VW Polo 1,4TDI Проблем с Airbag модул

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Puhkav
Автомобил:
Двигател:

VW Polo 1,4TDI Проблем с Airbag модул

Мнениеот Puhkav » Нед 10 май 2015 20:41

Здравейте, имам много странен проблем.
Историята е следната имах си проблеми с АБС модула и си решавам аз проблема няколко пъти. След многократно зачистване на грешки на АБСа със ВАГ накрая пуснах автодиагностициране - да ми изчете всички модули да си ги имам в предвид за правене. След няколко опита тъй като не успя да изчете всички модули без да прекъсне ми показа грешка (не си спомням каква) в еърбега изчистих я. Лампата започна да гасне по-бавно при старт на двигателя. След известно време и проблеми с АБСа окончателно реших АБС проблема с нова електроника. Отново си пуснах автодиагностиката и този път показа прекъсване в паметта на еърбега и лампата не спира да свети. Това на един от ВАГ кабелите, после го закачих с друг и показва, че няма никакви грешки, НО лампата не гасне. Опитах да закача нов модул със същия код -нищо. Опитах кабелите под седалката всичко е ОК.
Та някой с подобни кахъри ако може да даде малко идеи. Или най-добрия вариант - някой да ми подскаже контакти на някой който може да ми го препрограмира. (по възможност със 100% успех и най-важно утвърден и доказано добър. Бих предпочел да пропусна момента с неадекватните майстори които викат ще ти го оправя пък нищо(това и аз си го мога)) Става въпрос за София. Колата е VW Поло 1,4 TDI 2000 година (фейслифта). Мога да кажа и номера на модула.

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Space Shuttle
Двигател:

Re: VW Polo 1,4TDI Проблем с Airbag модул

Мнениеот megatronS » Пон 11 май 2015 20:35

Много е важен тоя номер на Airbag модула, има модули с номера, които се повреждат при опит за четене с VAG COM или подобна на пазарите любителска апаратура. Проблема се разрешава с препрограмиране на модула или замяна на паметта му, ако е дефектирала. Затова фирмата Ross tech, която е създател на VAG COM и всичките му следващи варианти, предупреждава, преди да се прави диагностика на airbag модули, първо да се проверява номера на модула на автомобили преди 2001 година, дали не попадат в техните изключения.

Puhkav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Puhkav » Пон 11 май 2015 21:14

Това го узнах .... уви твърде късно и при свършен факт.Явно важи и за автодиагностицирането на всички модули. Бих пуснал голяма табела НЕ ГО ПРАВЕТЕ.
А сега идея къде и как се сменят паметите колко пари. Кадърни майстори?
Обичам да си човръчкам кочинки така, че може и любителски вариант (едва ли мога да го потроша повече).

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Двигател:

Мнениеот megatronS » Вто 12 май 2015 8:50

Прави се диагностика без проблем на airbag модулите, просто има някои изключения, които не са много и ако се спазват нещата, няма да има проблеми. Като ми дадеш информацията върху стикера на модула ще ти кажа как изглеждат нещата.

Puhkav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Puhkav » Сря 13 май 2015 2:52

Номера на модула е 6Q0 909 605 A - 5WK4 2867. Прегледах някои неща по въпроса, но ми е леко смутено да си го правя сам та да не ми поникнат бели гъби на таблото. Колкото повече знам преди да пипам толкова по-добре. Нямам и нищо против да ми дадете контакти на някой който ги прави за някоя нормална цена. Не съм сигурен, че имаме едно разбиране под нормална цена, но за мен не е нормално цена от 200 (това си е половин заплата). Имате ли някакъв поглед над тея кабели дето ги продават точно за тея модели с две копчета едното за триене на грешки другото за чистене на краш дата (нямат си имена или поне на мен не са ми известни). Вършат ли някаква работа?

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Двигател:

Мнениеот megatronS » Съб 16 май 2015 18:58

Да с това устройство може да си изчистиш грешките и краш датата на този модул. Модулът е на Сименс и номера е в списъка на поддържаните. Ако обаче е дефектирала паметта, няма да мине по лекия начин.

Върни се в “Дизелови агрегати”