ГО при пътуване в ЕС

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

плащате ли допълнително за ГО при пътуване в ЕС

да
7
32%
не
15
68%

Общо гласове: 22
Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Re: ГО при пътуване в ЕС

Мнениеот DaDiablo » Вто 07 апр 2015 15:31

VWGT написа:малко да поразбутам темата отново.

гледам сега, че зелената карта (задраскания тип) има един отрязък, който е за ГКПП. Има си място за печат и тн.
Какво трябва да правя с него, като излизам, до сега нямам спомен някой да ми го е искал за ЕС. Трябва ли да го заверявам (еднократно предполагам), оставя ли се някъде ?

иначе, както е описано в линка, си поисках и ми дадоха такъв задраскан сертификат-Зелена карта, за без пари от застрахователя (Булстрад). Единственото условие беше ГО-то да е платено за цялата година.

Отрязъка е там, защото на платените ЗК се прави заверка при минаване на граница. Нищо не трябва да правиш с него.

Безплатния сертификат също не е нужен вече. От няколко месеца повечето застрахователи започнаха да пишат полиците и на английски език.

Също така не е нужно да заплащаш цялата ГО, за да ти издадът безплатна ЗК. Просто този който ти я е правил ти е казал така, за да му дадеш повече пари. :smile Когато е на вноски ГО сертификата се издава до падежа на следващата вноска.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Re: ГО при пътуване в ЕС

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Сря 08 апр 2015 19:33

VWGT написа: до сега нямам спомен някой да ми го е искал за ЕС.

Ухаа само да знаеш до 2007, как го изискваха. Граничният полицай го подпечатваше и изземваше при първото напускане на България с тази Зелена карта..
Сега мисля няма да го правят, но както съм писал си вземи Зелена карта защото макар и рядко ще те спаси от големи главоболия. Независимо за къде пътуваш.
Това е международно известният и приет документ, а всичко останало са разни предположения и уж договорености. :mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”