Въпрос за окачване на голф 4
-
- Автомобил: GOLF 4 1.6
- Двигател:
Въпрос за окачване на голф 4
Проблем ли ще е ако сложа спортни пружини само отпред? Отзад ще стане ли по висока ще имам проблеми като цяло? Благодаря предварително за отговорите колеги
Re: Въпрос за окачване на голф 4
Дали ще е проблем....... ами колата ще изглежда зле с навирената задница, управлението ще се влоши и ще стане много по нестабилна в завойте. Само спортни пружини без амортесьори означава бърза смърт за последните. Ако тези неща не те притесняват проблеми няма да имаш. 

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
За първата част съм съгласен, а за втората може ли да попитам колко ще е бърза смъртта на стандартните амортисьори колега? 

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Понижаване с до 40 мм няма проблем за стандартните амортисьори.
nokiangage написа:За първата част съм съгласен, а за втората може ли да попитам колко ще е бърза смъртта на стандартните амортисьори колега?
Aми при мен изкараха 2 месеца, сложих пружини Apex от ТТ. Вярно, че съм дизел и тежеста е повече от 1,6 бензин ,ама все пак. Отделно от това-какъв е смисъла да слагаш пружини, като със стоковите амове пак ще подскачаш и ще се люлееш все едно си на батут

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Явно онези незнаещите от H&R и другите подобни фирми са се занимавали бая време с глупости да правят по-ниски пружини за стандартни амортисьори понеже им уби сегмента...
Сега сериозно, има значение състоянието на амортисьорите, на които слагаш по ниски пружини - твоите са издържали 2 месеца, моите са вече над 2 години+ и няма проблем, а и другото по-важно според мен е какви пружини ще сложиш, тоест дали -40мм или -60/75мм. Това май би оказало по-голямо влияние, нали? 

- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Започна се пак една обширна тема, почти толкова голяма колкото да злагам ли газ на бензина и бензин или дизел.
Факт е, че много производители не признават гаранцията на стандартните амортисьори ако са на ниска пружина.
Факт е, че накланянето в завои и подскачането по неравности е по-голяма при ниска пружина и стандартен амортисьор.
Факт е, че много производители не признават гаранцията на стандартните амортисьори ако са на ниска пружина.
Факт е, че накланянето в завои и подскачането по неравности е по-голяма при ниска пружина и стандартен амортисьор.
hvp800 написа:Aми при мен изкараха 2 месеца, сложих пружини Apex от ТТ. Вярно, че съм дизел и тежеста е повече от 1,6 бензин ,ама все пак...
За пръв път чувам за Ауди ТТ 1,6 бензин?
hvp800 написа:... Само спортни пружини без амортесьори означава бърза смърт за последните. ...
Ако това беше вярно от VW едва ли щеше заводски да слагат пружини/спортни/ Eibach със заводските амортисиори на Голф 4/Бора

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
По вашата логика, тези дето слагат спортни амортисьори са доста не разбиращи. Вместо да сложат само едни пружини на стандартните амортисьори?
Логиката ви се сравнява на това, да сложиш нископрофилни гуми, на колата при положение, че я караш на село. Дали ще издържат и 1 сезон, не се знае знае ли се!? НЕ споря с никой, но едното няма нищо общо с другото. Ако сте сложили на НОВИ амортисьори спортни пружини е едно, а да сложиш на оригинални амортисьори спортни пружини е друго. 

joromnt написа:hvp800 написа:Aми при мен изкараха 2 месеца, сложих пружини Apex от ТТ. Вярно, че съм дизел и тежеста е повече от 1,6 бензин ,ама все пак...
За пръв път чувам за Ауди ТТ 1,6 бензин?
Aвтора на темата е със 1,6 бензин ( според описанието му ) а за ТТ 1,6, ами ако четеш по-внимателно ще чуваш по–добре

А за
дали пък точно от VW слагат едни и същи "заводски" амортесЬОри на голфовете си..... не ми се обеснява повече.joromnt написа: Eibach със заводските амортисиори на Голф 4/Бора
Карайте си спортните пружини със "заводските" амове и те така, даже може и да им подложите по една гайка на лагера и така ще си направите "регулируемо окачване" , че даже ще е заводско.......
Tipsy написа:Започна се пак една обширна тема, почти толкова голяма колкото да злагам ли газ на бензина и бензин или дизел.

УУууу, извинявайте че ви заговорих, спецове по окачванията...
Добре че влязох в темата Ви, за да се просветя

Добре че влязох в темата Ви, за да се просветя

- Kilara37
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 1.6 SR
Колеги посъветвайте ме за МК4 AKL какви спортни пружини да сложа ,с колко да сваля.И пак не мога да разбера ще скапя ли амортесьорите.
- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
С колко да свалят?ми ти си решаваш с колко.Моите бяха 60/40 и карах около 1 година и 5-6 месеца.После смених амортисьорите със спортни,е няма такъв кефф.Няма го онова блъскане на амотр.,няма да подскачам като топче на пътя.С две думи вече никога спортни пружини на обикновени амове,макар че старите амортисьори не бяха изтървали но беше адски нестабилна при неравности
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”