Благодаря колеги. Ходих днес да питам по сервизите, колко ще струва смяната - на едно място ми казаха 45, на друго 35. Избрах втория сервиз намиращ се по околовръсния път, по бул. Христо Смирненски, след Подвис още 300 метра в дясно, точно срещу следващата отбивка. Договорихме се да сменят и двата лагера. Почнаха първо от левия, като при свалянето ми казаха, че и той е заминал. Много трудно се отвиха болтовете, пък ги отягаха с гейковерт. Махнаха стария лагер на пресата, сложиха новия в шенкела, но при набиването на главината в лагера, лагера се отвори от долната страна и падна металната вътрешна част (едната половина) по която се търкалят съчмите. Майстора много се изненада защо така стана?!?! Последва кратко размишление и каза, че явно лагерите са нещо фалшиви, а точно 5 минути преди това каза, че съм нацелил с орогинални лагери?!?!

Пита ме какво да прави - обясни ми, че не може да сложи вече сепаратора от едната страна на лагера, който предпазва от вода и прах и ме пита дали да го сглобява така... Казах му да го сглобява, въпреки че съм напълно наясно, че няма да изкара много дълго така, даже хич, щото влезе ли прах или вода в лагера и с него е свършено... При смяната на десния лагер, вече се кръстихме всичко да мине успешно - то пък взе, че всичко се получи. Майстора заяви, че най-добрите лагери за него са FAG или SKF, а и че досега не му се е било случвало нов лагер да се отвори така, както стана с левия лагер.
Вие какво мислите - трябва да купувам друг лагер с готовност, като тръгне да вие да се сменя нали??? Според Вас от монтажа ли стана това с лагера или лагера е кофти, щото все пак цената му хич не беше евтина - 47 лв. парчето...