С 90км/ч по магистралите-нормално ли е това

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: С 90км/ч по магистралите-нормално ли е това

Мнениеот VWGT » Сря 01 апр 2015 15:24

icoico написа:

поправка, ББ ги е осигурил

stoyan0304 написа:

тихо, тихо, да не свалят на 50 ограничението

явно, едната новина ще се окаже първоаприлска партенка. Въпросът е коя :mhihi

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Сря 01 апр 2015 16:12

Мислиш, че се бъзикам за гумата с 80 км в час ли ?
https://www.google.bg/maps/@43.297943,27.22847,3a,75y,125.25h,79.61t/data=!3m4!1e1!3m2!1sME4wyWIUEHk9Gi-BgxZVHQ!2e0
На линка по - горе се вижда мястото където съм спукал гумата, тогава е нямало дупка там като са снимали, но сега там е яма, кратер направо :scare3 предната гума мина оцеля, ама задната направо се спраска на място. Беше през нощта в 00:20 часът. Малко се повтарям щото този случай съм го споменавал и в една друга тема, за което се извинявам, но сметнах, че е подходящ за тази тема. По -нагоре на картата може се види че два километра преди посоченото от мен място има ограничение от 70 км в час, НО при мокра настилка и заледяване през зимата, когато има опасност от подхлъзване.
НЯма 1-во, няма 2-ро априлска шега при мен колега :beer :th_up

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 01 апр 2015 16:30

не ме разбра колега (може и аз да не съм го написал ясно)
една от двете тиражини по темата новини:
а: скоростта ще намалее, нямаме пари
б: няма да намаляваме скоростта, имаме пари

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 02 апр 2015 5:10

VWGT написа:...явно, едната новина ще се окаже първоаприлска партенка. Въпросът е коя :mhihi

Никоя. Психологическа манипулация за начинаещи. Понеже ме мързи да пиша, ще крадна малко текст от класиците :mhihi :mhihi :mhihi

http://icp-bg.com/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BD%D0%BE%D0%B0%D0%BC-%D1%87%D0%BE%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8/

...Създайте проблем, предложете решение
Този метод се нарича още „проблем-реакция-решение”. Създавате проблем, един вид „ситуация”, която трябва да предизвика реакция сред населението и да изисква прилагането на мерки за преодоляването и...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 02 апр 2015 9:20

:th_up

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 02 апр 2015 9:29

По-добре малко PR ,но после с преасфалтирани участъци отколкото поредните кръпки на дупките без биене на барабана icon_idea Може някой да е недолюбван от мнозина,но ако не беше той още щяхме да минаваме за Бургас през Стара Загора и Сливен :bowdown

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Чет 02 апр 2015 9:33

Хемус, Голф, 160км/ч и дупка с размерите на малък басейн = лекарство против запек.

Тру стори.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Нед 05 апр 2015 10:35

дърт милиционер написа:Тука по форумите сме много възмутени.....а на вън - хич ни няма. Сами сме си виновни че сме на този хал. Плащайте си данъците , купувайте си винетки.....и си наваляйте главите. Никой не ни е виновен. Овче стадо.

golfer написа:всичко е планирано, нищо няма хей така...
за ремонти пари няма, няма и да има
догодина ще намалят скороста до 60 км.ч.
после ще се появи концесионер готов да вземе на безценица магистралите за да ги поправи на добра воля един вид благотворително и да работи 50 години на загуба като прибира лев и евро от малкото преминаващи коли по тангентата изток/запад.
ама на изтерзания нащенец ще му е все едно както и сега кой ще прави лев на негов гръб.
важното е да шпорим гоуфо по аутобана па утре кво ще става мноу важно

:th_up

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Нед 05 апр 2015 10:49

Що се напъваме за високи скорости? Я вижте французите:

Франция иска да намали скоростта извън града на 80 км/ч

Съветът за национална сигурност по пътя във Франция е готов с проект за намаляване на скоростта извън града от 90 на 80 км/ч. Във връзка с предложението френски асоциации организират масов протест на 12 и 13 април. Документът ще бъде предложен на правителството на 16 май. Според вносителите мярката може да спаси 450 човешки живота годишно.
През март 2011 г. Испания реши да намали максималната скорост на магистрала от 120 на 110 км/ч с цел по-голяма горивна икономия на автомобилите. Вносителите на проекта изчислиха, че това ще намали средния разход в страната с 15%. Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо обаче контрира, че това води до повече задръствания и икономия се постига с други методи. 4 месеца по-късно бе върнато старото ограничение от 120 км/ч в активния летен период.
В Швеция дълги години ограничението за скорост на магистрала бе 110 км/ч, но след обществен натиск правителството бе принудено да го повиши на 120.
У нас преди две години ограничението бе повишено на 140 км/ч, като правителството на ГЕРБ обясни, че на практика това ще важи за новите участъци на магистралите, а на старите ще бъдат поставени ограничителни табели със старите лимити.
Германия все още остава бастион в битката срещу ограниченията за скорост. Извънградските пътища са с ограничение 100 км/ч. Почти всяка година на федерално ниво се предлага налагане на 130 км/ч по аутобаните в цялата страна, но противниците на това винаги печелят спора с представяне на статистика, че именно магистралите са най-сигурните пътища, защото на тях стават най-малко жертви.

http://autobild.bg/Франция-иска-да-намали-скоростта-извън-града-на-80-км-ч-/a7671

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 05 апр 2015 11:37

nokiangage написа:- не мога да разбера защо хем нямаме пътища, хем имаме максимална скорост от 130+км/ч на магистрала, при положение, че има Европейски държави с десетилетия пред нас в това отношение и то с по-ниска максимална скорост!?!
- който бърза ще тръгне по-рано за да пристигне на време, наистина не е нужно да има толкова загинали хора по пътя при положение
- намаляването на скоростта би намалило вредните емисии, парниковите газове и съответно разхода на автомобилите...

Ноки, къде си видял ти по магистрала скорост от 90км/ч? Искаме пример с европейски държави? В Германия около 45% от магистралните пътища нямат ограничение на скоростта със задължителен характер, има само препоръчителна скорост на движение. За какво ми е магистрала и за какво се ръснаха толкова милиони, Бойко толкова лентички ряза, като карам със скорост, с която ми е разрешено да карам по път между 2 села, където само здравият разум ми пречи да карам с толкова.
Защо ми е магистрала, ако не е да се придвижа от А до Б максимално бързо? Ами ще стана 1 час по-рано заради ограничението, 1 час по-рано, заради времето, 1 час по рано заради други непредвидени обстоятелства - я пак? Той проблемът сигурно е в мен, че аз да страдам.
Намаляването на скоростта би намалило вредните емисии казваш. Добре. В задръстванията в София почти не се движите, значи вредни емисии от вас няма. Като сме такива еколози, защо няма отстъпки от данъци за автомобили на пропан-бутан, като замърсяват по-малко?
И между другото - всяка друга цивилизована държава има статистика за намаляване на броя на инцидентите, когато магистралите са в добро състояние, оградени - няма овце и крави, които се разхождат по магистралата и няма идиоти, които карат в насрещното по магистралата.
Относно послеписа - хората не се различаваме толкова много от тук и запад. За това някакъв мошеник нидерландец правеше измами тук. И за това се чува за хванати тук английски педофили. За това баща във Франция затворил дъщеря си и нейната дъщеря и ги изнасилвал години наред.
Mihailov78 написа:Държавата е БЕДНА, ако не е ЕС няма да имаме и един нормален път.

Като ни е бедна държавата, да не бяха правени измами със средствата за магистрали. Това, което се случва сега и както се разпадат - това е поради некачествено строителство, изграждане. Те дори по едно време не плащаха и на работниците, които работят там.
polovera_9n3 написа:...На него повече от 140 са му зор- 110 120 са му идеални на магистрала

Сега ще ме изядете, но аз по двулентови пътища карам със скорост около 100-120. Условието за това е да няма коли/много коли и пътят да е относително читав/равен. Ако на магистралата нямаше ограничение, сигурно щях да опитам и колата как се държи с 220. Но това само ако ни бяха аутобахни, не бойкови магистрали.
tabu_bg написа:До колкото четох, проблема са 100 милиона, който ние ги "нямаме".

Бате Бойко като спре да яде скъпи морски дарове в самолета, заедно с неговата свита, ако орежем заплатите на дупедатите, както и заплащането за безбожно многото комисии, ако намалим субсидията за партиите, понеже ни е една от най-големите и орежем броя на дупедатите на половина, защото сме с най-много дупедати на глава на населението в ЕС...
Mihailov78 написа:Що се напъваме за високи скорости? Я вижте французите:

Предлагам на магистрала да се движим с 30км/ч, за да може и траби-тата да нямат проблеми да я вдигнат. Говорим си за французите, които имаха влак стрела, който се движи с 500км/ч и нагоре. Ще ме извиняваш, но сме 21 век. Времето е фактор, а за да може да се свързват достатъчно бързо точките от света - то и скоростта. Разбирам аргументите ти, но нещо правим регресия. Вместо да стигаме по-бързо и ефективно до където сме тръгнали и да имаме повече време за вършене на съществените неща, на практика се получава обратното.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Нед 05 апр 2015 11:52

Вчера минах по Тракия, ограниченията са факт, но никой не ги спазва и се кара все едно ги няма. Положителното е, че най-големите трапове са закърпени, двете детелини на Пловдив вече нямат дупки, правят третата в момента. За съжаление с кръпки не става, от София до Пловдив си е за цялостно преасфалтиране ако искаме да се нарича магистрала. Относно скоростта като цяло, адекватната за нашата магистрала с две ленти е 120, оттам нагоре е изсилване на гол тумбак.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 05 апр 2015 11:57

Аз мисля , че проблемния участък не е чак толкова голям , за да е фактор. Освен това не само магистралите са на този принцип. Между селата пътищата уж позволяват по закон до 90 км/ч , но реално там не може да се кара нормално с повече от 70, някъде и по-малко , там също пътуват хора и там също плащат винетки. Проблемът е , че всичко в тази държава се гледа на парче. Вярно е че самия факт , че си на магистрала е достатъчен за да можеш да се движиш по-бързо и да пристигаш по-бързо, но в същото време по един селски път също ти се отнема правото да стигнеш за определено време - защото от 90 на 60,70 също оказва влияние в пътя. Магистралите и първокласните пътища горе-долу са в добро състояние. Но пътищата от по-второстепенен характер са ужасни в цяла България , там наистина положението е трагично и никой обаче не го засяга този въпрос.Там няма лоши участъци - там всичко е на 100% леш! Второстепенния или третостепенния път не би трябвало да означава да е лош! - означава , че е по-тесен или без маркировка и т.н. В България обаче пари винаги няма - има едно усвояване на пари ,а реално нещата се правят през пръсти. Давам пример - пътя от град Поморие до село Каменар ( разстояние 6 км от табела до табела) се кърпи 2 пъти за по малко от един сезон! И в крайна сметка в момента пак е разбит! Това нормално ли е?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 05 апр 2015 12:12

golf_td написа: Давам пример - пътя от град Поморие до село Каменар ( разстояние 6 км от табела до табела) се кърпи 2 пъти за по малко от един сезон! И в крайна сметка в момента пак е разбит! Това нормално ли е?

Оффтопик - Специално за Каменар-Поморие се радвах, че са направили нещо. Пътят беше толкова зле че на места намалявах до 60, за да мога да избягвам дупките, да не говорим през нощта, че на няколко места имаше дупки, дълбоки сигурно по 30см, където ако влезеш - 100% си счупил предницата на колата. Те и кръпките не са ни особено качествени по принцип, честно казано. Ама от там и камиони минават и всичко.
А иначе - нищо не ни е нормално. Едни пари се харчат, качество на кота нула, на минус дори, после се чудим "Абе, къде е млякото?".

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Нед 05 апр 2015 12:23

инжектопляктор написа: Като сме такива еколози, защо няма отстъпки от данъци за автомобили на пропан-бутан, като замърсяват по-малко?

Много добър въпрос :th_up и не сме изобщо еколози, понеже този факт не е обособен и не се прилага, което изобщо не е нормално. Та елементарни неща като това показват колко назадничави елементи пишат и се грижат за прилагането на законите и колко сме назад. Аз изобщо не мисля, че само с намаляване на скоростта ще се промени всичко, има доста голяма съвкупност от други закони и промени в самите водачи, които ако се изпълняват е тогава биха направили разлика. Напълно е логичен въпроса защо се дават 100+ милиона за ремонт на път, който няколко месеца "от обилните дъждове" има нужда пак от ремонт!? Само при нас ли вали и какви са им санкциите спрямо фирмите правили толкова качествен ремонт? Както се казва - Когато се прави ремонт на пътя в България, това означава, че много скоро пак ще се разкопава там за подмяна на търбите... :banghead Много примери за точно тази ситуация имам особено за Варна, та да - нищо не е логично за съжаление.

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Нед 05 апр 2015 15:09

Качеството е такова,защото фирмите са приближени на управляващите,и точно от пътища се лапат най-много пари.Имам доста познати,които работят във фирми,които поддържат пътища и ми е ясно с какво качество асфалт работят и как го полагат....На всеки участък,на който се взема проба има няколко кв.м.където всичко е направено със съответната дебелина,подложки и т.н и там се вземат проби и всичко е ОК
Не случайно,новите "магистрали" и участъци изкарват не повече от една година

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”