golfer написа:сигурен ли си в това, което си написал?Нелогично звучи закон да се адаптира към житие-битие.
Както винаги съм казвал - създаването на закони никога не трябва и не може да е самоцел, а въпрос на здрав разум и логика. Всеки закон, който не се придържа към горните правила и към действителността има единствено потенциал да поражда абсурди. Законът не е закон само защото и просто защото е закон. Едното наименование "закон" не превръща закона в релевантен. За това и в някои случаи го играя като адвокат на дявола и плюя срещу "закона". Закони, които не служат в името на благото на обществото не ни трябват. Та се отклоних за законите и се извинявам.
Не знам в какво съм сигурен, ще ти дам само някоя стотинка за размисъл. Значи един немец има доход 10 пъти по-висок от месечният доход на един българин. Очакваш ли един българин да поддържа автомобила си в 10 пъти по-добро състояние от един немец? Като ни погледнеш автопарка и скраповете, които масово караме - замисли се. Мен не ме е срам да кажа, че карам скрап. Не ме е срам да кажа, че караме скрапове. Съжалявам но е така. На немеца въобще няма да му пука за издуханите клапи на парното на Голфа, той отдавна ще го шитнал в една страна като България, па ние да му мислим.
От тази позиция, не можеш да изискваш нивото на поддръжка, което може да подсигури един немец в българската ни действителност. Не е реално. Нямаме неговите пари. Поддръжката изисква не само желание, а и пари.
Не говоря за общото между европейските закони за движение по пътищата. Редно е да имаш кола, която спира и да не мачкаш каквото видиш по пътя. От друга страна не може постоянно да има коментари за части втора ръка, автомобили които поради годините си видиш ли трябва да отидат моменталически за скрап, независимо от състоянието им. И аз много искам, ама пари няма. Трябва автомобилът да се поддържа безопасен - така е. Изряден - много трудно в България. Ръждичка, това онова - за къде по-напред да даваш пари за поддръжка. А то всъщност и за ръжда на калника - лош външен вид и си аут, спрян от движение. Само да иска да се заяде КАТ-аджията.
От тая гледна точка - оставете хората да си се радват на скраповете, ако искат да сложат спойлер - все тая. Жалкото е, че повечето от нас едва ли и ще видят нов автомобил. Единственото условие е взаимно да не си пречим с недопустими нива на шум, да не си вадим очите с ксенони на рефлектор и да имаме просто малко човещина едни към други. Такива, общочовешки неща си говорим.
Хубава е работата, но нека бъдем реалисти. Пари да си купим това, което един немец може - нямаме!