слаба музика в голф 3
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Re: слаба музика в голф 3
Ето ти идея за компактен суб

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ама това кутия ли представлява или само дъска облечена в плат?
Защото аз пробвах първо с дъска и говорител на нея,като си мислех,че ще свирне от обема който остава зад нея,ама не ми се получи нещо
Ако е с кутия,евала
Защото аз пробвах първо с дъска и говорител на нея,като си мислех,че ще свирне от обема който остава зад нея,ама не ми се получи нещо

Ако е с кутия,евала

- bahyr
Кутийка е, затворен обем. В интерес на истината твоята кутия и една от английския ибей ми бяха гъдела
Говоритела е ES200.5 а обема е около 15л. без да е изваден от него този на говоритела.
Резултата е що годе ОК, все не ми остава време да си поиграя с настройките.
Времето напоследък е кът, но като остане ще гледам да пусна някоя тема.

Говоритела е ES200.5 а обема е около 15л. без да е изваден от него този на говоритела.
Резултата е що годе ОК, все не ми остава време да си поиграя с настройките.
Времето напоследък е кът, но като остане ще гледам да пусна някоя тема.
- Bai Sando
При теб се е получило идеално.Мен ме мързеше да правя такава кутия,заради многото чупки от зад.
Но при теб резултата е на лице.Около 15 литра е добре за 8 инчов говорител.При мен е под 10
А и говорителя ти е на ниво
Но при теб резултата е на лице.Около 15 литра е добре за 8 инчов говорител.При мен е под 10

А и говорителя ти е на ниво

- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Моят голф е комби и мисля кутията да си е стандартна с наклон за облегалката.Ще бъде на букса за бърз демонтаж при нужда.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
http://vissokogovoriteli.bg/products/VKN-10211-12.htm
Тия благоевградските става ли нещо от тях?
Този е 89db
Тия благоевградските става ли нещо от тях?
Този е 89db
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Лепилата и материалите им са крайно неподходящи за ползване в кола.
- Bai Sando
Ползвал съм едно време от благоевградските 8-ци.Но модела им беше по-различен от тоя на снимката.
Бяха с картонени мембрани и по-малка гума.Хода им беше малък и баса твърд.
Бяха с картонени мембрани и по-малка гума.Хода им беше малък и баса твърд.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.avitel-bg.com/hertz-dcx-87-3
Това заслужава ли си да го сложа на мястото на оригиналните пищялки в таблото?
Дават му много добра чувствителност 92dB ,но дали наистина е така
Това заслужава ли си да го сложа на мястото на оригиналните пищялки в таблото?
Дават му много добра чувствителност 92dB ,но дали наистина е така

- bahyr
Цъ, ще претовариш ЦД-то.
Ако бях на твое място бих процедирал по следния начин.
Махаш тея сонита дето са ти на задните врати. Кларионите дето са ти отпред ако са с качествата на сонитата и тях махаш. Първи вариант вземаш си оригинални говорители от Голф 3, намират се за без пари вече, като продадеш наличните даже ще останат пари. Втори вариант вземаш примерно две двукомпонентни системи на Херц по джоба.
Много важна стъпка изолираш си вратите/купето. Това е пак по джоба, Аз го направих с битумна лента, 5 квадрата ми стигнаха - 50лв.
Някои хора в този форум дето пишат ако имате малко пари не се хвърляйте да сменяте говорители а първо си изолирайте вратите са прави да знаеш.
Аз лично останах поразен от ефекта на "изолирано" купе + оригиналните говорители, даже се замислих дали да слагам басчето в багажника.
Ако бях на твое място бих процедирал по следния начин.
Махаш тея сонита дето са ти на задните врати. Кларионите дето са ти отпред ако са с качествата на сонитата и тях махаш. Първи вариант вземаш си оригинални говорители от Голф 3, намират се за без пари вече, като продадеш наличните даже ще останат пари. Втори вариант вземаш примерно две двукомпонентни системи на Херц по джоба.
Много важна стъпка изолираш си вратите/купето. Това е пак по джоба, Аз го направих с битумна лента, 5 квадрата ми стигнаха - 50лв.
Някои хора в този форум дето пишат ако имате малко пари не се хвърляйте да сменяте говорители а първо си изолирайте вратите са прави да знаеш.
Аз лично останах поразен от ефекта на "изолирано" купе + оригиналните говорители, даже се замислих дали да слагам басчето в багажника.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Малко по назат съм написал с какво съм сменил говорителите , а за да не претоваря цд-то може да сложа последователно кондензатор например 15 мкф. Трябва да ги чуя някъде как свирят тия херцове. А за изолацията си прав без съмнение.
- bahyr
Така е да изтървал съм малко темата.
Без мислено е това да вземеш двулентов говорител на който да му ползваш само високите, отделно да кажем, че фабричните високи стават горе-долу.
А нали задачата принципно бяха ниските?
Без мислено е това да вземеш двулентов говорител на който да му ползваш само високите, отделно да кажем, че фабричните високи стават горе-долу.
А нали задачата принципно бяха ниските?
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
За ниските като ми осане време ще правя 8 инчовия бас, но си мисля ,че ако сложа нещо като този хертц в таблото може би звукът ще стане по "ясен" или нещо такова.
Ако подбера подходящ филтър няма да използвам само високите на коаксиалния говорител ,ще си свири и среди. Номера е да няма голямо припокриване на определени честоти с колонките във вратите,но дори и да има с еквалайзера може да се тушира.
Сега съм в дилема какъв 8 инчов бас да си взема. Ама хич не ми се набиват много пари за говорител или ако ще е скъп да е наистина нещо качесвено.
По назад в темата ми предложиха един хертц ама той 120-30лв
има професионални говорители EMINENCE 12 инча чисто нови са по 120лв. Те са мидбас ,но са абсолютно профи давам ги като пример за цена качество.
Та затова съм в дилема какво да взема.
Ако подбера подходящ филтър няма да използвам само високите на коаксиалния говорител ,ще си свири и среди. Номера е да няма голямо припокриване на определени честоти с колонките във вратите,но дори и да има с еквалайзера може да се тушира.
Сега съм в дилема какъв 8 инчов бас да си взема. Ама хич не ми се набиват много пари за говорител или ако ще е скъп да е наистина нещо качесвено.
По назад в темата ми предложиха един хертц ама той 120-30лв

Та затова съм в дилема какво да взема.
- Bai Sando
За бас,ще ти свърши работа и някой китаец за окло 25-30 лв.Спокойно си държат по 100-150 вата.
Аз съм вързал малкия суб към малък усилвател Кенууд от старта школа.Него съм го пуснал на бридж,а двете елипси,които ми се подмятаха на кората са вързани на двата му канала. За нормално слушане стават.
Аз съм вързал малкия суб към малък усилвател Кенууд от старта школа.Него съм го пуснал на бридж,а двете елипси,които ми се подмятаха на кората са вързани на двата му канала. За нормално слушане стават.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
http://elimex.bg/product/42426/c10m-50v-bipolyaren.html
Сложих такива кондензатори на задните пищялки. Пробвах и със 4,7мкф но свирят някакси слабо. Понеже предните са оригиналните и фабрично са с 10мкф копирах от тях и наистина свирнаха много добре. На слух са супер
Сега остава да направя и прословутата "туба" и ще съм доволен.
Сложих такива кондензатори на задните пищялки. Пробвах и със 4,7мкф но свирят някакси слабо. Понеже предните са оригиналните и фабрично са с 10мкф копирах от тях и наистина свирнаха много добре. На слух са супер

Сега остава да направя и прословутата "туба" и ще съм доволен.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”