Спиране на синя зона, проблем

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Спиране на синя зона, проблем

Мнениеот инжектопляктор » Сря 22 апр 2015 16:59

vucata написа:все се оплакваме, ама от коли не слизаме

Аз моята кола не мога да я запаля. :bowdown Аз не съм се качил, ти ми казваш "как не слизам". Нали си в Германия, от къде знаеш?
VWGT написа:кога и как можем да спираме в нея без да ни глобят

Стикер за инвалид. Някои хора се сдобиха с такива. Нито паркинг, нито винетки плащат. Важното е да препишеш автомобила на индвалид роднина. И данъци не плащаш. Само будали като теб и мен плащат винетки, данъци и синя зона. :no

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Сря 22 апр 2015 17:05

vucata написа:Хасково провинция ли е? И точно па в Хасково кой спира на тая зона при положение, че след 500метра от нея има минимум 10 места за паркиране....

Столица на света е :th_up
А колкото до спирането - миналия понеделник, когато имах път натам в 12 на обяд нямаше къде да се спре в зоната, която е и доста голяма между другото ... след 15 мин търсене си намерих място и платих за 2 часа.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 22 апр 2015 17:09

инжектопляктор...ми намери си и ти една бабка и регистрирай колата на нея...хем стикер, хем винетка без пари :mhihi

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 22 апр 2015 17:15

бабата трябва да е 90+ % инвалид
ще имаш право с талона да паркираш само на обозначените места в рамките на до 4 часа
и попринцип (ама тва не го спазват много) имаш право на това паркиране, само ако превозваш инвалида. В останалите случаи си на общо основание.
https://www.sofiatraffic.bg/bg/parking/preferencialno-parkirane-na-pps-prevozvashti/p/1

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 22 апр 2015 17:30

инжектопляктор написа:
vucata написа:... Важното е да препишеш автомобила на индвалид роднина. И данъци не плащаш. Само будали като теб и мен плащат винетки, данъци и синя зона. :no

Да бе. Тогава всеки втори Кайен трябва да е приписан на инвалид :biggrin Все едно фотошопът и лазерният принтер са някакви свръхсекретни технологии :mhihi
П.С. Не заглеждай толкова канчето на Ханс. Не и преди да платиш къде 200 евро такса за телевизор годишно и още толкова такса за дъжд,който ти е паднал у градината :a045 :mhihi

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 22 апр 2015 17:38

А да забравих ги тия 17.50 евро на месец за радио и телевизия (ARD) :mhihi

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 22 апр 2015 18:21

icoico написа:П.С. Не заглеждай толкова канчето на Ханс.

И все пак Ханс кара нов Golf, а ние му износваме бракуваните скрапове. Нека му е зле. А то и тук има такса Дъжд, какво си мислиш? ЦЪК
vucata написа:А да забравих ги тия 17.50 евро на месец за радио и телевизия (ARD) :mhihi

Ми като е толкова зле там, чий го дириш там?
VWGT написа:бабата трябва да е 90+ % инвалид...

Ахам... Все ще се намери нещо... За сега да си "инвалид" или някое лице от висшият ешелон ти гарантира безплатно паркиране. За другото - скоба. Въпреки, че съм срещал служители, които като има много свободни места и си за 10-15мин те пускат без да плащаш. Лошото е, че сините зони превзеха големи части от градовете и баш там където са концентрирани клонове на банки, институции и т.н няма достъп и няма как да стигнеш. В Бургас от най-близкото място за паркиране до НОИ вървиш над 1.5км.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 22 апр 2015 19:27

инжектопляктор написа:...И все пак Ханс кара нов Golf, а ние му износваме бракуваните скрапове. Нека му е зле...

Средностатистическият Ханс, честно казано би си карал с удоволствие стария Голф, ако можеше да си го позволи :mhihi Но това без да си го виждал едва ли ще го повярваш. Относно сините зони...тяхната основна цел във всички държави е да пресяват желанието да се паркира "къде ми е кеф" през ситото на кинтите за такса. Просто приеми,че в Берлин или Виена 2 евро на час са достатъчна бариера за желаещите(в дългосрочен план) при нивото на техните доходи. Ку ли не- чувам да замислят такса достъп до центъра, както в Лондон :rolleyes

П.С. Днес ходих да пазарувам в "Метро" на Цариградски. Еми прави впечатление, че буферният паркинг на метростанцията е празен, а паркингът на магазина фул догоре, при цена 50 стотинки на първия. :gruebel Дали пък не се подлъгват хората от името? :gruebel

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Сря 22 апр 2015 20:05

vucata написа:Чакай, чакай сега, какво ми сравняваш Германия. 1во са малко хората които взимат над 3к евро на месец...все пак съм тук от 8 месеца и ми е пределно ясно за какво става въпрос. 2ро мога да ти кажа, че много от хората в големите градове ХЕМ ПЛАЩАТ ЗОНА ИЛИ ПАРКИНГ, ХЕМ ИЗПОЛЗВАТ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ. Нали не мислиш, че немеца е тъп и не си е направил сметка, че ще му е по-евтино.
Тук даже в тая умрляла провинция дето съм( Саарланд) на банхофа има паркинг който е 50цента на час. Хората си идват сутринта, плащат си на машинката, оставят талончето и се качват на влака или автобуса и отиват на работа. Тфа, че ти си свикнал да си возиш гъза нон стоп с колата не е проблем на общината...точно заради такива дето ги мързи 20 метра пеша да походят, е пълна и синята и зелената зона....за кво да харчи левче за 1 час, като може да остави баба му 1 час на слънцето в колата.... Баси мисленето- заклех се !
И още нещо- кой за квото учил пич ! И в България много хора взимат сериозна пачка, ама са учили.

Браво - ти за 8 месеца си ги разбрал нещата, а аз се мъча от години да убедя любознателните, че работите не са както са ги слушали пред блока. Мине се не мине дойде един новоразбрал и почне да реди кой колко взимал незнам си къде.

Днес като четох темата от телефона, си представих защо има синя зона. Защото противниците на "такива рекети" мислено още са в едното време, кога на село дядо им е палил по 7 пъти на ден московеца и прал тигели я за хляб, я за цигари или до сладкарницата - цял ден по баира нагоре-надолу, без оглед на кой къде какво, защото в селото са били малцина и не са си пречели.

А да, и преди да почнеш да премяташ на Ханс и Гурбет Грую стотинките влез малко в час:

По последни официални данни (от 2012) нетен доход НАД 3000 евро в новите бундеслендери взимат 35% от населението: {1 - [(210+193+369+367) / 1739] } * 100. ОСтаналите 2/3 взимат по-малко.

Изображение

инжектопляктор написа:Ми като е толкова зле там, чий го дириш там?

Защото твоите битови проблеми "тука" се решават от ....заобикалящата те среда..защото са ясни, че "трябва да са така". Това обаче не значи, че няма други неща, който дневно ми пречат да си правя рахата, за които ти дори не си подозирал, че могат да съществуват.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 22 апр 2015 20:21

Ама чакай сега, аз какво правя си е моя работа, чии кур ми дириш в моята паница? Ти се вайкаш за 2та кирливи лева, дето не те оправят грам, не се вайкам аз за 1то евро което си плащам всеки път като ми се наложи да спра на платен паркплатц. И да не бъда груб, дирим спокойствието което ми предлага държавата....спокойствието което не мога да намеря в нашата мила родина, именно заради индивиди като тебе, дет се вайкат за щяло и нещяло :thumb_down
И знаеш ли какво, на такива като теб им трябва масова психо терапия. За да има спокойствие :icon_lol
И чакай, че ме нервираш да си ти сипя като хората поне да съм спокоен тая вечер и да се насладя на готината си бира.
Мога да ти кажа, че и тука има хора дето работят за 500-600евро, ама се справят. Живеят в 1 стая и пак са по-добре от колкото в България.
И знаеш ли защо? Защото са си направили сметката. Като на тебе не ти изнася и колата ти не пали, хвърли я в Надин, вземи 400лева и инвестирай в колело! ДА КОЛЕЛО, щото тука ХАНС цяло лято това кара, за да пести! А не да се чуди в кое кафе да се забие и да ближе цял ден едно кафенце с 5 цигари, и да обсъжда кой колко взимал, как нищо не ставало от държавата. Не те кефи работата, СМЕНИ Я БЕ ПИЧ, аз съм на 25 и имам 7 работни места до сега...не ме кефи, отивам на друго място. И понеже не ми изнася, налегнах си парцалите, платих си курса за немски, научих базис нещата и си дигнах чуковете. Да по-добре ми е тука, плащам си като поп и квартирата, и радиото с телевизията, и тока, водата, газта и си имам спокойствие. Остава ми колкото да не умра от глад, да си имам за гориво за колата и някой лев като си отида във родината. Това, че ти не мислиш с главния и се чудиш кое и как, не е проблем нито на държавата, нито на форума да ни разтягаш локуми от 1001 нощ. Неща дето и децата на по 5 годинки ГИ ЗНАЯТ. Примири се, или направи като многот- ТЕРМИНАЛ 1-2 или КАЛОТИНА icon_idea

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Сря 22 апр 2015 20:31

инжектопляктор написа:В Бургас от най-близкото място за паркиране до НОИ вървиш над 1.5км.

Цели 1,5км. :eek Представяш ли си?! И трябва да ги минеш ПЕША??? :gruebel Ше взема да пробвам, ако до утре не съм писал значи още ги вървя.
Не съм се замислял до сега, но трябва да се вземе решение всички институции, търговски обекти и пр. да подсигурят достъп на право до автомобилите за да не се слиза от тях. Да не вземе да ти стане нещо.
(Не знам защо ми изплува едно технологично постижение, щадящо организма от непоносимо физическо натоварване)
Изображение

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 22 апр 2015 20:52

Инжектопляктор е поредният трол с мнение по всички въпроси, което в повечето случаи се основава на ЕЖК или на фантазиите му.

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Сря 22 апр 2015 21:18

myrshavija написа:
taran написа:... опцията "градски транспорт",с изключение на метрото,засега не става за ползване.
Еххх, от кой мегаполис идваш, че говориш така пренебрежително за градския транспорт в Сф? С всяка година става все по-добър - все повече топли през зимата и хладни през лятото превозни средства, редовен е, можеш да провериш с точност до минута кога пристига ... Има още много да се желае, но определено СТАВА за ползване и може да се разчита на него на приемлива цена.

От Надежда идвам,и тука едва тази година се появи един,или може би два нови автобуса,по линия 83.При трамвайте ситуацията е като преди 4-5 години,а за редовността на транспорта имам малко по-различни впечатления.Ако няма друга възможност,да СТАВА за ползване,стига да имаш достатъчно време да се прекачваш и да висиш по спирки.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 22 апр 2015 21:24

Има и метро, до колкото съм запознат :eek

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 22 апр 2015 22:04

calm написа:Цели 1,5км. :eek Представяш ли си?! И трябва да ги минеш ПЕША???

Calm, единственият проблем, който стои пред тия 1.5км всъщност е че вървейки пеша губя време. Не че ми е проблем да се разхождам и съм го правил. Вървенето пеша е бавно и ако реша да се отбия някъде, като нищо може да не ми стигне времето, за което съм платил на синя зона А като ми изтече билетчето, дори 2мин след това някой може да дойде и да ме заскоби. Получава се, че трябва постоянно да си гледам часовника, не ми е спокойно/комфортно. Не мога да реша да спра и да се разходя из центъра, ами трябва да бързам постоянно. А и да, като ще си плащам, искам всичко да ми е до г*за. Ако не - да го направят без пари. За САЩ съм чел статии, където можеш да си купиш едни дънки, да ги носиш и след това да ги върнеш и нищо не ти казват. Тука клиентът за нищо го нямат.
vucata написа:Ама чакай сега, аз какво правя си е моя работа, чии кур ми дириш в моята паница?..

Чичо Ханс кара колело? И аз имам колело. Нямаш грижи. Въпроса е, че аз пътувам много извънградско. 80км с колело почти ежедневно дори и да съм ентусиаст просто е много бавно и не мога да товаря багаж. Иначе аз за разстояние под 1-2км обикновено въобще не си правя труда да паля кола освен ако нямам багаж или не гоня време.
2лв - 2лв. 2х2лв - една тарелка кебапчета. :icon_lol А иначе сериозно - в БГ-то всеки лев е ключов. Много добре знаеш как са нещата тук и какво спокойствие има човек в живота. Едва ли аз съм виновен за липсата на спокойствие в България.
А иначе не ти гледам в паницата, въпросът беше малко риторичен. Хората нямаше да отиват при чичо Ханс, ако той беше беден като български пенсионер, който изсипва от портфейла си последните жълти стотинки в магазина за 1хляб и едно кисело мляко, ама от евтиното - от 50 стотинки.
И понеже ме нахрани, ще ти отговоря за кафенетата. В кафене повече от няколко пъти в месеца не ходя. Цигари не пуша. И съм сменял работни места долу-горе колкото теб. Имало е дни, в които съм работил без спиране. Понеже съм и "бакшиш", ама не таксиметров шофьор, а и техник на повикване. Казваш ми какво искаш, разбираме се за цената, идвам с тая пуста кола, свършвам го и си хващам партакешите. И въпреки всичките ми опити за спокойствие, не се чувствам сигурен за утрешният ден.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”