е за смяна. Оправиха ли се спирачките - оправиха се. Сигурно е било от ангренажа и генератора...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Казвате че редовно след смяна на други неща се прецаква изведнъж помпата,а аз мисля че понеже на повечето "майстори" ръцете са им завряни в дирника и не могат да обезвъздушат качествено системата като почне да пропада педала и веднага се хващат за помпата...гледал съм го този филми и спасението беше "моя" си майстор който за съжаление беше много далече за да отида още в началото при него 

- rumenski
- Автомобил: 2002 Passat B5.5
- Двигател: 1.8T 170hp AWM
Абе човек, ти изобщо имаш ли техническо образование (макар и някакво) и използваш ли си главата да разсъждаваш преди да пишеш!? Как можеш да напишеш, че имаш съмнение, че хората в сервиза са ти пре*бали помпата правейки я да потече от спирачните линийки с кози крак!? Как ще стане това с кози крак? При това твоята помпа е била за смяна и ти пак твърдиш без да имаш преки доказателства и солидно убеждение, че са те...
- betaserk
- Контакти:
Stivi написа:а аз мисля че понеже на повечето "майстори" ръцете са им завряни в дирника и не могат да обезвъздушат
Съгласен съм с теб за това, много е вярно, аз на "майстори" колата си не я давам, или ако е наложително седя там да гледам какво правят, един път на старата ми кола, седим до него и гледаме и пак прее.ава каквото подхване.

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
betaserk написа:.... седя там да гледам какво правят, един път на старата ми кола, седим до него и гледаме и пак прее.ава каквото подхване.и бил "майстор"
Аз се занимавам с ремонт на друга техника, но ако така като теб някой ми виси на главата, бих прее.ал каквото и да е. Но аз преди това бих му сгънал боклуците и бих му ги връчил да си ходи със здраве, не само няма да му искам да ми плати, ами аз ще му платя да не го видя повече

Това да не пречиш на някого е огромна помощ да знаеш

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”