Препоръчайте фирма, която да отреже две дървета

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Препоръчайте фирма, която да отреже две дървета

Мнениеот nurv » Чет 26 мар 2015 19:35

Здравейте,
Омръзна ми да се занимавам с Общината. Подавам молба, идват кастрят един клон и изчезват. Пред входа ни е мини гора. Искам да махна две череши. Моля препоръчайте фирма за целта.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Препоръчайте фирма, която да отреже две дървета

Мнениеот ktamen » Чет 26 мар 2015 19:40

И някой бдителен гражданин се обажда в общината за незаконна сеч и фирмата го отнася.
По скоро някой мургав ще ти свърши работа, за тях законите са само с пожелателен, а не задължителен характер.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 26 мар 2015 19:49

Не барай дърветата. Града се напълни с бетон и асфалт. Остана и дърветата да си резнем и ептен можем да турим кръста на тая клоака наречена София...

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Чет 26 мар 2015 20:14

Прекалено зашумено е. Освен тях има три големи ореха и две други плодови. Това плюс двече череши се намира на няма и 40 квадратни метра. Трябва ми фирма с техника.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 26 мар 2015 20:31

Преди години един комшия се разбесня на някакво дърво пред входа и го намами с моторния трион. Комшиите се вдигнаха и му викнаха полиция. Отнесе мноооого дебел акт и дело понеже се спречка с един съсед.
Сега аз имам проблем с едно дръвче, което ми пълзи по балкона и ми цапа прането и много внимателно само го подкастрям с една ножица за клони, колкото да не ми влиза на терасата. За сеч дори не съм си и помислял.
Купих си на гардена телескопична ножица за кастрене. Разтяга се до 4 метра и ми върши чудесна работа. Подкастрям санитарно, имам си сянка, дръвчето си живее и всички са щастливи.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Чет 26 мар 2015 21:10

nurv написа:Трябва ми фирма с техника.

02 9522864 – кастрене, рязане или премахване на клони, храсти и дървета, обработка на зелени площи, поддръжка на съоръженията в парковата инфраструктура и др;(Дирекция Зелени системи). Друга фирма на тоя етап не ти трябва. До колкото помня, всички дървета на общинска земя са си на общината. За премахването им е въведен разрешителен режим, а предложението трябва да е обосновано. Имаше някакваврътка преди време, че се предлагаше премахване с ангажимент за засаждане на същия вид и бройка на място оказано от Зелени системи.
За дърветата в частни имоти беше по- облекчена процедурата, стига да не става въпрос за защитени видове.
Във всички случаи обаче е добре да зъннеш/отидеш до Зелени системи и да питаш там какво може и трябва да се направи. След това, "за да вържеш гащите", искаш същата информация официално- вх. и изх. номер и те така.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 26 мар 2015 21:41

убиваш дървото и след това вече си вадиш документи за рязане иначе рискуваш сериозна глоба...вярно че не може всеки да си реже каквото си иска особено пък ако не е в имота ти...но често действително има проблем а никой не ти разрешава да го разрешиш ...да не говорим колко е абсурдно в моя имот да ми се забранява да отсека дърво което аз самият съм засадил...

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Чет 26 мар 2015 21:47

@calm благодаря за телефона, но вече две години се занимавам със Зелени системи и вече ми писна. Имам решение на събрание на ЕС. Имам две, повтарям две процедури по кастрене. Идват инспекторите да опишат, викат ме. Стискаме си ръцете къде и какво трябва да се кастри. После минава през Столична община и идва лист за изпълнение. Помолих и двата пъти да ми се обадят като идва фирмата да присъствам като мислех, че ще режат яко да ги спирам. И двата пъти ми казаха, че нямали такава практика. Идва фирма Х, реже два клона на кръст и си заминава. Звъня в Зелени системи - казват да си бил там да им направиш забележка какво сме говорили. Една съседка излязла да им каже, че нищо не правят и онези размятали листа за изпълнение. Вярно таксата от 36 лева е нищожна, но не съм против да си викна фирма на мои разноски, но и това не ми дават. Хайде да не махам дърветата, но искам по-сериозно кастрене на короните. Като се разлистят след месец и слънцето спира да влиза на първите 3 етажа, а сме със западно изложение.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 26 мар 2015 22:25

Ами вземи едно трионче и една ножица, качи се на дървото и си го окастри ти...какъв е проблема, черешата е буйно растящо дърво и ако не се подържа и подрязва короната му става огромна!?
Като са ви пред входа, подържайте си ги вие, за какво са ви тия фирми-кастрачи?

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Чет 26 мар 2015 22:28

Няма качване. Първите клони са към вторият етаж. Понеже са доста близо до фасадата и обградени от орехи са пораснали на височина без клони по ниското.

Потребителски аватар
calm
Контакти:

Мнениеот calm » Чет 26 мар 2015 23:42

Виж тази наредба. Явно ще трябва да ревеш на кмета, но ще ти тябват основания, или да прежалиш до 500лв. за бройка като глоба. Според мен е най- добре да искаш среща в приемното време и да му обясниш проблема. Така по- лесно ще се вземе и адекватно решение.

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Пет 27 мар 2015 1:18

Както каза колегата groznika , подкастрай дървото,не го режи.
В последно време има тенденция да се сече за щяло и нещяло.и е много грозно когато няма дървета...

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Пет 27 мар 2015 6:08

А няма ли някакъв препарат или течност с който да се ,,полее''дървото да исъхне само ,след което да викнеш да го изрежат като опасно? Имам подобен проблем с едно грозно и безформено дърво засъдено на два метра от входната врата ,което вече стигна 5 етаж и ми влезе в терасата .Още не съм предприел нищо,ще следя темата с интерес!
:c010

Потребителски аватар
calm
Контакти:

Мнениеот calm » Пет 27 мар 2015 6:41

В белия свят отдавна правят така:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996