Наречете го абсурдно или утопично, но мечтата ми е тези двамата да бъдат изолирани - да нямат достъп до форума, изобщо да имат само рийдонли достъп до мрежата и да нямат право да гласуват. За съжаление, не виждам начин да се реализира.group® написа:...
Проблемът е в Айфона на сервитьорката и БМВ-то на батката общ работник![]()

Billa се оттегля от България
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Billa се оттегля от България
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Ако разгледаме опр-то и баланса може да видим дали е основателно съмнението за източване на капитал. Просто едни сухи данни за загуба от 30 милиона не означават нищо. Добрите счетоводители не случайно взимат добри доходи 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Според теб умишлено излизат на загуба, но инак си печелят добре? Това как се връзва с "продажбата"? Омръзнало им е да печелят?
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Била ме загубиха като клиент още преди 4 5 години, така че ми е все едно дали ще се махат. Отначало бяха ок, влизаш си има почти всичко, за цени няма да говоря. Последно като влезнах там бяхме с още 3ма колеги пазарувахме за едно събиране- препълнена количка. 5 и 30 следобед. Работят 2 каси от 9. Опашката и на 2те е до средата на магазина. Аз не ми хареса тая работа- то докато минем ще стане 7
. Викам на единия от служителите там- аре бе отворете още една каса поне, тоя ми вика- тука е така, за качество трябва да чакаш.........КВОООООООО????? заебахме пълната количка и тръгваме да излизаме да пазаруваме от другаде, а охраната идва и вика- върнете си продуктите по местата.... направо така ми накипя, как не го ударих незнам, щото тона му беше заяднически. Преди 2 3 месеца сестра ми с 300 зора ме накара да идем в била, че там имало едикво си... накрая ме нави, влизаме пак към 6 следобед и историята се повтаря, само че тогава имаше само една каса и опашката чак до другия край на магазина. След препирня със сестра ми пак зарязах количката...
, естествено пак ме догони един ама от персонала тоя път... и на него едни майни, оттам в кауфланд( добре, че го отвориха в кж) там за 20 минути всичко ок, всички каси бачкат - дано да са така и за напред, а лидъл в кж е по зле и от била.....

аз все пак не издържах и звъннах да питам тук-там ... официално нищо не ми казаха :) голяма тайна ще да е, но все пак има ... очакване, магазините да бъдат изкупени от българи със съмнително пазарно поведение, с пряк достъп до медии, на които методите за нелоялна конкуренция не са чужди
ай честито ако е верно :)
със сигурност от това биха спечелили всички клиенти, а и България като цяло :)
Иначе Била 2014 година май ще са на печалба, Пени са на загуба. Ама отчета сега го гледат други хора :)
ай честито ако е верно :)
със сигурност от това биха спечелили всички клиенти, а и България като цяло :)
Иначе Била 2014 година май ще са на печалба, Пени са на загуба. Ама отчета сега го гледат други хора :)
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
group® написа: Българите намразихме веригите
Не харесвам МОЛ-овете и веригите тип МОЛ, защото има от всичко по малко, но повечето пъти нищо, което търсиш. Продават си само свои марки, често банални неща на обикновени производители отсъстват. Тези вериги принуждават/изнудват производителите да продават на цени понякога под разходите за производство, за да бъде техен продукт в магазините. Повечето от тези големи вериги се превръщат в група монополисти, които диктуват пазара. Не ми харесват нелоялните им практики да продават неща с изтичащ или понякога изтекъл срок на годност на "промоция" и много ме плашат и бягам от промоциите. Не ми харесва стерилното им отношение към клиента. Всъщност често в големите вериги тип МОЛ има големи количества, но няма голям избор.
И още нещо - противно на очакванията, общо взето не държат ниски цени и се опитват да прилъжат хората покрай единична промоция да купуват и други неща, които далеч не са по или най-евтини.
Аз искам да купувам това, което ми трябва, не това което те мислят, че на мен ми трябва. И търся места, където има избор за това, което ми трябва. Търся си специализирани магазини, в които продават дрехи, а не 5-те тениски на щанда в МОЛ-а. А тая мания на "модерност" да се кисне в МОЛ-а ми е меко казано противна.
group® написа:
Както и примера със Своге.
Интересното е, че шоколад Своге е по-евтин в Нидерландия, отколкото в България. Сам си прави изводите. Според мен говори много добре за българският пазар и пазарна политика. Както навсякъде, тук всеки се стреми да монополизира и да налага себе си на пазара. Ползата за нас с многото вериги, ако няма конкуренция - никаква.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
инжектопляктор написа:А тая мания на "модерност" да се кисне в МОЛ-а ми е меко казано противна.
А бе не е чак толкова черен дявола. Иди в гръцкия мол или в мол България посред бял ден - полупразни са, особено първия. Да не говорим, че има доста хора, които само се разхождат вътре без да купуват с торбите.
Само пиар-ът им е голям на моловете.

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Въпрос на много малко време е и те да "пуснат кепенците" 

-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
group® написа:Проблемът е в Айфона на сервитьорката и БМВ-то на батката общ работник![]()

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам какъв е проблема но тази тенденция да се изнася производството в Румъния не е от сега...преди 20+ години работех в Стар Фудс...Имаха завод в Сандански..още през 96-97 година изнесоха завода в Румъния..Предполагам че сме малък пазар и ако един завод обслужва два съседни пазара е по-добре да се намира на територията на по-големия пазар..Икономически по-обосновано е особено ако цената на труда суровините и материалите са съизмерими като цена...А към всичко това ако добавим това, че сме най-бедната ,най-корумпираната, най-бюрократичната , най-престъпната с най-лоша инфрастуктура страна с липсваща съдебна система в Европейския съюз..какво да правят тук хората...
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
silent написа:...Икономически по-обосновано е особено ако цената на труда суровините и материалите са съизмерими като цена...най-лоша инфрастуктура страна...
В Румъния инфраструктурата не е кой знае колко по-добра, а в момента уж средното заплащане е по-високо от нашето.
Първо искам да благодаря за добрия тон, а споровете са си необходими и нужни!
Единствено забелязвам, че тук има лобисти, но това е тяхно право и е напълно допустимо!
Надявам се повечето помнят огромният турски хипермаркет Ramstore в кв. "Западен парк" и защо напуснаха 2007 г? Защото цените им бяха високи и голяма част от клиентите им бяха мюсюлмани. Нищо лично защото имам много такива познати и приятели.
Обаче нивото на обслужване им беше високо и когато имаше промоции си бяха промоции наистина.
Преди години си чатех с една рускиня, която беше заместник управител на чисто руски и то скъп супермаркет и ми каза, че най-лошият и вреден инвеститор в тази сфера е немскоговорящият инвеститор. На въпросът ми това от омраза към немците ли е тя ми отговори, че това не е причината и говори обективно. Информацията й беше от заседание на управителен съвет и събрани данни касаещи всички бивши социалистически държави.
Въбще не се учудвам защото вероятно малцина от Вас знаят какво унижение беше да получиш виза за Германия до 2001 г.

Единствено забелязвам, че тук има лобисти, но това е тяхно право и е напълно допустимо!

Надявам се повечето помнят огромният турски хипермаркет Ramstore в кв. "Западен парк" и защо напуснаха 2007 г? Защото цените им бяха високи и голяма част от клиентите им бяха мюсюлмани. Нищо лично защото имам много такива познати и приятели.
Обаче нивото на обслужване им беше високо и когато имаше промоции си бяха промоции наистина.
Преди години си чатех с една рускиня, която беше заместник управител на чисто руски и то скъп супермаркет и ми каза, че най-лошият и вреден инвеститор в тази сфера е немскоговорящият инвеститор. На въпросът ми това от омраза към немците ли е тя ми отговори, че това не е причината и говори обективно. Информацията й беше от заседание на управителен съвет и събрани данни касаещи всички бивши социалистически държави.
Въбще не се учудвам защото вероятно малцина от Вас знаят какво унижение беше да получиш виза за Германия до 2001 г.

- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Същото е като магазините за авточасти-големите вериги продават ментета на ниски цени и шараните лапат ли лапат.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Обаче нивото на обслужване им беше високо и когато имаше промоции си бяха промоции наистина.
Това какво ще рече? Коя промоция е истинска и коя не е?
И да не забравяме, че всички тук караме немски коли от Вълчеград (Волфсбург). По логиката, че немеца е голям сметкаджия и цепи пфенинга на две, излиза че ни цакат със скъпи авточасти, хм?

- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Авточастите.които се продават в Германия.че дори и в Чехия и Полша няшат нищо общо с качеството на частите продавани в България от Евро менте то ,Ауто кели и Интеркарс
.Пазарът тук е гладен за евтини ,а не за качествени части. И тези. рибари си хващат балъците без кукичка даже
.Пазарът тук е гладен за евтини ,а не за качествени части. И тези. рибари си хващат балъците без кукичка даже
Върни се в “ОФФ-Топик - други”