С 90км/ч по магистралите-нормално ли е това

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: С 90км/ч по магистралите-нормално ли е това

Мнениеот icoico » Нед 05 апр 2015 16:50

инжектопляктор написа:...Ноки, къде си видял ти по магистрала скорост от 90км/ч? Искаме пример с европейски държави? ...

Като чете такива мнения и само заглавията по вестниците може да си помисли човек, че е ограничена скоростта генерално от София до Бургас на 90 :mhihi . Което по принцип беше и целта на алармата де... :a045

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 05 апр 2015 16:56

Е нали трябва да се преизопъчават нещата....Сакън...край...света свърши. Ограниченията ще са докато не се оправят рисковите участъци. Като не искаш да ги спазваш си карай със 140км/ч.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 06 апр 2015 15:54

докато очакваме присъдата за нашите магистралки ...
http://topgear.bg/?go=article&p=detail&tg_articleId=8359&num=3&scrollPos=-1&_t=541

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 06 апр 2015 16:15

Нали се сещаш бай мангал евентуално какво ще им причини на тез панели...Те мантинелите изрязаха и върнаха на вторични, ти иронизираш какво чакаме да се случи с нашите магистрали. Докато тоя народ се кефи, че го тъпкат и му се подиграват нищичко няма да се оправи. Колкото и да боли- това е истината!
Само масови и дългосрочни протести, които да затворят точно тези магистрали, и докато не се видят машините на платната за движение, да не се спира протеста.
Всеки реве пътищата не знам си какво...хубаво те, а колко от ревящите си плаща данъка на колата....Тези съм ги слушал много, че си плащаме...да ама няма, няма и в месеца се пуска тема във форума как да си продам колата без данък...или в еди кой си пункт за ГТП не искат данък... Бизнесмените и далавераджиите си карат 5 хиляди кубикувите джипове и плащат 20 лева данък...наскоро имаше една таква темичка, но не мога да я открия....
Масово келешите карат коли които дори не са регистрирани на тяхно име....ама реват, че пътища няма...Ми къде си тръгнал да ми караш 325цата( примерно) и да ми ходиш на 202ра да си бараш мекия и да ми правиш донъти....После реве как полицаите са утрепки...Какъвто народа, такава и държавата.
Хайде почвайте да храните :th_up

Потребителски аватар
krassen777
Автомобил: TUAREG 7L R5
Двигател: BAC 2005

Мнениеот krassen777 » Пон 06 апр 2015 17:55

Що не вземат да ни премахнат винетките, при условие, че нямаме пътища?!? Примерно!!!!
И колко години ни трябват за да се изградят Хемус и Тракия, както трябва (за другите да не говорим)?
Колко пари са влезли през тези години, че пак не ни стигат и до кога ще се краде за сметка на качеството на новоизграден участък, питам?
Русе-Варна го отремонтираха изцяло преди около две години и вече е пропаднал, с кръпки и нови дупки е!!!!!
:beat_butt2

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 06 апр 2015 20:27

krassen777 написа:Що не вземат да ни премахнат винетките, при условие, че нямаме пътища?!?

Ти нали не мислиш сериозно че с парите от винетките се правят магистрали,те само за мантинели и хоризонтална маркировка няма да стигнат :wink Само преасфалтирането на проблемните участъци ще струва 100 000 милиона,някой си прави ремонт на баня 4 квадрата и го докарва до 5000лв а тук говорим за стотици хиляди километри пътища които искат постоянна поддръжка а за това нещо трябват ужааасно много пари !

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 08 апр 2015 12:54

Въобще не вярвам, че тази държава, е бедна. Поддържа се изкуствена бедност, а не че няма пари. Просто едно избрано малцинство иска мнозинството да иска мисли по този начин(няма пари) и за тази цел са впрегнати всички средства, медии, политици, всички обслужващи това малцинство. Колко пари се харчат за безсмислени неща или изтичат по обществени поръчка за проекти с надути цени, но в правилния джоб? БДЖ е типичен пример за това, там с под милион никой не си играе. И след това лирично отклонение, аз с 90 не карам по нормалните пътища, а на магистрала не стъпвам кой знае колко често, та особено не ме интересува. Декември миналата година пътувах по Тракия, от Ихтиман до Пловдив, ами никъде не съм с карал с под 140, че даже и с повече на места. Не че пътя е идеален, не. Ама аз си карам. Съгласен съм, че са разбити участъци, по магистралите но тази тема ми се вижда леко лицемерна. Едва ли само аз съм този, който на нормален път не кара с 90, та да седнем да ревем за ограничения на магистралите. Ако ще ги направят тия участъци, мен лично не ме притеснява такова ограничение.
Колега Stivi, 100 000 милиона, означават 100 млрд . Надявам си се объркал с цифрите. А забелязваш ли как цената на километър магистрала непрекъснато се покачва през годините? Кое е поскъпнало значително, камъните, цимента, пясъка, асфалта, труда? Магистрала Хемус ми е набор, аз съм на 40, смятай каква е тази държава, която за 40 г. не може да построи една магистрала. Една плюнка сме на картата. Едни хора, Батко и братко, както станаха известни, с Ферарита и т.н. какво се случи с тях? Ако почерпим челния румънски опит в това отношение, тези хора трябваше да са днес в затвора и да имат да връщат колосални суми. Нищо такова не се случва с днешна дата, въпреки някакви заведени дела. Тези двамата ги защити дори бившия премиер, Пламен Орешарски. Примери в това отношение, не е като да няма. Все пари, отишли където трябва. Европейски или наши, няма значение. После, нямало пари за магистрали. Има, но не са за магистрали, а за определени хора. Нашите хора. Вие и аз не сме от тях. Прощавайте, за себе си знам, но за Вас, не.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 08 апр 2015 14:31

Stivi написа:...а тук говорим за стотици хиляди километри пътища които искат постоянна поддръжка а за това нещо трябват ужааасно много пари !

Които пътища нямаше да искат непрестанно кърпене, ако кръпките не се правиха от бай ром с лопата, малко чакъл и посипка, които се отмиват при следващият дъжд и ако отсечките се правеха качествено или се глобяваха фирмите, които да извършили некачественото изграждане.
Забелязваш ли колко е лесно да построиш некачествен път, който постоянно да иска кърпене. Хем си взел пари за изграждането, хем имаш хранило с кърпежи во веки. И всичките уж обществени поръчки на абсурдни цени или условия.
ALESYZ написа:Въобще не вярвам, че тази държава, е бедна. Поддържа се изкуствена бедност, а не че няма пари.

Което е еквивалент на "пари няма". Понеже пари има, ама само за някои хора. Останалите мизеруват.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 08 апр 2015 14:42

Ами кърпежите са явно част от атракцията на пролет. Аз по това разбирам , че наближава лято - като видя "тетриса" се сещам че е време да си махна мартениците. А и тези хора с машинките за рязане на асфалт и с мини валяците няма да имат препитание :mrgreen Сега понеже гледам , че са започнали да очертават там където ще изрязват за кърпеж - и им се чудя на акъла изобщо кой "капацитет" взима тези решения - кое да се кърпи и кое не , като гледам какви дребни кръпчици се правят , очертали там някаква пукнатина - вместо да я "фугират" с малко смола , те ще я режат , ще слагат асфалт , който до няколко месеца ще се изрони и ще стане по-зле отколкото е в момента - ама кой контролира тези неща? - не се знае.. :no

simona9602
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simona9602 » Сря 08 апр 2015 17:06

Незнам ама бяхме с нашите до Бургас миналата седмица и старата част от магистралата беше много зле.Имаше изровени участъци на много места и си е направо опасно да се кара с висока скорост.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”