Seat Leon ARL 2004 - евентуално изтичане на бууст
- sto4o
- Автомобил: Leon
- Двигател: ARL
Re: Seat Leon ARL 2004 - евентуално изтичане на бууст
зависи преди колко време ти е преглеждана турбината при мен този ефект за който говоря се получава и за една седмица каране
- lord_aggo
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2016 DFCA
Колеги,
Помагайте - кажете поне къде да отида да ми погледнат колата и да оправим проблема?
Помагайте - кажете поне къде да отида да ми погледнат колата и да оправим проблема?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Амммм в Герман при Никси? 

-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Ако сам искаш да си го правиш почвай по ред.
Клапан Н75 който управлява актуатора, проблем със самия актуатор или губещ вакум, МАП сензор(който следи за налягането), има и вариант да не се движи геометрията ти както казва колегата.
Клапан Н75 който управлява актуатора, проблем със самия актуатор или губещ вакум, МАП сензор(който следи за налягането), има и вариант да не се движи геометрията ти както казва колегата.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lord_aggo написа:Интересното е, че ходих в Адлер, където колата е чипвана с надеждата да ми помогнат - направихме няколко тест рън-а, на които колата беше закачена на вагком и ми казаха, че нямало никакъв проблем![]()
Щом хората правили софтуера не намират някакъв проблем по него или по колата възможно ли е да няма или да си и свикнал ;)
Пробвай с друг дебитомер какво ще се случи. Помниш /предполагам/ че с друг дебитомер имаше разлика.
Пък може и някоя тръба или кулера да си сцепил.
- dreamboy
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам г/д сходен проблем,но при мен се появи след поставянето на челен куулер ...
Двигателя ми е 1.9тди(АJM)..започва да пълни от 1800,но чак на 2200,2300 започва да върви и към 3000,3200 се чува странен звук от турбото..
Някой ако знае решение на този проблем нека пише ;)
Двигателя ми е 1.9тди(АJM)..започва да пълни от 1800,но чак на 2200,2300 започва да върви и към 3000,3200 се чува странен звук от турбото..
Някой ако знае решение на този проблем нека пише ;)
- Ivo-G
- Автомобил:
- Двигател:
°niksi° написа:Щом хората правили софтуера не намират някакъв проблем по него или по колата възможно ли е да няма или да си и свикнал ;)
А възможно ли е да не им се е занимавало и да са го разкарали с лафа "Внушаваш си, всичко е наред."?
Колата надува по следния начин:

Ако някой майстор се опита да ме убеди, че това е нормално при стоково 1.9TDI с ремап, сериозно бих се замислил дали да се върна пак във въпросния сервиз...
Sent from my iPhone using Tapatalk
- lord_aggo
°niksi° написа:lord_aggo написа:Интересното е, че ходих в Адлер, където колата е чипвана с надеждата да ми помогнат - направихме няколко тест рън-а, на които колата беше закачена на вагком и ми казаха, че нямало никакъв проблем![]()
Щом хората правили софтуера не намират някакъв проблем по него или по колата възможно ли е да няма или да си и свикнал ;)
Пробвай с друг дебитомер какво ще се случи. Помниш /предполагам/ че с друг дебитомер имаше разлика.
Пък може и някоя тръба или кулера да си сцепил.
Здрасти Ники
Благодаря за мнението - колата определено има проблем, точно щото съм свикнал да върви повече и сега направо ме дразни

Утре ще сменям дебитомер и ще пиша какво е станало.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако искаш звънни от Понеделник да я погледнем, да измерим вакум и т.н. - би ли споделил има ли някакви удъри тази кола, че имам нещо в предвид.
- lord_aggo
Поне от както е при мене (около 3 години) няма никакви удари. Преди това - един Господ знае.. Нов внос
Ще звънна в понеделник ако не постигнем успех с дебитомера утре.

Ще звънна в понеделник ако не постигнем успех с дебитомера утре.
- lord_aggo
Ще ходя до магазина за дебитомер след малко, но в ютюб намерих много подобен проблем:
https://www.youtube.com/watch?v=r-srPEH4MNY
или в превод
Моя актуатор е сменян и настройван от Вентоман, но преди доста време и колата не е имала никакъв проблем - вървеше си много хубаво.
Два въпроса:
1. Може ли да се разбъзика стоп болта от само себе си?
2. Може ли по някакъв начин да се тества настройката на актуатора?
https://www.youtube.com/watch?v=r-srPEH4MNY
The reason for this issue is either the vnt rod is adjusted too long (less boost) hence the lack of power across the entire rev range until 4000+ or the stop screw has been incorrectly adjusted causing spool to be increased, normal PD150 turbo if correctly set up should spool at around 2100 rpm.
или в превод
Причината за този проблем е, че или актуатора е с прекалено дълга настройка (по-малко бууст)заради което липсва мощността през целия диапазон от обороти до 4000+ или стоп болта е неправилно настроен, причинявайки увеличение на спуул-а. Нормално ПД150 турбо, ако е настроено правилно би трябвало да спуул-ва около 2100 оборота
Моя актуатор е сменян и настройван от Вентоман, но преди доста време и колата не е имала никакъв проблем - вървеше си много хубаво.
Два въпроса:
1. Може ли да се разбъзика стоп болта от само себе си?

2. Може ли по някакъв начин да се тества настройката на актуатора?
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
В домашни условия актуатора няма как да го тестваш. Трябва да се прави диагностика в движение и да гледате как надува турбината. Има вероятност да е клеясъл(особено ако нямаш кора отдолу) защото турбото е обърнато и актуатора сочи към земята. Има вероятност и да е скъсана мембраната му.
Моя ARL на 2100 оборота пали гумите като задържа педала примерно на втора скорост на 2000 оборота и натисна педала рязко
Абе истината е в ТДИ с трите червени няма какво да говорим повече

Моя ARL на 2100 оборота пали гумите като задържа педала примерно на втора скорост на 2000 оборота и натисна педала рязко

Абе истината е в ТДИ с трите червени няма какво да говорим повече

- lord_aggo
Като тръгне на карък, просто тръгва на карък
Купих си дебитомер и осъзнах, че нямам правилния торкс за да развия болтовете на стария - Т20 е малко а Т25 е голямо.
Ся ще ходя до Баумакс да купувам друг комплект

Купих си дебитомер и осъзнах, че нямам правилния торкс за да развия болтовете на стария - Т20 е малко а Т25 е голямо.
Ся ще ходя до Баумакс да купувам друг комплект

- lord_aggo
Не е от дебитомера.
Даже не ми бяха дали правилния дебитомер и като го сменихме колата стана още по-спряла
П.П.
Ако някой ще си сменя дебитомер сам, не се развива с торкс :)

Даже не ми бяха дали правилния дебитомер и като го сменихме колата стана още по-спряла

П.П.
Ако някой ще си сменя дебитомер сам, не се развива с торкс :)
Е тази кола не е ли с чип от Брезел
неговия софтуер обикновено прескача дебитомера и е по МАП. При теб не е ли така

Върни се в “Дизелови агрегати”