Голф 3 афн бууст метър свързване
- RusH_DeMoN
- Автомобил: Vw Golf IV
- Двигател: AHF
Голф 3 афн бууст метър свързване
Здравейте,интересуваме как се свързва бууст метъра ,по точно за кабелите при мен са два жълт и черен .
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: Бууст метър Голф 3 афн
Упътване към този буустметър нямаш ли?
Там трябва да има всичко. Моя като го купувах някога си имаше брошурка вътре

Re: Голф 3 афн бууст метър свързване
Жълтия е + ,черния - .Аз съм взел + от осветлението на табло,копчета което се регулира напрежението за да може да си регулираш светлината.
- RusH_DeMoN
Буустметъра е свързан , НО ми показва само до 0,4 бар-а на място и в движение .. явно нещо уреда е прецакан. Ако има някой от Стара Загора да го замерим
И още нещо за трептенето на стрелката и шума от тая "джаджа" как се елиминирват ? Мисля да пробвам с жигльор от карбуратор което е с много малък отвор.

Това с трептенето на стрелката и шума е много дразнещо.По-принцип се оправя като се сложи малко масло в маркуча,но при мен не стана ,смисъл имаше ефект спираше,но като покарам повече надълго 200км и почваше леко да трепти и шуми,колкото и масло да наливам ефекта беше същия.Накрая си реших проблема с едно кранче за маркучи който се използват при аквариумите ,препоръчвам ти това да направиш и да си решиш проблема завинаги.
- mastersound
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: 1.9 TDI 1Z
Вземи си тройник който има на единия му край рестриктор
До 0,4 може би ти показва ако евентуално имаш нещо спукано и налягането излиза от там провери всичко което се сетиш по всмукател,турбо и т.н

До 0,4 може би ти показва ако евентуално имаш нещо спукано и налягането излиза от там провери всичко което се сетиш по всмукател,турбо и т.н

- RusH_DeMoN
Проблема е в уреда , замерихме го с друг бууст метър благодарение на колеги от форума
и се оказа ,че доста пренадува до 1,7 . Утре ще сменя уреда .

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Нищо по темата, освен, че е буустметър и AFN мотора.
Ама е качен на Шаран.
Просто да се изфукам!

Опитах да направя и клипче, ами телефон Нокиа и клипче...
За отбелязване - това си е уред с вграден датчик за налягане.
Освен това на Шаран контролера е зад скоростомера, така, че ми трябваха просто един тройник и 20см шлаух и бях готов!
Интересното е, че сутринта, при смачкване на газта на IV, видях пик на 1.34 бара. Температурата на въздуха беше 11*
Следобед, при 24* на въздуха, как ли не се мъчих - още на 1.21 бара турбината 'въздъхваше' и слизаше на 0.98-0.95.
п.п. Смятах, ч монтирането на буустметър автоматично ще ми даде едно 50 коня и 200N.m. отгоре, ама kombito-tdi ми попари мечтите с твърдението 'Ба'т Радо, само от уред - не повече от 25 катъра! Е, щом е електронен уреда - може и до 33-34 да стигне, не знам. Зависи от магарето, дето дава газ!'
Ама е качен на Шаран.
Просто да се изфукам!

Опитах да направя и клипче, ами телефон Нокиа и клипче...

За отбелязване - това си е уред с вграден датчик за налягане.
Освен това на Шаран контролера е зад скоростомера, така, че ми трябваха просто един тройник и 20см шлаух и бях готов!
Интересното е, че сутринта, при смачкване на газта на IV, видях пик на 1.34 бара. Температурата на въздуха беше 11*
Следобед, при 24* на въздуха, как ли не се мъчих - още на 1.21 бара турбината 'въздъхваше' и слизаше на 0.98-0.95.
п.п. Смятах, ч монтирането на буустметър автоматично ще ми даде едно 50 коня и 200N.m. отгоре, ама kombito-tdi ми попари мечтите с твърдението 'Ба'т Радо, само от уред - не повече от 25 катъра! Е, щом е електронен уреда - може и до 33-34 да стигне, не знам. Зависи от магарето, дето дава газ!'

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Радо...тоя шаран трябва малко да го поразкараш по магистралката. От тук ти идва тоя голям пик. Като се продуха и ще се си дойдат нещата в ред. Пасата аз така го лекувам.
Върни се в “Дизелови агрегати”