Колеги, на какво може да се дължи неравномерната работа на дигателя?
Като запаля колата пуши бяло, мирише на нафта и за около 10-15секунди работи неравномерно. Пушенето го има постоянно, но претрисането само при първоначалното стартиране при студен двигател. При топъл го няма но си пуши. Антифриза не изчезва, маслото също. Идей?
П.С. ако гумичките на клапаните пропускат масло при по-продължителен покой на колата, какво ще се получи при старт на двг-то?
голф 4 1.9тди ALH неравномерна работа на двг-то при старт
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 4 1.9тди ALH неравномерна работа на двг-то при стар
Трябва да се види центровката и помпата на диагностика. Само студена ли го прави или и топла? Времето е доста топло за да имаш проблем при първи старт за деня, но сутрин рано си се случва да е около 0 градуса. От къде си?
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
СПОРЕД МЕН ВИЖ СВЕЩИТЕ! ако някоя неработи хвърля сурова нафта и притриса!
-
- Автомобил:
- Двигател:
lubo007 написа:СПОРЕД МЕН ВИЖ СВЕЩИТЕ! ако някоя неработи хвърля сурова нафта и притриса!
Това при ТДИ се случва при температури от минус 7-8 градуса надолу. Колегата пише, че пуши бяло постоянно,а свещите не работят постоянно. Може да се окаже и износена помпа.
-
- Автомобил: Seat
- Двигател: ALH
Претрисане и неравномерна работа може да имаш и от разпръсквач.
При мен беше така, минах на 205-ци (от 110коня asv)и проблема изчезна.
При мен беше така, минах на 205-ци (от 110коня asv)и проблема изчезна.
- viruses79
- Автомобил: Golf 4 1.9tdi
Zinoto написа:Трябва да се види центровката и помпата на диагностика. Само студена ли го прави или и топла? Времето е доста топло за да имаш проблем при първи старт за деня, но сутрин рано си се случва да е около 0 градуса. От къде си?
Днес смених агранажния ремък, ролки и водна помпа. Центровката е наред. Проблема си остава. Когато не е палена от около 6-7 часа работи на три цилиндъра за около 10-15 секунди и се оправя. След това колкото и да я паля, няма проблеми. Белия пушек го има постоянно. Видин.
Последна промяна от viruses79 на Пет 24 апр 2015 22:51, променено общо 1 път.
- viruses79
Zinoto написа:lubo007 написа:СПОРЕД МЕН ВИЖ СВЕЩИТЕ! ако някоя неработи хвърля сурова нафта и притриса!
Това при ТДИ се случва при температури от минус 7-8 градуса надолу. Колегата пише, че пуши бяло постоянно,а свещите не работят постоянно. Може да се окаже и износена помпа.
Какво значи износена помпа?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имал съм такъв случай, точно с този мотор, компресията си беше добра на всички цилиндри, но първото палене особено при ниски температури беше такова с бял пушек и менене на обороти 10 секудни. Пушеше леко бял лютив дим докато не дигне поне 80 градуса. След регулиране на помпата се подобри значително, дори и разхода падна. Като загрее и настъпиш рязко газта изпушва ли черно?
- viruses79
Помпата е регулирана перфектно. Пушенето го има постоянно, и след ксто загрее. И не е малко. Черен пушек няма дори и като я форсирам.
Последна промяна от radotom на Съб 25 апр 2015 20:17, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутона 'Цитат', има и бутон 'Нов Отговор', Моля, ползвайте него!
Причина: Освен бутона 'Цитат', има и бутон 'Нов Отговор', Моля, ползвайте него!
-
- Автомобил:
- Двигател:
"Помпата е регулирана перфектно" Какво влагаш в това? Дизел, който няма филтър за твърди частици, при форсиране на място трябва да изпуши поне малко тъмен пушек, иначе е бедна сместа. При бедна смес може да има симптомите, които описваш. Ако центровката ти е също толкова "перфектна", тогава премери компресията.
- viruses79
Майстора който смени агр. ремък каза че е центровал всичко както трябва. А компресията е мерена на студен двигател - 24, 25, 27, 24.
Последна промяна от ivostefanov на Нед 26 апр 2015 5:29, променено общо 1 път.
Причина: Още един безсмислен цитат и темата ще бъде изтрита!!!
Причина: Още един безсмислен цитат и темата ще бъде изтрита!!!
-
- Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI Syncro
- Двигател: AFN 1998
Колегата по-горе ти е дал другата възможна причина - разпръсквачи. И при мен имаше такъв бял пушек, и неравномерна работа на двигателя. Известно време беше така, после започна и теч от дюзите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
С тази компресия 24, ако беше АФН или 1Z, но при теб е малко, може някой клапан да не затваря добре, мотора сигурно е шумен, според мен ако е проблема в пикаещ разпръсквач при форсиране ще пуши черно. Бедна смес съчетано с малка компресия прави точно бял пушек защото нафтата се изпарява.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Айде и аз да се включа с абсолютно същия мотор и проблем.Единствената разлика е че при по-дълъг преход (София-Пловдив)при мен всичко става нормално и колата заработва перфектно.Следващия ден се повтаря същото.На празен ход оборотите се менят от 903 падат до 820 за част от секундата и така постоянно.За мен това е загадка.Никси установи че когато е натиснат съединителя не играят оборортите,но сега и при натиснат се проявява този ужасен проблем,които поражда леки,но много дразнещи вибрации в купето.Щях да отида и до колегата Zinoto,даже се чухме,но засега няма как.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
viruses79 написа:Майстора който смени агр. ремък каза че е центровал всичко както трябва.
Ангренажа разбрахме, че е центрован, но помпата какво значи, че е регулирана перфектно? За едни един аванс е перфектен, за друг не е. Гледали ли сте на Ваг-ком тайминга, аванса? За мен проблема ти е в помпата. Ако трябва смени майстора.
vlado_tonev написа:Никси установи че когато е натиснат съединителя не играят оборортите,но сега и при натиснат се проявява този ужасен проблем,които поражда леки,но много дразнещи вибрации в купето.
Замислял ли си се за маховика?
Върни се в “Дизелови агрегати”