Проблем с включването на скорости

Техническа и сервизна информация за Passat
niki_ABF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_ABF » Пон 22 яну 2007 20:00

radotom, благодаря за отговора и пожеланията!
Оборотомера мисля, че не прави номера защото и звука от двигателя е различен от преди. При каране в града- никакъв проблем, нито при тръгване, нито при ниска скорост и предавка. Освен леко дрънчене, което изчезва когато натисна съединителя, а когато колата загрее не го чувам изобщо. Приятел ми каза, че най- вероятно е от лагер.
Близките дни ще закарам колата при майстор да смени маслото и да каже къде е проблема.
Поздрави!

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Вто 23 яну 2007 7:23

Колеги,като купих моят пасат (от човек) имаше същите проблеми със скоростите както описаните тук, но смазах обилно с грес "онова нещо с " върху скоростната кутия където се събират жилата. А също така изчаквам хубаво да се успокоят оборотите и тогава давам на задна или на първа.На пета също "прехъркваше" но след смазването мисля че проблема се поизглади.Понякога когато ще давам на задна, включвам първо на втора и чак след това задната. Незнам , дано да не си втълпявам, но проблемите с превключването на скоростите се оправиха!
Успех!

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Вто 23 яну 2007 22:30

Значи оня ден се загледах в тая джаджа дето са жилата на нея и се върти насам натам като включвам скороссти(ако може някой да каже как се нарича това нещо).Ами беше наква суха такава и я омацах с грес.Викам си щом има триене трябва да има и смазване ;) Не съм я карал много оттогава но ми се струва че са по добре скоростите.Мисля като сменя амортисъорите да я опъна да видя как е и ще ви кажа дали има ефект

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 23 яну 2007 23:32

faf4o написа:Значи оня ден се загледах в тая джаджа дето са жилата на нея и се върти насам натам като включвам скороссти(ако може някой да каже как се нарича това нещо)

С прсти думи това е избирача на предавките.Жилата го движат, а той от своя страна мърда вилките на предавките в скоростната кутия и ги превключва.

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Сря 24 яну 2007 11:38

За темата бих допълнил и една освежаваща подмяна на маслото в скоростната кутия, или поне да се провери нивото му. От това маи основно зависи работата и включването на 5 -та предавка , защото мисля че е наи високо в скоростната кутия.

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Сря 24 яну 2007 12:10

mafiota написа:За темата бих допълнил и една освежаваща подмяна на маслото в скоростната кутия, или поне да се провери нивото му. От това маи основно зависи работата и включването на 5 -та предавка , защото мисля че е наи високо в скоростната кутия.

Правилно мислиш :wink:

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Сря 24 яну 2007 12:33

faf4o написа:Значи оня ден се загледах в тая джаджа дето са жилата на нея и се върти насам натам като включвам скороссти(ако може някой да каже как се нарича това нещо).Ами беше наква суха такава и я омацах с грес.Викам си щом има триене трябва да има и смазване ;) Не съм я карал много оттогава но ми се струва че са по добре скоростите.Мисля като сменя амортисъорите да я опъна да видя как е и ще ви кажа дали има ефект

А дали няма да започне да полепва прах върху греста? И резултата след време да бъде :banghead:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Сря 24 яну 2007 13:53

Ами добър въпрос?Ама мисля че не.Нали постоянно се движи и няма да има визможност да клеяса...май?

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Сря 24 яну 2007 14:04

faf4o написа:Ами добър въпрос?Ама мисля че не.Нали постоянно се движи и няма да има визможност да клеяса...май?

Моето съм го смазал от два месеца и още не клеасало и прашасало, а освен това там постоянно си се движи и затопля и няма как да клеаса, освен това е добре да се смаже с хубава грес :lol:

Последна промяна от mafiota на Сря 24 яну 2007 14:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Сря 24 яну 2007 14:06

Какво значи хубава грес?

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Сря 24 яну 2007 14:10

faf4o написа:Какво значи хубава грес?

ами както при маслата така и при гресите има разлика от грес до грес - смисъл да не е някоя гадна че като смажиш частите и бързо след това да се разтече :!:

niki_ABF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_ABF » Пет 26 яну 2007 10:13

При мен проблема се оказа, че в скоростната кутия няма масло. Кутията събира 1.8 литра. Долях валволин 75W90, цена 20лв литъра.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 26 яну 2007 10:35

niki_ABF написа:При мен проблема се оказа, че в скоростната кутия няма масло. Кутията събира 1.8 литра. Долях валволин 75W90, цена 20лв литъра.

Защо доля - знаеш ли какво е имало преди това в кутията ? И дори и да си сигурен, при положение че е било по-малко, май само прилича на масло. Така или иначе си купил 2 литра масло ... Просто щеше да бъдеш по-спокоен.

niki_ABF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_ABF » Пет 26 яну 2007 16:29

gr_kanev написа:
niki_ABF написа:При мен проблема се оказа, че в скоростната кутия няма масло. Кутията събира 1.8 литра. Долях валволин 75W90, цена 20лв литъра.

Защо доля - знаеш ли какво е имало преди това в кутията ? И дори и да си сигурен, при положение че е било по-малко, май само прилича на масло. Така или иначе си купил 2 литра масло ... Просто щеше да бъдеш по-спокоен.

Не се изразих правилно. Може да се каже, че съм сменил маслото- майстора дренира скоростната кутия, изтече около 100- 150 мл масло- изглеждаше като ново (поне на цвят и мирис), после доля валволина, докато почна да тече от пробката. Събра 1.8 литра.
Не видях откъде може да е изтекло, около кутията е сухо.

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Сря 31 яну 2007 8:56

Колеги бих искал да кажа 2 думи и аз по въпроса. Проблема при мен беше при включване на 1ва - влизаше трудно. След консултация със "специалист" ми беше заявено,че това е някакъв синхронизатор и цялото удоволствие по оправянето му ще струва около 300лв. Увесил нос отидох при "начинаещ" Той ми смени маслото в скоростната кутия и намаза "джаджата",която е при жилата и тях самите с масло от пръчката на двигателя. Посъветва ме от време на време при проверка на маслото да капвам по няколко капки на горепосочените места. От тогава минаха 5 години и не съм имал никакви проблеми със скоростите.

Върни се в “Passat”