maxpayne написа:Какво е общото между МОЛ и супермаркет, че ги използваш като синоними?i
Има много малко "чисти" супермаркети останали. Все повече от т.нар супермаркети не са обособени, а са част от търговски центрове, които най-често масово хората познават под акронима "МОЛ". Общо взето с това съм имал предвид всички големи търговски обекти(хипермаркети) за продажба на хранителни стоки. Не ми допада политиката им. Най-вече т.нар промоции, които всъщност са храни с изтичащ или изтекъл срок, рекета над производителите и т.н. Другото, което не ми допада е, че магазини за домати и краставици почнаха да продават черна и бяла техника. Де факто има от всичко по малко, но нищо което да им е специалност. Цените обикновено са далеч от най-изгодните.
Ще дам пример - ако отида да си купувам телевизор, няма да си го купя вероятно от Кауфланд, нито ще си купя лаптоп от там. За сметка на това отивам да търся банална стока като определена марка чай, която можеш да намериш и в най-захлюпеното село и там такава няма. Има каквото са решили те да има, това не е избор за мене. Много често има техни измислени марки, понякога със съмнително качество. Няма български стоки, нито чуждестранни с високо качество. Има само неща, които на тях са им били на келепир да купуват и да ни пробутват. Кренвирши за 3лв 1 килограм вакума ще ме извиняват, ама... Отивам да търся определен вид лют сос, който се среща на много места. Там го няма.
Общо взето не харесвам големите магазини и за всяко нещо предпочитам да отида на място, където има хора, които поне малко си имат представа за какво иде реч и какво точно предлагат. Където няма стерилно отношение към клиента.
И така. Оказва се, че много неща, които ми трябват...в много от тия рекламирани хипермаркети с големите промоции уж..нито ги има, нито са на изгодна цена - ако ги има. От там и гледам с лошо око на много голяма част от тези Хипермаркети и ги отбягвам. Другото е, че почти винаги се оказва, че работят само няколко каси от 10-15. Аз мразя да чакам. Купувам си 5 неща и в много от тия вериги се оказва, че бърза каса няма. Редя се зад тия, които ми мъкнат 3 колички с нещо си. Мразя това. 3 минути, за да локализирам 4-те неща, за които съм дошъл и да ги взема, а после 40 минути висене на касата.
Обобщение - нито има в тези магазини, това което често ми трябва, нито ако го има цената винаги е изгодна. Не обичам да си губя времето да обикалям и да вися по опашки. Също така не ми харесва и постоянно да се озъртам дали няма да ме прекарат с еди си каква стока, която е извън срок на годност или наближава края му. Масова практика е в тия магазини да се вади залежалата стока, понякога дори развалена, най-отпред на щанда. Аз да не съм будала да плащам за хубаво, а пък да ям развалено или застояло като свиня? Лично аз съм засичал стоки извън срок, изложени отпред в някои магазини. Много лошо впечатление ми е правило и моментално ги отписвам.
Може да не съм от най-богатите, но предпочитам да си купувам нещо възможно по-качествено или поне годно за ядене.