Бракуват бръмчащи коли при регистрация и гонки

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Бракуват бръмчащи коли при регистрация и гонки

Мнениеот инжектопляктор » Чет 02 апр 2015 18:46

golfer написа:сигурен ли си в това, което си написал?Нелогично звучи закон да се адаптира към житие-битие.

Както винаги съм казвал - създаването на закони никога не трябва и не може да е самоцел, а въпрос на здрав разум и логика. Всеки закон, който не се придържа към горните правила и към действителността има единствено потенциал да поражда абсурди. Законът не е закон само защото и просто защото е закон. Едното наименование "закон" не превръща закона в релевантен. За това и в някои случаи го играя като адвокат на дявола и плюя срещу "закона". Закони, които не служат в името на благото на обществото не ни трябват. Та се отклоних за законите и се извинявам.
Не знам в какво съм сигурен, ще ти дам само някоя стотинка за размисъл. Значи един немец има доход 10 пъти по-висок от месечният доход на един българин. Очакваш ли един българин да поддържа автомобила си в 10 пъти по-добро състояние от един немец? Като ни погледнеш автопарка и скраповете, които масово караме - замисли се. Мен не ме е срам да кажа, че карам скрап. Не ме е срам да кажа, че караме скрапове. Съжалявам но е така. На немеца въобще няма да му пука за издуханите клапи на парното на Голфа, той отдавна ще го шитнал в една страна като България, па ние да му мислим.
От тази позиция, не можеш да изискваш нивото на поддръжка, което може да подсигури един немец в българската ни действителност. Не е реално. Нямаме неговите пари. Поддръжката изисква не само желание, а и пари.
Не говоря за общото между европейските закони за движение по пътищата. Редно е да имаш кола, която спира и да не мачкаш каквото видиш по пътя. От друга страна не може постоянно да има коментари за части втора ръка, автомобили които поради годините си видиш ли трябва да отидат моменталически за скрап, независимо от състоянието им. И аз много искам, ама пари няма. Трябва автомобилът да се поддържа безопасен - така е. Изряден - много трудно в България. Ръждичка, това онова - за къде по-напред да даваш пари за поддръжка. А то всъщност и за ръжда на калника - лош външен вид и си аут, спрян от движение. Само да иска да се заяде КАТ-аджията.
От тая гледна точка - оставете хората да си се радват на скраповете, ако искат да сложат спойлер - все тая. Жалкото е, че повечето от нас едва ли и ще видят нов автомобил. Единственото условие е взаимно да не си пречим с недопустими нива на шум, да не си вадим очите с ксенони на рефлектор и да имаме просто малко човещина едни към други. Такива, общочовешки неща си говорим.
Хубава е работата, но нека бъдем реалисти. Пари да си купим това, което един немец може - нямаме!

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Чет 02 апр 2015 18:52

Честно казано- увлекателен пост ,прочетох го с интерес ,но не мога да се съглася.
Станахме като предградията на Бомбай...море от всевъзможни таралясници ни залива с всеки изминал ден все повевче и повече.Народа полудя по тях и новия внос не секва.Улиците са непроходими....не става така..или данъци да се вдигат ,или рестрикции някакви да има,щото след година две вече вратата няма да може да си отвори човек от бангии

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 02 апр 2015 19:02

Росен2 написа:...Улиците са непроходими....не става така..или данъци да се вдигат ,или рестрикции някакви да има,щото след година две вече вратата няма да може да си отвори човек от бангии

И за това бях говорил. Отклонихме се много от темата. Има хора, на които им е необходим транспорт под формата на автомобил или нямат избор. Аз съм един от тях. Пътувам ежедневно на някъде. Понякога трябва и да си нося багаж, което с такси или друг превоз ще ми излезе златно. И така... Пък като знам селцата с по 1 автобус на ден - имат ли избор хората там?
Вдигаш данъците и най-много ще страдат прошляците от селцата, които си купуват някой Кадет за 500лв, за да могат да закарат детето си на лекар или възрастните си родители, когато автобуси няма. Имаме много дълбоки проблеми и това, което си коментирал е само повърхността.
А според теб дали улиците в Рим са по-проходими? Или в някой друг стар европейски град? В Берлин съм чел кал се паркира - и там не е цвете. Истината е, че навремето ако Бай Тодор Живков ги е мислил, че може някой ден да не ни се налага да чакаме по 5-10години за автомобил от СССР, днес нещата нямаше да са такива. Честно казано и аз много искам да не карам кола и да се бутам с нея, а като в Стар Трек - да се телепортирам където ми харесва, ама няма.

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Пет 03 апр 2015 12:19

Относно тунинга - няма лошо, само незнам как на клубния фест преди няколко дни, невидях нито един с безумен кюнец спрямо мощността си. А на пътя разбирачи с ауспуси от тир. Относно възрастта на колите, ми във Виена, Австрия, видях даже и Голф 2 - ки, вярно много малко, но имаше, и тройки имаше, и 4 - ки... Само че по почти никой невидях да е изгнил, разпаднал се, и прочие. А уж австрийските коли най - много гниели. Въпрос на поддръжка. Немислете, че масово немеца, австриеца и останалите, като им направи 5 години колата, я пращат в България или че 20 годинишните им момчета и момичета карат нови коли - нищо подобно. А това, че българите били сирумаси, мда ОК, много хора трудно се справят. особенно в по - малките градове, но има и много такива, които ще сложат 17-ки джанти с 4-та употреба гуми, ще сложат нова музика и спирачки на старо или ще си вземе последен модел Iphone ама колата няма да си стегне да е безопасна. :banghead :banghead :banghead

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 03 апр 2015 13:16

gugun4u написа:ама колата няма да си стегне да е безопасна. :banghead :banghead :banghead

Няма опасни коли :exclaim
Има опасни шофьори.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 03 апр 2015 14:17

gugun4u написа:..или ще си вземе последен модел Iphone ама колата няма да си стегне да е безопасна.

Значи аз карам с лети джанти, каквито имаше колата, когато ми я продадоха - най-обикновени алуминиеви мисля. Карам с фабричната уредба и радио с mp3 за 30лв от Кауфланд, само заради mp3-то, че дадох поне 30лв за 3 различни трансмитера и всичките бяха боклук и се скапаха за по-малко от седмица. А, да - iPhone никога не съм имал и едва ли скоро ще мога да дам 700-1000лв за iPhone. Явно не сме всичките с iPhone-и и да даваме пари за музики, а да караме коли без спирачки. Смених нови накладки, като имам възможност ще си купя и дискове, че имат ръб малко. Или ще бъдат шлайфани, ако има възможност. Колата иначе си спира. Казвам ви - по-полека с обобщенията. Между черно и бяло има много нюанси на сивото. И да, Венто-то ми, ака Голф3-ка има ръжда на едно място покрай калника. Ще го правя някога... Ми то ако имах пари, нямаше да карам 20 годишна кола. Радвам й се колкото мога и това е. Абе който и на какъвто да се прави, истината е че караме стари бангии.

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Пет 03 апр 2015 15:28

инжектопляктор написа:
gugun4u написа:..или ще си вземе последен модел Iphone ама колата няма да си стегне да е безопасна.

Значи аз карам с лети джанти, каквито имаше колата, когато ми я продадоха - най-обикновени алуминиеви мисля. Карам с фабричната уредба и радио с mp3 за 30лв от Кауфланд, само заради mp3-то, че дадох поне 30лв за 3 различни трансмитера и всичките бяха боклук и се скапаха за по-малко от седмица. А, да - iPhone никога не съм имал и едва ли скоро ще мога да дам 700-1000лв за iPhone. Явно не сме всичките с iPhone-и и да даваме пари за музики, а да караме коли без спирачки. Смених нови накладки, като имам възможност ще си купя и дискове, че имат ръб малко. Или ще бъдат шлайфани, ако има възможност. Колата иначе си спира. Казвам ви - по-полека с обобщенията. Между черно и бяло има много нюанси на сивото. И да, Венто-то ми, ака Голф3-ка има ръжда на едно място покрай калника. Ще го правя някога... Ми то ако имах пари, нямаше да карам 20 годишна кола. Радвам й се колкото мога и това е. Абе който и на какъвто да се прави, истината е че караме стари бангии.

И аз това казвам ...А това, че българите били сирумаси, мда ОК, много хора трудно се справят. особенно в по - малките градове, но има и много такива... само че, съвестните гледат да си постягат колите колкото могат, а има една огромна група, каквато споделих в поста, при която не е само финансов въпроса ами и в :screwy

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 03 апр 2015 15:38

инжектопляктор написа:... като имам възможност ще си купя и дискове, че имат ръб малко. Или ще бъдат шлайфани, ако има възможност ...
Задължително - шлайфането(струговане) на дисковете МНОГО помага за спирането! :mhihi
Ама днес вЕрно е петък! :scare3

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 03 апр 2015 15:47

myrshavija написа:Задължително - шлайфането(струговане) на дисковете МНОГО помага за спирането! :mhihi

Достатъчно мъж съм, за да кажа нещата направо и да не усуквам. Както и не съм пишман моралист, да се хваля пред хора, които не ме знаят колко съм изряден, а всъщност да карам кочина, която се разпада и да си въобразявам, че съм голямата работа, както съм виждал някои хора наоколо. Който както иска да го разбира. Много смешно. Ха-ха. Дисковете може да имат малък ръб, но все още са годни. Някакъв проблем ли има? Искаш ли да я пуснем на ролките и да видим дали спира? Пак ли ще ти е смешно тогава? Или си мислиш, че щом мисля да шлайфам, значи бих карал автомобил без спирачки? Ами извинявай, ако толкова имах пари, нямаше да карам кола за 1000лв. Гледам да я държа в техническа изправност, да не се утрепя или да не утрепя някой около мен/с мен. Никой не е казал, че съм цвете за мирисане и колата лъщи отвсякъде.
gugun4u написа: само че, съвестните гледат да си постягат колите колкото могат, а има една огромна група, каквато споделих в поста, при която не е само финансов въпроса ами и в...

Разни хора, разни идеали. То и аз се бях зарекъл да си купя нова, по-запазена количка, та да си я карам като пич, а не да я товаря като магаре, ама на - вчера я товаря с взети дърва, да ги нося към нашите.
-----
Та по темата - някой, който ми бръмчи пред нас с издухани гърнета като двутактова мотофреза или раздрънкан ЗИЛ без това няма да го изтрая дълго. Това е. От там нататъка, квото иска да слага по колата, ако иска снимка на задника си на предният капак. Не ме засяга, стига да не пречи и да не се навира нарочно в лицето. Не съм много строг и претенциозен.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 03 апр 2015 16:12

инжектопляктор написа:Достатъчно мъж съм, за да кажа нещата направо и да не усуквам. Както и не съм пишман моралист, да се хваля пред хора, които не ме знаят колко съм изряден, а всъщност да карам кочина, която се разпада и да си въобразявам, че съм голямата работа, както съм виждал някои хора наоколо. Който както иска да го разбира. Много смешно. Ха-ха. Дисковете може да имат малък ръб, но все още са годни. Някакъв проблем ли има? Искаш ли да я пуснем на ролките и да видим дали спира? Пак ли ще ти е смешно тогава? Или си мислиш, че щом мисля да шлайфам, значи бих карал автомобил без спирачки? Ами извинявай, ако толкова имах пари, нямаше да карам кола за 1000лв. Гледам да я държа в техническа изправност, да не се утрепя или да не утрепя някой около мен/с мен. Никой не е казал, че съм цвете за мирисане и колата лъщи отвсякъде.
Като си достатъчно мъж да кажеш нещата направо, можеш ли да кажеш какво променя отнемането на ръбчето на диска?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 03 апр 2015 16:16

myrshavija написа:Като си достатъчно мъж да кажеш нещата направо, можеш ли да кажеш какво променя отнемането на ръбчето на диска?

Нямам си на идея. Никога не съм казвал, че съм велик автомайстор. Много пъти съм искал съвет тук и това е видимо от броя на мненията ми във форума. Благодаря и на тези, които са ми помагали. Знам, че ръбчето води до неравномерно износване на на самите накладки и влошава самата повъхност на диска, която се използва за спиране. Другото, което знам е, че най-добре да се купи нов диск. И последното - трябвало хубав струг, иначе дисковете щели да станат леш и щяло да стане по-зле и от сега, щяло да почне и да бие.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 03 апр 2015 16:20

Е, замисли се малко де! Раздаваш компетентни мнения из темите, а не щеш да размърдаш малко онова между ушите. Откъде знаеш, че води до неравномерно износване на накладките? Как се влошава повърхността на диска?
Как се образува това ръбче? Черна магия? Или е тази част от диска, която не контактува с накладките и затова не се износва? Дали е там ръбчето или не какво значение има за спирането?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 03 апр 2015 16:28

myrshavija написа:Е, замисли се малко де!

Комплект накладки се износва съвместно с диска. Като сложиш нови накладки, които никъде не са износени или трити се оказва, че може да не легнат веднага хубаво именно заради този ръб. Това няма нищо общо с темата. Ако имаш да ме питаш друго - на ЛС.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Нед 05 апр 2015 0:15

Това трябва да го правят КАТ, това им е работата и за това им плащаме. Живеем в квартали, общества, близо един до друг. Всеки се стряска и дразни от силен шум, още повече когато почива вкъщи. Децата още повече. За това машините имат шумозаглушители, има и законови норми за нива които не дразнят човека. Който няма пари да си смени гърнето - да не кара кола. А този който иска да кара спортна кола, да отива на пистата. Ако не му се живее с общество от хора, да се качи гората сам и да плаши мечките. Аз съм за санкция от 1000 лв.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 05 апр 2015 5:52

инжектопляктор написа:Комплект накладки се износва съвместно с диска. Като сложиш нови накладки, които никъде не са износени или трити се оказва, че може да не легнат веднага хубаво именно заради този ръб. Това няма нищо общо с темата. Ако имаш да ме питаш друго - на ЛС.
Нима казваш, че не можеш да смениш накладки на диск с ръб освен, ако не махнеш ръба? Успех с подобряването на работата на спирачките!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”