Billa се оттегля от България

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Billa се оттегля от България

Мнениеот myrshavija » Пет 03 апр 2015 13:20

group® написа:...
Проблемът е в Айфона на сервитьорката и БМВ-то на батката общ работник icon_idea :mrgreen
Наречете го абсурдно или утопично, но мечтата ми е тези двамата да бъдат изолирани - да нямат достъп до форума, изобщо да имат само рийдонли достъп до мрежата и да нямат право да гласуват. За съжаление, не виждам начин да се реализира.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 03 апр 2015 13:44

Ако разгледаме опр-то и баланса може да видим дали е основателно съмнението за източване на капитал. Просто едни сухи данни за загуба от 30 милиона не означават нищо. Добрите счетоводители не случайно взимат добри доходи :mhihi

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 03 апр 2015 13:49

Според теб умишлено излизат на загуба, но инак си печелят добре? Това как се връзва с "продажбата"? Омръзнало им е да печелят?

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Пет 03 апр 2015 14:04

Била ме загубиха като клиент още преди 4 5 години, така че ми е все едно дали ще се махат. Отначало бяха ок, влизаш си има почти всичко, за цени няма да говоря. Последно като влезнах там бяхме с още 3ма колеги пазарувахме за едно събиране- препълнена количка. 5 и 30 следобед. Работят 2 каси от 9. Опашката и на 2те е до средата на магазина. Аз не ми хареса тая работа- то докато минем ще стане 7 :scare3 . Викам на единия от служителите там- аре бе отворете още една каса поне, тоя ми вика- тука е така, за качество трябва да чакаш.........КВОООООООО????? заебахме пълната количка и тръгваме да излизаме да пазаруваме от другаде, а охраната идва и вика- върнете си продуктите по местата.... направо така ми накипя, как не го ударих незнам, щото тона му беше заяднически. Преди 2 3 месеца сестра ми с 300 зора ме накара да идем в била, че там имало едикво си... накрая ме нави, влизаме пак към 6 следобед и историята се повтаря, само че тогава имаше само една каса и опашката чак до другия край на магазина. След препирня със сестра ми пак зарязах количката... :mhihi , естествено пак ме догони един ама от персонала тоя път... и на него едни майни, оттам в кауфланд( добре, че го отвориха в кж) там за 20 минути всичко ок, всички каси бачкат - дано да са така и за напред, а лидъл в кж е по зле и от била.....

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 03 апр 2015 14:11

аз все пак не издържах и звъннах да питам тук-там ... официално нищо не ми казаха :) голяма тайна ще да е, но все пак има ... очакване, магазините да бъдат изкупени от българи със съмнително пазарно поведение, с пряк достъп до медии, на които методите за нелоялна конкуренция не са чужди

ай честито ако е верно :)
със сигурност от това биха спечелили всички клиенти, а и България като цяло :)

Иначе Била 2014 година май ще са на печалба, Пени са на загуба. Ама отчета сега го гледат други хора :)

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 03 апр 2015 14:37

group® написа: Българите намразихме веригите

Не харесвам МОЛ-овете и веригите тип МОЛ, защото има от всичко по малко, но повечето пъти нищо, което търсиш. Продават си само свои марки, често банални неща на обикновени производители отсъстват. Тези вериги принуждават/изнудват производителите да продават на цени понякога под разходите за производство, за да бъде техен продукт в магазините. Повечето от тези големи вериги се превръщат в група монополисти, които диктуват пазара. Не ми харесват нелоялните им практики да продават неща с изтичащ или понякога изтекъл срок на годност на "промоция" и много ме плашат и бягам от промоциите. Не ми харесва стерилното им отношение към клиента. Всъщност често в големите вериги тип МОЛ има големи количества, но няма голям избор.
И още нещо - противно на очакванията, общо взето не държат ниски цени и се опитват да прилъжат хората покрай единична промоция да купуват и други неща, които далеч не са по или най-евтини.
Аз искам да купувам това, което ми трябва, не това което те мислят, че на мен ми трябва. И търся места, където има избор за това, което ми трябва. Търся си специализирани магазини, в които продават дрехи, а не 5-те тениски на щанда в МОЛ-а. А тая мания на "модерност" да се кисне в МОЛ-а ми е меко казано противна.
group® написа:
Както и примера със Своге.

Интересното е, че шоколад Своге е по-евтин в Нидерландия, отколкото в България. Сам си прави изводите. Според мен говори много добре за българският пазар и пазарна политика. Както навсякъде, тук всеки се стреми да монополизира и да налага себе си на пазара. Ползата за нас с многото вериги, ако няма конкуренция - никаква.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Пет 03 апр 2015 14:51

инжектопляктор написа:А тая мания на "модерност" да се кисне в МОЛ-а ми е меко казано противна.

А бе не е чак толкова черен дявола. Иди в гръцкия мол или в мол България посред бял ден - полупразни са, особено първия. Да не говорим, че има доста хора, които само се разхождат вътре без да купуват с торбите.
Само пиар-ът им е голям на моловете. :penata

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пет 03 апр 2015 14:53

Въпрос на много малко време е и те да "пуснат кепенците" :mhihi

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Пет 03 апр 2015 15:19

group® написа:Проблемът е в Айфона на сервитьорката и БМВ-то на батката общ работник icon_idea :mrgreen

:beer Ето това е истината! Кой както иска да го разбира ......

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 03 апр 2015 17:02

Не знам какъв е проблема но тази тенденция да се изнася производството в Румъния не е от сега...преди 20+ години работех в Стар Фудс...Имаха завод в Сандански..още през 96-97 година изнесоха завода в Румъния..Предполагам че сме малък пазар и ако един завод обслужва два съседни пазара е по-добре да се намира на територията на по-големия пазар..Икономически по-обосновано е особено ако цената на труда суровините и материалите са съизмерими като цена...А към всичко това ако добавим това, че сме най-бедната ,най-корумпираната, най-бюрократичната , най-престъпната с най-лоша инфрастуктура страна с липсваща съдебна система в Европейския съюз..какво да правят тук хората...

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 03 апр 2015 17:25

silent написа:...Икономически по-обосновано е особено ако цената на труда суровините и материалите са съизмерими като цена...най-лоша инфрастуктура страна...

В Румъния инфраструктурата не е кой знае колко по-добра, а в момента уж средното заплащане е по-високо от нашето.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 03 апр 2015 17:30

Първо искам да благодаря за добрия тон, а споровете са си необходими и нужни! :biggrin
Единствено забелязвам, че тук има лобисти, но това е тяхно право и е напълно допустимо! :th_up
Надявам се повечето помнят огромният турски хипермаркет Ramstore в кв. "Западен парк" и защо напуснаха 2007 г? Защото цените им бяха високи и голяма част от клиентите им бяха мюсюлмани. Нищо лично защото имам много такива познати и приятели.
Обаче нивото на обслужване им беше високо и когато имаше промоции си бяха промоции наистина.
Преди години си чатех с една рускиня, която беше заместник управител на чисто руски и то скъп супермаркет и ми каза, че най-лошият и вреден инвеститор в тази сфера е немскоговорящият инвеститор. На въпросът ми това от омраза към немците ли е тя ми отговори, че това не е причината и говори обективно. Информацията й беше от заседание на управителен съвет и събрани данни касаещи всички бивши социалистически държави.
Въбще не се учудвам защото вероятно малцина от Вас знаят какво унижение беше да получиш виза за Германия до 2001 г. :horror

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Пет 03 апр 2015 17:52

Същото е като магазините за авточасти-големите вериги продават ментета на ниски цени и шараните лапат ли лапат.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Пет 03 апр 2015 17:55

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Обаче нивото на обслужване им беше високо и когато имаше промоции си бяха промоции наистина.

Това какво ще рече? Коя промоция е истинска и коя не е?

И да не забравяме, че всички тук караме немски коли от Вълчеград (Волфсбург). По логиката, че немеца е голям сметкаджия и цепи пфенинга на две, излиза че ни цакат със скъпи авточасти, хм? :mhihi

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Пет 03 апр 2015 20:21

Авточастите.които се продават в Германия.че дори и в Чехия и Полша няшат нищо общо с качеството на частите продавани в България от Евро менте то ,Ауто кели и Интеркарс
.Пазарът тук е гладен за евтини ,а не за качествени части. И тези. рибари си хващат балъците без кукичка даже

Върни се в “ОФФ-Топик - други”