Здравейте, имам много странен проблем.
Историята е следната имах си проблеми с АБС модула и си решавам аз проблема няколко пъти. След многократно зачистване на грешки на АБСа със ВАГ накрая пуснах автодиагностициране - да ми изчете всички модули да си ги имам в предвид за правене. След няколко опита тъй като не успя да изчете всички модули без да прекъсне ми показа грешка (не си спомням каква) в еърбега изчистих я. Лампата започна да гасне по-бавно при старт на двигателя. След известно време и проблеми с АБСа окончателно реших АБС проблема с нова електроника. Отново си пуснах автодиагностиката и този път показа прекъсване в паметта на еърбега и лампата не спира да свети. Това на един от ВАГ кабелите, после го закачих с друг и показва, че няма никакви грешки, НО лампата не гасне. Опитах да закача нов модул със същия код -нищо. Опитах кабелите под седалката всичко е ОК.
Та някой с подобни кахъри ако може да даде малко идеи. Или най-добрия вариант - някой да ми подскаже контакти на някой който може да ми го препрограмира. (по възможност със 100% успех и най-важно утвърден и доказано добър. Бих предпочел да пропусна момента с неадекватните майстори които викат ще ти го оправя пък нищо(това и аз си го мога)) Става въпрос за София. Колата е VW Поло 1,4 TDI 2000 година (фейслифта). Мога да кажа и номера на модула.

VW Polo 1,4TDI Проблем с Airbag модул
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Re: VW Polo 1,4TDI Проблем с Airbag модул
Много е важен тоя номер на Airbag модула, има модули с номера, които се повреждат при опит за четене с VAG COM или подобна на пазарите любителска апаратура. Проблема се разрешава с препрограмиране на модула или замяна на паметта му, ако е дефектирала. Затова фирмата Ross tech, която е създател на VAG COM и всичките му следващи варианти, предупреждава, преди да се прави диагностика на airbag модули, първо да се проверява номера на модула на автомобили преди 2001 година, дали не попадат в техните изключения.
Това го узнах .... уви твърде късно и при свършен факт.Явно важи и за автодиагностицирането на всички модули. Бих пуснал голяма табела НЕ ГО ПРАВЕТЕ.
А сега идея къде и как се сменят паметите колко пари. Кадърни майстори?
Обичам да си човръчкам кочинки така, че може и любителски вариант (едва ли мога да го потроша повече).
А сега идея къде и как се сменят паметите колко пари. Кадърни майстори?
Обичам да си човръчкам кочинки така, че може и любителски вариант (едва ли мога да го потроша повече).
- megatronS
- VW експерт
- Двигател:
Прави се диагностика без проблем на airbag модулите, просто има някои изключения, които не са много и ако се спазват нещата, няма да има проблеми. Като ми дадеш информацията върху стикера на модула ще ти кажа как изглеждат нещата.
Номера на модула е 6Q0 909 605 A - 5WK4 2867. Прегледах някои неща по въпроса, но ми е леко смутено да си го правя сам та да не ми поникнат бели гъби на таблото. Колкото повече знам преди да пипам толкова по-добре. Нямам и нищо против да ми дадете контакти на някой който ги прави за някоя нормална цена. Не съм сигурен, че имаме едно разбиране под нормална цена, но за мен не е нормално цена от 200 (това си е половин заплата). Имате ли някакъв поглед над тея кабели дето ги продават точно за тея модели с две копчета едното за триене на грешки другото за чистене на краш дата (нямат си имена или поне на мен не са ми известни). Вършат ли някаква работа?
- megatronS
- VW експерт
- Двигател:
Да с това устройство може да си изчистиш грешките и краш датата на този модул. Модулът е на Сименс и номера е в списъка на поддържаните. Ако обаче е дефектирала паметта, няма да мине по лекия начин.
Върни се в “Дизелови агрегати”