Здравейте,
Омръзна ми да се занимавам с Общината. Подавам молба, идват кастрят един клон и изчезват. Пред входа ни е мини гора. Искам да махна две череши. Моля препоръчайте фирма за целта.
Препоръчайте фирма, която да отреже две дървета
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Препоръчайте фирма, която да отреже две дървета
И някой бдителен гражданин се обажда в общината за незаконна сеч и фирмата го отнася.
По скоро някой мургав ще ти свърши работа, за тях законите са само с пожелателен, а не задължителен характер.
По скоро някой мургав ще ти свърши работа, за тях законите са само с пожелателен, а не задължителен характер.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Не барай дърветата. Града се напълни с бетон и асфалт. Остана и дърветата да си резнем и ептен можем да турим кръста на тая клоака наречена София...
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Прекалено зашумено е. Освен тях има три големи ореха и две други плодови. Това плюс двече череши се намира на няма и 40 квадратни метра. Трябва ми фирма с техника.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Преди години един комшия се разбесня на някакво дърво пред входа и го намами с моторния трион. Комшиите се вдигнаха и му викнаха полиция. Отнесе мноооого дебел акт и дело понеже се спречка с един съсед.
Сега аз имам проблем с едно дръвче, което ми пълзи по балкона и ми цапа прането и много внимателно само го подкастрям с една ножица за клони, колкото да не ми влиза на терасата. За сеч дори не съм си и помислял.
Купих си на гардена телескопична ножица за кастрене. Разтяга се до 4 метра и ми върши чудесна работа. Подкастрям санитарно, имам си сянка, дръвчето си живее и всички са щастливи.
Сега аз имам проблем с едно дръвче, което ми пълзи по балкона и ми цапа прането и много внимателно само го подкастрям с една ножица за клони, колкото да не ми влиза на терасата. За сеч дори не съм си и помислял.
Купих си на гардена телескопична ножица за кастрене. Разтяга се до 4 метра и ми върши чудесна работа. Подкастрям санитарно, имам си сянка, дръвчето си живее и всички са щастливи.
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
nurv написа:Трябва ми фирма с техника.
02 9522864 – кастрене, рязане или премахване на клони, храсти и дървета, обработка на зелени площи, поддръжка на съоръженията в парковата инфраструктура и др;(Дирекция Зелени системи). Друга фирма на тоя етап не ти трябва. До колкото помня, всички дървета на общинска земя са си на общината. За премахването им е въведен разрешителен режим, а предложението трябва да е обосновано. Имаше някакваврътка преди време, че се предлагаше премахване с ангажимент за засаждане на същия вид и бройка на място оказано от Зелени системи.
За дърветата в частни имоти беше по- облекчена процедурата, стига да не става въпрос за защитени видове.
Във всички случаи обаче е добре да зъннеш/отидеш до Зелени системи и да питаш там какво може и трябва да се направи. След това, "за да вържеш гащите", искаш същата информация официално- вх. и изх. номер и те така.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
убиваш дървото и след това вече си вадиш документи за рязане иначе рискуваш сериозна глоба...вярно че не може всеки да си реже каквото си иска особено пък ако не е в имота ти...но често действително има проблем а никой не ти разрешава да го разрешиш ...да не говорим колко е абсурдно в моя имот да ми се забранява да отсека дърво което аз самият съм засадил...
- nurv
@calm благодаря за телефона, но вече две години се занимавам със Зелени системи и вече ми писна. Имам решение на събрание на ЕС. Имам две, повтарям две процедури по кастрене. Идват инспекторите да опишат, викат ме. Стискаме си ръцете къде и какво трябва да се кастри. После минава през Столична община и идва лист за изпълнение. Помолих и двата пъти да ми се обадят като идва фирмата да присъствам като мислех, че ще режат яко да ги спирам. И двата пъти ми казаха, че нямали такава практика. Идва фирма Х, реже два клона на кръст и си заминава. Звъня в Зелени системи - казват да си бил там да им направиш забележка какво сме говорили. Една съседка излязла да им каже, че нищо не правят и онези размятали листа за изпълнение. Вярно таксата от 36 лева е нищожна, но не съм против да си викна фирма на мои разноски, но и това не ми дават. Хайде да не махам дърветата, но искам по-сериозно кастрене на короните. Като се разлистят след месец и слънцето спира да влиза на първите 3 етажа, а сме със западно изложение.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Ами вземи едно трионче и една ножица, качи се на дървото и си го окастри ти...какъв е проблема, черешата е буйно растящо дърво и ако не се подържа и подрязва короната му става огромна!?
Като са ви пред входа, подържайте си ги вие, за какво са ви тия фирми-кастрачи?
Като са ви пред входа, подържайте си ги вие, за какво са ви тия фирми-кастрачи?
- nurv
Няма качване. Първите клони са към вторият етаж. Понеже са доста близо до фасадата и обградени от орехи са пораснали на височина без клони по ниското.
- calm
- Контакти:
Виж тази наредба. Явно ще трябва да ревеш на кмета, но ще ти тябват основания, или да прежалиш до 500лв. за бройка като глоба. Според мен е най- добре да искаш среща в приемното време и да му обясниш проблема. Така по- лесно ще се вземе и адекватно решение.
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Както каза колегата groznika , подкастрай дървото,не го режи.
В последно време има тенденция да се сече за щяло и нещяло.и е много грозно когато няма дървета...
В последно време има тенденция да се сече за щяло и нещяло.и е много грозно когато няма дървета...
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
А няма ли някакъв препарат или течност с който да се ,,полее''дървото да исъхне само ,след което да викнеш да го изрежат като опасно? Имам подобен проблем с едно грозно и безформено дърво засъдено на два метра от входната врата ,което вече стигна 5 етаж и ми влезе в терасата .Още не съм предприел нищо,ще следя темата с интерес!

- calm
- Контакти:
В белия свят отдавна правят така:
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Колегата ти е дал към кой да се обърнеш, за друго ползвай google.bg
Отностно някои коментари, в които има съвети да убиеш дървото