Липса на спирачки след намеса в "сервиз"

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Липса на спирачки след намеса в "сервиз"

Мнениеот myrshavija » Сря 25 мар 2015 13:22

К.Одаджийски написа:... Факт е че тия проблеми със спирачките се появяват при загряване, докато са студени си спират като хората, спускаш обаче някой планински проход и колкото по надолу си толкова повече не спира
Което май няма нищо общо със спирачната течност.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 25 мар 2015 13:23

Колега единственото вярно нещо е това че със загряването на спирачките намялява тяхната ефективност(поне при нормалните автомобили) но това няма нищо общо със спирачната течност....

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Сря 25 мар 2015 14:24

Факт е че тия проблеми със спирачките се появяват при загряване,

Което май няма нищо общо със спирачната течност.

има, има, ако под "загряване" се визира, загряване на колата, съответно всички системи в нея, външна температура 36+ градуса, и Х процента вода в спирачната течност, която се изпарява и системата остава с точно тези Х процента течност по-малко, познайте какво се случва?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 25 мар 2015 14:53

Както и да е, има или няма общо, естествено че зависи и от вида на накладки и дискове, тяхното състояние и още куп други неща, в крайна сметка на нашите стари машини една смяна на течност няма да ме събори финансово, поне мен де, както и смяната на помпа или дискове. Аз предпочитам да съм сигурен че като натисна ще успея да спра в границите на максимума който позволява архаичната ми спирачна система.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 25 мар 2015 15:29

silent написа:И аз мога да кажа че прочетох много глупости ...

.... да се стигне дотам че абсорбираната вода да кипне и вкара въздух във системата.......

Е, аз по тази тема съм до тук!
Когато водата кипне и се образува въздух, и аз го видя с очите си, ще захвърля инДжИнерската си диплома и ще пиша само в БГ мама. Иначе само глупости четете.... Ами пишете и вие по-малко такива :smile !

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Сря 25 мар 2015 15:39

smurf написа:има, има, ако под "загряване" се визира, загряване на колата, съответно всички системи в нея, външна температура 36+ градуса, и Х процента вода в спирачната течност, която се изпарява и системата остава с точно тези Х процента течност по-малко, познайте какво се случва?

Светва лампичката на таблото? Така де, тоя датчик за какво е турен там? :gruebel

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 25 мар 2015 16:25

milmar написа:
silent написа:И аз мога да кажа че прочетох много глупости ...

.... да се стигне дотам че абсорбираната вода да кипне и вкара въздух във системата.......

Е, аз по тази тема съм до тук!
Когато водата кипне и се образува въздух, и аз го видя с очите си, ще захвърля инДжИнерската си диплома и ще пиша само в БГ мама. Иначе само глупости четете.... Ами пишете и вие по-малко такива :smile !

Без да прозвучи като заяждане ..не си я хвърляй инджинерната диплома че може и да не може да докажеш че си я имал...иначе трите агрегатни състояния на водата се учат до 8клас..и не трябва чак такава диплома дето имаш...тук не си говирим за това какво теоретично може да стане ...а дали реално става какви са количествените измерения на станалото и доколко това влияе на крайния резултат...

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Сря 25 мар 2015 16:35

... и какво, може би четвъртото състояние е въздух :c020 ?
Исках да кажа, че не е хубаво да наричаш писаното от останалите глупост, като ти показах, че в писаното на всеки може да се намери глупост, включително и в твоето :th_up .

И понеже все още не вдяваш, въздух е общо понятие за смес от азот, кислород, въглероден двуокис, серен двуокис, азотен двуокис и останалите гадости които се налага да дишаме. Не зная да е позната на химията методика, по която от вода да се получава въздух.

Последна промяна от gr_kanev на Сря 25 мар 2015 20:08, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 25 мар 2015 17:09

Аха това били ма прав си колега но това е встарни от темата...нещо като когато те сърби и се чешеш единствено за жена ти има значение дали те хапе пича или главова въшка..в случая единствено за теб е от значение дали имаш водород и кислород или възхух в спирачната система...за мен както и за пенчо питанката няма никакво значение нито първото нито второто ...щото резултата е един и същ...сърбеж и липса на спирачки...

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Сря 25 мар 2015 17:27

silent написа:...в случая единствено за теб е от значение дали имаш водород и кислород или възхух в спирачната система......

:mhihi моля те пиши за въшките само, там за разлика от химията си компетентен.
Виждам нямаш спирачки и ти :mhihi . Когато откриеш в изпарената вода водород и кислород, ела ми се обади :biggrin .
Съжалявам, край!

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 25 мар 2015 17:42

колега ....водород и кислород има и в течната вода и в леда и в парите на водата.. :mhihi не съм наясно ....само дали ти си наясно с химията ....както ти казах изместваш фокуса от темата така че удари си ръчната и не с прави на умен...а даже и oт въшки не разбираш...

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 25 мар 2015 20:50

Една от характеристиките на спирачната течност е температура на кипене. Спирачната течност не е масло, а алкохол, близка ди
о антифриза и е силно хигроскопична. Поетата влага сваля температурата на кипене и при загрети силно спирачки течността кипва и образува ПАРНИ, а не въздушни мехури. Бил съм свидетел на такова явление.

Потребителски аватар
rumenski
Автомобил: 2002 Passat B5.5
Двигател: 1.8T 170hp AWM

Мнениеот rumenski » Сря 25 мар 2015 23:03

За последно се намисам в тази глупава тема.

Спирачното масло се сменя според условията на шофиране и метеорологичните условия в държавата.
В Канада/САЩ дилърите сменят това масло на 70-80 000км. Така го пише в сервизните книжки на 3те ми коли. Но там климата е сух и трафика е постоянен - почти няма спри-тръгни. В България условията са коренно, ама СЪВСЕМ различни.

Има си уред за измерване на проводимостта на спирачния флуид. Не вярвайте на приказки, а на него. Аз го имам и го ползвам, и работи.

LINK

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 26 мар 2015 0:02

А какво масло е спирачната течност - минерално или синтетично :gruebel
Къде няма спри-тръгни, тези задръствания по холивудските филми в Калофер ли са снимани или в Калифорния :gruebel
Досега си мислех, че САЩ и Канада са бая големички държави и заедно обхващат доста климатични зони от тропиците до полярните ледове, ама вече ще знам, че това е гнусна инсинуация :mhihi и там навсякъде климата климата е сух icon_idea

Потребителски аватар
rumenski
Автомобил: 2002 Passat B5.5
Двигател: 1.8T 170hp AWM

Мнениеот rumenski » Чет 26 мар 2015 2:15

Еми не знам, колега. Аз си мислех, че от Октомври 2005та живея в Калгари, Канада и съм обиколил с колата си почти всичките щати от Запад до Изток включително и Калифорния, ЛА - Холивуд(което между впрочем е такава селяния, че нямам думи. Там се разкарват кокшки и патки точно под върха където е холивуд надписа и си калвът на воля из тревата). Та си мислех още, че имам представа какъв е трафика и климата там. Ама ти щом казваш, че е по друг начин - толкова. Аз замълчавам.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”