Billa се оттегля от България

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Re: Billa се оттегля от България

Мнениеот Mihailov78 » Пет 03 апр 2015 23:26

Капитал написа:...В България доходите са ниски, перспективите са неясни, а признаците на стабилизация - несигурни. В същото време е налице висока конкуренция...

:a045

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Съб 04 апр 2015 0:35

инжектопляктор написа:

Какво е общото между МОЛ и супермаркет, че ги използваш като синоними? Също не става ясно какво значи "големите вериги тип МОЛ"? МОЛ означава голям търговски център. В него има всякакви магазини, включително и магазини от хранителни вериги.

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:една рускиня ми каза

Аз пък чух един руснак да казва, че в Украйна нямало руски войски. Не знам да му вярвам ли... ама щом го казва сигурно е така, как мислиш? :mhihi

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 04 апр 2015 1:06

maxpayne написа:Какво е общото между МОЛ и супермаркет, че ги използваш като синоними?i

Има много малко "чисти" супермаркети останали. Все повече от т.нар супермаркети не са обособени, а са част от търговски центрове, които най-често масово хората познават под акронима "МОЛ". Общо взето с това съм имал предвид всички големи търговски обекти(хипермаркети) за продажба на хранителни стоки. Не ми допада политиката им. Най-вече т.нар промоции, които всъщност са храни с изтичащ или изтекъл срок, рекета над производителите и т.н. Другото, което не ми допада е, че магазини за домати и краставици почнаха да продават черна и бяла техника. Де факто има от всичко по малко, но нищо което да им е специалност. Цените обикновено са далеч от най-изгодните.
Ще дам пример - ако отида да си купувам телевизор, няма да си го купя вероятно от Кауфланд, нито ще си купя лаптоп от там. За сметка на това отивам да търся банална стока като определена марка чай, която можеш да намериш и в най-захлюпеното село и там такава няма. Има каквото са решили те да има, това не е избор за мене. Много често има техни измислени марки, понякога със съмнително качество. Няма български стоки, нито чуждестранни с високо качество. Има само неща, които на тях са им били на келепир да купуват и да ни пробутват. Кренвирши за 3лв 1 килограм вакума ще ме извиняват, ама... Отивам да търся определен вид лют сос, който се среща на много места. Там го няма.
Общо взето не харесвам големите магазини и за всяко нещо предпочитам да отида на място, където има хора, които поне малко си имат представа за какво иде реч и какво точно предлагат. Където няма стерилно отношение към клиента.
И така. Оказва се, че много неща, които ми трябват...в много от тия рекламирани хипермаркети с големите промоции уж..нито ги има, нито са на изгодна цена - ако ги има. От там и гледам с лошо око на много голяма част от тези Хипермаркети и ги отбягвам. Другото е, че почти винаги се оказва, че работят само няколко каси от 10-15. Аз мразя да чакам. Купувам си 5 неща и в много от тия вериги се оказва, че бърза каса няма. Редя се зад тия, които ми мъкнат 3 колички с нещо си. Мразя това. 3 минути, за да локализирам 4-те неща, за които съм дошъл и да ги взема, а после 40 минути висене на касата.
Обобщение - нито има в тези магазини, това което често ми трябва, нито ако го има цената винаги е изгодна. Не обичам да си губя времето да обикалям и да вися по опашки. Също така не ми харесва и постоянно да се озъртам дали няма да ме прекарат с еди си каква стока, която е извън срок на годност или наближава края му. Масова практика е в тия магазини да се вади залежалата стока, понякога дори развалена, най-отпред на щанда. Аз да не съм будала да плащам за хубаво, а пък да ям развалено или застояло като свиня? Лично аз съм засичал стоки извън срок, изложени отпред в някои магазини. Много лошо впечатление ми е правило и моментално ги отписвам.
Може да не съм от най-богатите, но предпочитам да си купувам нещо възможно по-качествено или поне годно за ядене.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 04 апр 2015 7:44

аз не аъм забелязал подобни неща специално в Кауфланд. плюа това имат много коректно отношение към клиентите....рекламацията при тях не е проблем....не мога да кажа същото за Фантастико.... на два пъти купувам преетикирано пилешко филе тръгнало да се разваля и веднъж развалено в срок на годност. ..вероятно препакетирано....идея си нямат тъпаците как пряката им икономия води до много по голяма нвпряка загуба...аз просто не купувам повече меса от тях

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Нед 05 апр 2015 12:44

Тук малко замесихме и авточастите, но нищо лошо. Качеството на любимата марка няма нищо общо с характера на немския инвеститор.
По повод "Една рускиня ми каза.." съжалявам, че не съм запазил историята на скайпа от онези години, но жената ми написа всичко в подробности и още помня фразата "Немцы очень жадные и скупердяи".
По повод на Рамстор - въпросната сграда тогава се продаваше на Кауфланд, но интересно защо в края на краищата я купи еврейски инвеститор. Явно немците бият по алчност дори евреите. :eek
В момента там е настанен магазин на Лидл и има отдадени търговски площи.
Под истински промоции имах предвид, че съм следил всички други вериги тогава и подобно нещо не е имало!

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Нед 05 апр 2015 13:09

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:"Немцы очень жадные и скупердяи".

Може и така да е... или просто не обичат да пускат гювеч на разни "кОмита". :mhihi
Кауфланд май обичат те да си строят магазините. Предполагам че имат някаква специфична система за обслужване (фризери, складове и т.н.) и не всеки магазин позволява това. Пък и цветовете на фасадата трябва да са точните.
А между другото, Быдла направиха голяма грешка като си смениха жълтите фасади с това банално червено. :icon_lol

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 05 апр 2015 17:51

Един доста смислен анализ и коментар по темата озаглавен "На какво се радват тези клети българи?":
http://chronicle.bg/na-kakvo-se-radvat-tezi-kleti-b-lgari/

Мисля, че доста хора трябва да го прочетат, защото ако не разбират от икономика е добре поне да се опитат да разберат какво им казват хората, които имат някакво понятие.

Текстът завършва с един цитат, с който не съм абсолютно съгласен, защото не се отнася до всички, но все пак ще го споделя, за да не го пропусне някой в статията:
Българинът е нещастен, защото е глупав, а не защото е беден.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 05 апр 2015 23:41

Vlad777 написа:защото ако не разбират от икономика е добре поне да се опитат да разберат какво им казват хората, които имат някакво понятие.

Владо точно в тази статия (четох я още преди тази тема да излезе), няма икономика.
С много неща в нея съм съгласен, но нито е писана от икономист (поне не читав такъв), нито дава сериозни аргументи (още по-малко икономически) за тезата.
Написана е доста сладкодумно и убедително - повтарям, че съм съгласен с доста от нещата, но дотам.

п.с. по същия начин разглеждам и мисля за статията, която аз пуснах

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 06 апр 2015 8:28

Дайте ми две подходящи гледни точки и с едни и същи аргументи ще ви изведа и докажа две различни взаимно изключващи се тези. Съгласен съм с колегата, че в написаното няма икономика, но няма и сериозна журналистика. Написаното прилича на словоизлияние на блогър а не на журналист. Много добре звучи написаното, че българина е нещастен защото е глупав, но не е вярно най-вече като обобщение. Българинът е нещастен защото е беден и беззащитен, но да не се отклоняваме от темата. Факта, че авторът цитира потребители на фейсбук и върху тях гради тезата си и прави обобщения е толкова несериозно, че компрометира изцяло написаното и както казах то остава на нивото на писание на блогър а не на сериозен журналист, от което следва да не се взема насериозно

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 06 апр 2015 9:56

Ама кой го интересува ще има ли Била или не /освен ако не работи при тях/,като не е Била ще е някой друг,или иначе казано "Където е текло пак ще тече.." icon_idea

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 06 апр 2015 11:24

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:...въпросната сграда тогава се продаваше на Кауфланд, но интересно защо в края на краищата я купи еврейски инвеститор. Явно немците бият по алчност дори евреите. :eek
В момента там е настанен магазин на Лидл и има отдадени търговски площи...

Само за протокола да уточним, че Кауфланд и Лидл са една група. :mhihi
Имал съм контакти с всички вериги и като клиент и като доставчик. Каквито и да са няма значение, но оттеглянето на Реве от България е лошо за клиента и за държавата като цяло.

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Пон 06 апр 2015 11:45

Тос това мутренско управление не им се плаща излишен рекет.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 06 апр 2015 13:10

Едно е сигурно - на българина угодия няма. Има невероятната способност в едно и също явление да намира само положителни или само отрицателни черти в различен период от време. Независимо от всичко, все ще намери за нещо да е недоволен. Национален спорт направо. Но най-често на маса и без никакви последици.
Ако случайно пък се вдигне нещо да свърши, то е временно и отношението му към резултата в повечето случаи е крайно негативно. И е късопаметен - бързо забравя довчерашното зло и пак към него се обръща ... като към единствено спасение ... Вместо да се учи от собствените си грешки и лично да влага старание в насоки, които могат да подобрят живота му ... Тъжно ...

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Пон 06 апр 2015 13:15

Ако визираш мене това си ми е мнението то 2009 година .Мутрите се купиха държава.И типично по мутренски управляват.
Вземи синьо зелената зона в софия-чист рекет над обикновения човек,вземи рекламата в София същата работа- ще си платиш и ще имаш надпис над магазина и т.н.
Данъците в България са едни от най-високите в Европа и за сметка на никаквата сигурност на бизнеса-закони се променят със задна дата примерно.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 06 апр 2015 13:28

fly_free написа:Вземи синьо зелената зона в софия-чист рекет над обикновения човек,вземи рекламата в София същата работа- ще си платиш и ще имаш надпис над магазина и т.н

То щото в Европейските градове такова нещо като платено паркиране няма,нали ?? И рекламните пана си ги слага кой както иска във Виена например :stumm Ако в големите градове я няма синята зона и трябва да свършиш нещо в центъра ще намериш място да паркираш ама у шестък :a045

Върни се в “ОФФ-Топик - други”